Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити макарони в мультиварці?

Як варити макарони в мультиварці?

19-01-2015, 11:48
5 361
Як варити макарони в мультиварці?
Простота і швидкість у приготуванні зробила макарони одним з найпопулярніших страв на швидку руку, поряд з напівфабрикатами. Готувати макарони можна на плиті, а можна скористатися більш сучасними технологіями: мікрохвильовими печами, або мультиварками. Про приготуванні пасти в останніх і піде мова в даній статті.

Як можна варити макарони в мультиварці?


Перед тим, як перейти до особливості варіння макаронів в кожній окремо моделі мультиварок, ми відзначимо деякі загальні особливості даного процесу.
По-перше, вибирайте макарони лише хорошої якості. Це принципово важливо, оскільки такі вироби не перетворюються в кашу, навіть якщо їх розварити по недосвідченості. Наливайте в мультиварку рівно стільки води, щоб її вистачило для покриття шару макаронних виробів. До речі варити макарони краще невеликими порціями, оскільки збільшується ймовірність того, що кожна макаронинка рівномірно провариться і не пригорить.
Багато господинь стверджують, що невелика кількість олії у воді запобіжить макарони від злипання, але це не так. Такий прийом скоріше необхідний для додання страві смаку і необхідної жирності, а запобігти вироби від злипання можна додавши масло вже готові макарони.

Як варити макарони в мультиварці Редмонд?


Інгредієнти:

  • макарони - 1 упаковка (400 г);

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква -1 шт;

  • гриби - 200 г;

  • вершкове масло;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У чашу мультиварки наливаємо воду і даємо їй закипіти в режимі «Суп», час - 20 хвилин. Підсолюємо окріп і закладаємо в каструлю макарони, перемішуємо. В залежності від виду і товщини виробів, макарони можуть варитися різний час: для спагетті достатньо 10-15 хвилин, а для ріжок - 20 хвилин.
    Поки макарони варяться, займемося засмажкою. Моркву тремо на дрібній тертці, гриби також подрібнюємо разом з цибулею. Обсмажуємо овочі до м'якості, не забувши посолити за смаком.
    Як тільки макарони будуть готові, злийте воду, що залишилася, якщо це необхідно, здобріть вироби маслом і заправте овочевий засмажкою.

    Як варити макарони в мультиварці Поларіс?


    Інгредієнти:

  • макарони - 1 ст.;

  • вода - 400 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    У чашу мультиварки наливаємо воду і відразу додаємо сіль. Виставляємо в меню режим «Pasta» на 8 хвилин, натискаємо на «Старт» і чекаємо звукового сигналу, який сповіщає нас про закипання води. Закладаємо в воду макарони і знову тиснемо на «Старт». Якщо після варіння макарони ще не готові, то продовжуємо час ще на 8 хвилин.
    Виловлюємо нашу пасту на друшляк і присмачую маслом.

    Як варити макарони в мультиварці Панасонік?


    Інгредієнти:

  • макарони - 400 г;

  • тушонка - 1 банка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - за смаком;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    На мультиварці встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо на ньому тушонку, буквально 2-3 хвилини, щоб шматочки м'яса розійшлися. На даному етапі, на виделившемся жирі можна спасерувати нарізану ріпчасту цибулю і моркву, при бажанні. Як тільки тушонка
    Як варити макарони в мультиварці?
    розігріється, додаємо в чашу мультиварки макарони і заливаємо водою, щоб покрити. Не забуваємо покласти слідом лавровий лист, посолити і поперчити страву. Тепер встановлюємо режим «Плов», час - автоматичне. Варимо макарони до звукового сигналу, після чого акуратно перемішуємо, якщо необхідно зливаємо зайву воду і подаємо страву до столу.
    Замість тушонки в цьому рецепті можна використовувати сирий фарш, або шматочки м'яса. Для їх приготування включаємо режим випічка на 3-4 хвилини, після чого готуємо макарони як зазвичай. За час варіння м'ясо дійде, і вже зовсім скоро на вашому столі буде красуватися чудове блюдо макарони з м'ясом .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посмажити макарони на сковороді?
    Як посмажити макарони на сковороді?
    Коли нам потрібно що-небудь швиденько приготувати, нас, звичайно ж, виручають макарони. Це, безумовно, відварні макарони. А сьогодні ми розповімо про
    Макарони з котлетами
    Макарони з котлетами
    Макарони з котлетами - хто з нас не знайомий з таким чудовим блюдом?! Ми готуємо його досить таки часто. І зараз ми розповімо, як зробити цю просту
    Фаршировані макарони в мультиварці
    Фаршировані макарони в мультиварці
    Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися
    Макарони по-флотськи в мультиварці
    Макарони по-флотськи в мультиварці
    Макарони по-флотськи - популярне блюдо на всьому пострадянському просторі, завдяки своїй простоті і ситності. І сьогодні ми розповімо вам, як його
    Макарони з м'ясом в мультиварці
    Макарони з м'ясом в мультиварці
    Макарони з м'ясом - це традиційне блюдо в багатьох сім'ях. Приготувати його досить нескладно, а з появою мультиварки цей процес спрощується в рази.
    Макарони з тушонкою в мультиварці
    Макарони з тушонкою в мультиварці
    Макарони з тушонкою - хто з нас не пробував цю дивну смакота, яка готується досить просто?! А чи знаєте ви, що ще швидше це блюдо можна зробити за