Макарони в мікрохвильовці
Багато хто з нас макарони тільки розігрівають в мікрохвильовці. Тим не менш, існує безліч рецептів, в основному, правда, макаронних запіканок, які готують в мікрохвильовці. І лише деякі знають, що макарони в мікрохвильовій печі можна варити!
В глибоку скляну посудину наливаємо води за обсягом в 2 рази більше, ніж займають макарони. Ставимо її в піч і доводимо до кипіння. Потім солимо, закидаємо макарони, вливаємо ложку рослинного масла, щоб вони не злиплися, і відправляємо на 10 хвилин у мікрохвильовку. Після, як зазвичай, відкидаємо макарончики на друшляк і промиваємо холодною водою.
Інгредієнти:
фарш свино-яловичий - 700 г;
макарони - 400 г;
молоко - 1 л;
масло вершкове - 100 г;
сир твердий - 300 г;
борошно - 100 г;
помідори - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубки;
мускатний горіх - 1 щіпка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Відварюємо макарони до підлозі готового стану, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Викладаємо їх форму для запікання. Додаємо трохи олії, щоб макарони не злиплися.
Злегка пасеруємо дрібно покришену цибулю, додаємо до нього фарш. А поки він буде обсмажуватися, помідори ошпарюємо окропом, чистимо і розтираємо в пюре. Додаємо до фаршу, солимо, перчимо. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Вершкове масло для соусу розтоплюємо на сковороді обсмажуємо на ньому борошно до рум'яного кольору, після тонкою цівкою вливаємо молоко. Поки соус не загусне, варимо його, постійно помішуючи, на повільному вогні. В кінці додаємо мускатний горіх і пропущений через прес часник. Половиною цього соусу поливаємо макарони, потім викладаємо фарш і знову соус. Зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо нашу запіканку з макаронів на 7-8 хвилин у мікрохвильовку при максимальній потужності.
Інгредієнти:
каннеллоні - 4 шт.;
кабачок - 100 г;
помідори - 2 шт.;
яйце - 1 шт.;
сир твердий - 100 г;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
каррі - 1/4 ч. ложки;
сіль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Кабачок чистимо і натираємо на дрібній тертці. Приправляємо сіллю і оливковою олією. Тушкуємо 5 хвилин в мікрохвильовці (потужності 850 Ватт). Тим часом натираємо на крупній тертці сир. Половину його змішуємо з ще гарячим кабачковим пюре і додаємо карі. Начиняємо цією сумішшю каннеллоні (макарони-трубочки діаметром 2-3 см і довжиною 10 см).
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці. Змішуємо томати з яйцем і залишилися сиром. Половину цього «соусу» викладаємо у змащену маслом форму для запікання, потім - фаршировані макарони і зверху заливаємо другою порцією томатно-сирної заправки. Запікаємо 8 хвилин в мікрохвильовці на тій же потужності.
Як зварити макарони в мікрохвильовці?
В глибоку скляну посудину наливаємо води за обсягом в 2 рази більше, ніж займають макарони. Ставимо її в піч і доводимо до кипіння. Потім солимо, закидаємо макарони, вливаємо ложку рослинного масла, щоб вони не злиплися, і відправляємо на 10 хвилин у мікрохвильовку. Після, як зазвичай, відкидаємо макарончики на друшляк і промиваємо холодною водою.
Запіканка з макаронів з фаршем та сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо макарони до підлозі готового стану, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Викладаємо їх форму для запікання. Додаємо трохи олії, щоб макарони не злиплися.
Злегка пасеруємо дрібно покришену цибулю, додаємо до нього фарш. А поки він буде обсмажуватися, помідори ошпарюємо окропом, чистимо і розтираємо в пюре. Додаємо до фаршу, солимо, перчимо. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Вершкове масло для соусу розтоплюємо на сковороді обсмажуємо на ньому борошно до рум'яного кольору, після тонкою цівкою вливаємо молоко. Поки соус не загусне, варимо його, постійно помішуючи, на повільному вогні. В кінці додаємо мускатний горіх і пропущений через прес часник. Половиною цього соусу поливаємо макарони, потім викладаємо фарш і знову соус. Зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо нашу запіканку з макаронів на 7-8 хвилин у мікрохвильовку при максимальній потужності.
Як приготувати макарони, фаршировані кабачком і сиром у мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок чистимо і натираємо на дрібній тертці. Приправляємо сіллю і оливковою олією. Тушкуємо 5 хвилин в мікрохвильовці (потужності 850 Ватт). Тим часом натираємо на крупній тертці сир. Половину його змішуємо з ще гарячим кабачковим пюре і додаємо карі. Начиняємо цією сумішшю каннеллоні (макарони-трубочки діаметром 2-3 см і довжиною 10 см).
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці. Змішуємо томати з яйцем і залишилися сиром. Половину цього «соусу» викладаємо у змащену маслом форму для запікання, потім - фаршировані макарони і зверху заливаємо другою порцією томатно-сирної заправки. Запікаємо 8 хвилин в мікрохвильовці на тій же потужності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте
Макарони в духовці - рецепт
Макарони, приготовлені в духовці досить смачне і ситне блюдо, а якщо їх ще нафарширувати який-небудь начинкою - вийде страва, просто пальчики
Макарони з ковбасою
Хто з нас не любить макарони та сосиски?! Це ж 2 таких смачних продукту, хоч і не зовсім корисних. Але, коли немає часу на готування - це один з
Фаршировані макарони - рецепт
Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
Як правильно варити макарони?
Як з'ясувалося, далеко не кожна, навіть сама досвідчена господиня, вміє правильно варити макарони. «А що тут уміти?» - запитаєте ви. І будете
Фаршировані макарони в мультиварці
Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися