Простота і швидкість у приготуванні зробила макарони одним з найпопулярніших страв на швидку руку, поряд з напівфабрикатами. Готувати макарони можна на плиті, а можна скористатися більш сучасними технологіями: мікрохвильовими печами, або мультиварками. Про приготуванні пасти в останніх і піде мова в даній статті.
Як можна варити макарони в мультиварці?
Перед тим, як перейти до особливості варіння макаронів в кожній окремо моделі мультиварок, ми відзначимо деякі загальні особливості даного процесу.
По-перше, вибирайте макарони лише хорошої якості. Це принципово важливо, оскільки такі вироби не перетворюються в кашу, навіть якщо їх розварити по недосвідченості. Наливайте в мультиварку рівно стільки води, щоб її вистачило для покриття шару макаронних виробів. До речі варити макарони краще невеликими порціями, оскільки збільшується ймовірність того, що кожна макаронинка рівномірно провариться і не пригорить.
Багато господинь стверджують, що невелика кількість олії у воді запобіжить макарони від злипання, але це не так. Такий прийом скоріше необхідний для додання страві смаку і необхідної жирності, а запобігти вироби від злипання можна додавши масло вже готові макарони.
Як варити макарони в мультиварці Редмонд?
Інгредієнти: макарони - 1 упаковка (400 г); ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква -1 шт; гриби - 200 г; вершкове масло; сіль, перець - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо воду і даємо їй закипіти в режимі «Суп», час - 20 хвилин. Підсолюємо окріп і закладаємо в каструлю макарони, перемішуємо. В залежності від виду і товщини виробів, макарони можуть варитися різний час: для спагетті достатньо 10-15 хвилин, а для ріжок - 20 хвилин.
Поки макарони варяться, займемося засмажкою. Моркву тремо на дрібній тертці, гриби також подрібнюємо разом з цибулею. Обсмажуємо овочі до м'якості, не забувши посолити за смаком.
Як тільки макарони будуть готові, злийте воду, що залишилася, якщо це необхідно, здобріть вироби маслом і заправте овочевий засмажкою.
Як варити макарони в мультиварці Поларіс?
Інгредієнти: макарони - 1 ст.; вода - 400 мл; сіль, перець - за смаком; вершкове масло. Приготування У чашу мультиварки наливаємо воду і відразу додаємо сіль. Виставляємо в меню режим «Pasta» на 8 хвилин, натискаємо на «Старт» і чекаємо звукового сигналу, який сповіщає нас про закипання води. Закладаємо в воду макарони і знову тиснемо на «Старт». Якщо після варіння макарони ще не готові, то продовжуємо час ще на 8 хвилин.
Виловлюємо нашу пасту на друшляк і присмачую маслом.
Як варити макарони в мультиварці Панасонік?
Інгредієнти: макарони - 400 г; тушонка - 1 банка; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком; лавровий лист. Приготування На мультиварці встановлюємо режим «Випічка» і обсмажуємо на ньому тушонку, буквально 2-3 хвилини, щоб шматочки м'яса розійшлися. На даному етапі, на виделившемся жирі можна спасерувати нарізану ріпчасту цибулю і моркву, при бажанні. Як тільки тушонка
розігріється, додаємо в чашу мультиварки макарони і заливаємо водою, щоб покрити. Не забуваємо покласти слідом лавровий лист, посолити і поперчити страву. Тепер встановлюємо режим «Плов», час - автоматичне. Варимо макарони до звукового сигналу, після чого акуратно перемішуємо, якщо необхідно зливаємо зайву воду і подаємо страву до столу.
Замість тушонки в цьому рецепті можна використовувати сирий фарш, або шматочки м'яса. Для їх приготування включаємо режим випічка на 3-4 хвилини, після чого готуємо макарони як зазвичай. За час варіння м'ясо дійде, і вже зовсім скоро на вашому столі буде красуватися чудове блюдо макарони з м'ясом .