Вернуться назад Распечатать

Як правильно варити макарони?

Як правильно варити макарони?
Чи ви Любите макарони? Якщо ні, то може бути, ви не вмієте їх смачно готувати, або не знаєте, як правильно варити макарони? Не дарма ж італійські кухарі вважають макарони одним з найбільш смачних продуктів.
Як правильно варити макарони?
Наступні рекомендації, як варити макарони будуть справедливі для черепашок, ріжків і звичайних довгих макаронів.

  • Головне правило для успішної варіння макаронів - достатня кількість води, не менше 1 літра на 100 грам макаронів. Якщо води буде менше, то макарони будуть варитися довше, стануть клейкими, а можуть і повністю склеиться. До речі, а чи знаєте в якій воді потрібно варити макарони? Вода повинна бути чистою, якщо використовуєте водопровідну воду, то їй потрібно дати хоча б відстоятися. Макарони треба класти в киплячу і обов'язково вже солону воду (10 г солі на 1 літр води), в процесі варіння макарони солити не можна.

  • На якому вогні варити макарони? Спочатку, поки чекаємо закипання води, вогонь може бути найбільшим. Потім, опустивши макарони в каструлю і дочекавшись повторного закипання води, вогонь під каструлею необхідно зменшити.

  • Довгі макарони ламати перед варінням не варто. Краще покласти і в каструлю і злегка натискати на стирчать кінці. Поступово макарони розм'якшиться і поринуть у воду повністю. Закривати кришкою каструлю з макаронами не треба.

  • Скільки хвилин треба варити макарони? Час варіння залежить від якості макаронів, а тому зазвичай вказується на упаковці. Але щоб зварити макарони так, як потрібно вам за 2-3 хвилини до закінчення варіння продукт варто спробувати. Можливо, вам сподобаються більш жорсткі макарони.

  • Промивати макарони не рекомендується, тільки відкинути на друшляк і кілька разів струснути. Якщо макарони промити, із-за різкого перепаду температур вміст вітамінів в готовому продукті знизиться.


  • Як правильно варити макарони в мікрохвильовці?
    Якщо у вас виникне необхідність варити макарони в мікрохвильовці, то вам також потрібно буде знати, як це зробити правильно.

  • Беремо глибоку скляну ємність. Наливаємо туди води в 2 рази більше, ніж кількість макаронів. Ставимо воду в мікрохвильовку, щоб закипіла.

  • У закипілу воду кладемо сіль і макарони, додаємо 1 ст. ложку будь-якого рослинного масла, щоб макарони не злиплися, і відправляємо їх назад у піч.

  • Скільки хвилин варити макарони в мікрохвильовці? Залежить від сорту. Ріжки варяться трохи довше, ніж вермішель. В середньому час приготування займає 10 хвилин, а конкретний час вам потрібно буде підбирати самостійно. Щоб не помилитися з часом, варимо ріжки на повній потужності, а для вермішелі, потужність трохи зменшуємо.

  • Готові макарони відкидаємо на друшляк і промиваємо.


  • Як правильно варити макарони гнізда?
    Як варити макарони гнізда? Звичайно ж, в сковороді. Але гнізда тим і гарні, що на їх основі можна приготувати дуже смачну страву, достатньо лише підготувати начинку. Тому буде доречно розглянути не просто, як варити макарони гнізда, а рецепт цілого страви.
    Інгредієнти:
    Як правильно варити макарони?


  • яловичина (свинина) - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • макарони гнізда;

  • рослинна олія;

  • вода;

  • бульйонний кубик;

  • кетчуп;

  • сир;

  • спеції і сіль за смаком.


  • Приготування
    Пропускаємо мясо через м'ясорубку разом з цибулею і часником. Додаємо спеції і сіль і ретельно перемішуємо. Глибоку сковороду змащуємо маслом, розкладаємо в ній гніздечка. У центр кожного гнізда викладаємо фарш. Далі наливаємо в сковороду воду, щоб вона закривала макарони, і розчиняємо у воді бульйонний кубик. Закриваємо сковороду кришкою і варимо на малому вогні хвилин 15-20. Після воду зливаємо, залишаючи трохи на дні, поливаємо макарони кетчупом, посипаємо тертим сиром і ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку.
    Як варити рисові макарони?
    При наявності алергії на білок, що міститься в пшениці, є макарони можна, тільки якщо вони будуть рисовими. Добре, що для їх приготування не потрібно ніяких додаткових пристосувань. Всі правила варіння для звичайних макаронів, справедливі і для рисових. Тільки час варіння буде меншим, приблизно 5-7 хвилин.