Чи ви Любите макарони? Якщо ні, то може бути, ви не вмієте їх смачно готувати, або не знаєте, як правильно варити макарони? Не дарма ж італійські кухарі вважають макарони одним з найбільш смачних продуктів.
Як правильно варити макарони?
Наступні рекомендації, як варити макарони будуть справедливі для черепашок, ріжків і звичайних довгих макаронів.
Головне правило для успішної варіння макаронів - достатня кількість води, не менше 1 літра на 100 грам макаронів. Якщо води буде менше, то макарони будуть варитися довше, стануть клейкими, а можуть і повністю склеиться. До речі, а чи знаєте в якій воді потрібно варити макарони? Вода повинна бути чистою, якщо використовуєте водопровідну воду, то їй потрібно дати хоча б відстоятися. Макарони треба класти в киплячу і обов'язково вже солону воду (10 г солі на 1 літр води), в процесі варіння макарони солити не можна. На якому вогні варити макарони? Спочатку, поки чекаємо закипання води, вогонь може бути найбільшим. Потім, опустивши макарони в каструлю і дочекавшись повторного закипання води, вогонь під каструлею необхідно зменшити. Довгі макарони ламати перед варінням не варто. Краще покласти і в каструлю і злегка натискати на стирчать кінці. Поступово макарони розм'якшиться і поринуть у воду повністю. Закривати кришкою каструлю з макаронами не треба. Скільки хвилин треба варити макарони? Час варіння залежить від якості макаронів, а тому зазвичай вказується на упаковці. Але щоб зварити макарони так, як потрібно вам за 2-3 хвилини до закінчення варіння продукт варто спробувати. Можливо, вам сподобаються більш жорсткі макарони. Промивати макарони не рекомендується, тільки відкинути на друшляк і кілька разів струснути. Якщо макарони промити, із-за різкого перепаду температур вміст вітамінів в готовому продукті знизиться. Як правильно варити макарони в мікрохвильовці?
Якщо у вас виникне необхідність варити макарони в мікрохвильовці, то вам також потрібно буде знати, як це зробити правильно.
Беремо глибоку скляну ємність. Наливаємо туди води в 2 рази більше, ніж кількість макаронів. Ставимо воду в мікрохвильовку, щоб закипіла. У закипілу воду кладемо сіль і макарони, додаємо 1 ст. ложку будь-якого рослинного масла, щоб макарони не злиплися, і відправляємо їх назад у піч. Скільки хвилин варити макарони в мікрохвильовці? Залежить від сорту. Ріжки варяться трохи довше, ніж вермішель. В середньому час приготування займає 10 хвилин, а конкретний час вам потрібно буде підбирати самостійно. Щоб не помилитися з часом, варимо ріжки на повній потужності, а для вермішелі, потужність трохи зменшуємо. Готові макарони відкидаємо на друшляк і промиваємо. Як правильно варити макарони гнізда?
Як варити макарони гнізда? Звичайно ж, в сковороді. Але гнізда тим і гарні, що на їх основі можна приготувати дуже смачну страву, достатньо лише підготувати начинку. Тому буде доречно розглянути не просто, як варити макарони гнізда, а рецепт цілого страви.
Інгредієнти: яловичина (свинина) - 500 г; часник - 2 зубчики; цибуля - 1 шт.; макарони гнізда; рослинна олія; вода; бульйонний кубик; кетчуп; сир; спеції і сіль за смаком. Приготування Пропускаємо мясо через м'ясорубку разом з цибулею і часником. Додаємо спеції і сіль і ретельно перемішуємо. Глибоку сковороду змащуємо маслом, розкладаємо в ній гніздечка. У центр кожного гнізда викладаємо фарш. Далі наливаємо в сковороду воду, щоб вона закривала макарони, і розчиняємо у воді бульйонний кубик. Закриваємо сковороду кришкою і варимо на малому вогні хвилин 15-20. Після воду зливаємо, залишаючи трохи на дні, поливаємо макарони кетчупом, посипаємо тертим сиром і ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку.
Як варити рисові макарони?
При наявності алергії на білок, що міститься в пшениці, є макарони можна, тільки якщо вони будуть рисовими. Добре, що для їх приготування не потрібно ніяких додаткових пристосувань. Всі правила варіння для звичайних макаронів, справедливі і для рисових. Тільки час варіння буде меншим, приблизно 5-7 хвилин.