Вернуться назад Распечатать

Макарони в мікрохвильовці

Макарони в мікрохвильовці
Багато хто з нас макарони тільки розігрівають в мікрохвильовці. Тим не менш, існує безліч рецептів, в основному, правда, макаронних запіканок, які готують в мікрохвильовці. І лише деякі знають, що макарони в мікрохвильовій печі можна варити!

Як зварити макарони в мікрохвильовці?


В глибоку скляну посудину наливаємо води за обсягом в 2 рази більше, ніж займають макарони. Ставимо її в піч і доводимо до кипіння. Потім солимо, закидаємо макарони, вливаємо ложку рослинного масла, щоб вони не злиплися, і відправляємо на 10 хвилин у мікрохвильовку. Після, як зазвичай, відкидаємо макарончики на друшляк і промиваємо холодною водою.

Запіканка з макаронів з фаршем та сиром у мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • фарш свино-яловичий - 700 г;

  • макарони - 400 г;

  • молоко - 1 л;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сир твердий - 300 г;

  • борошно - 100 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • мускатний горіх - 1 щіпка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо макарони до підлозі готового стану, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Викладаємо їх форму для запікання. Додаємо трохи олії, щоб макарони не злиплися.
    Злегка пасеруємо дрібно покришену цибулю, додаємо до нього фарш. А поки він буде обсмажуватися, помідори ошпарюємо окропом, чистимо і розтираємо в пюре. Додаємо до фаршу, солимо, перчимо. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
    Вершкове масло для соусу розтоплюємо на сковороді обсмажуємо на ньому борошно до рум'яного кольору, після тонкою цівкою вливаємо молоко. Поки соус не загусне, варимо його, постійно помішуючи, на повільному вогні. В кінці додаємо мускатний горіх і пропущений через прес часник. Половиною цього соусу поливаємо макарони, потім викладаємо фарш і знову соус. Зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо нашу запіканку з макаронів на 7-8 хвилин у мікрохвильовку при максимальній потужності.

    Як приготувати макарони, фаршировані кабачком і сиром у мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • каннеллоні - 4 шт.;

  • кабачок - 100 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • каррі - 1/4 ч. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Кабачок чистимо і натираємо на дрібній тертці. Приправляємо сіллю і оливковою олією. Тушкуємо 5 хвилин в мікрохвильовці (потужності 850
    Макарони в мікрохвильовці
    Ватт). Тим часом натираємо на крупній тертці сир. Половину його змішуємо з ще гарячим кабачковим пюре і додаємо карі. Начиняємо цією сумішшю каннеллоні (макарони-трубочки діаметром 2-3 см і довжиною 10 см).
    Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці. Змішуємо томати з яйцем і залишилися сиром. Половину цього «соусу» викладаємо у змащену маслом форму для запікання, потім - фаршировані макарони і зверху заливаємо другою порцією томатно-сирної заправки. Запікаємо 8 хвилин в мікрохвильовці на тій же потужності.