Багато хто з нас макарони тільки розігрівають в мікрохвильовці. Тим не менш, існує безліч рецептів, в основному, правда, макаронних запіканок, які готують в мікрохвильовці. І лише деякі знають, що макарони в мікрохвильовій печі можна варити!
Як зварити макарони в мікрохвильовці?
В глибоку скляну посудину наливаємо води за обсягом в 2 рази більше, ніж займають макарони. Ставимо її в піч і доводимо до кипіння. Потім солимо, закидаємо макарони, вливаємо ложку рослинного масла, щоб вони не злиплися, і відправляємо на 10 хвилин у мікрохвильовку. Після, як зазвичай, відкидаємо макарончики на друшляк і промиваємо холодною водою.
Запіканка з макаронів з фаршем та сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти: фарш свино-яловичий - 700 г; макарони - 400 г; молоко - 1 л; масло вершкове - 100 г; сир твердий - 300 г; борошно - 100 г; помідори - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубки; мускатний горіх - 1 щіпка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Відварюємо макарони до підлозі готового стану, промиваємо і відкидаємо на друшляк. Викладаємо їх форму для запікання. Додаємо трохи олії, щоб макарони не злиплися.
Злегка пасеруємо дрібно покришену цибулю, додаємо до нього фарш. А поки він буде обсмажуватися, помідори ошпарюємо окропом, чистимо і розтираємо в пюре. Додаємо до фаршу, солимо, перчимо. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Вершкове масло для соусу розтоплюємо на сковороді обсмажуємо на ньому борошно до рум'яного кольору, після тонкою цівкою вливаємо молоко. Поки соус не загусне, варимо його, постійно помішуючи, на повільному вогні. В кінці додаємо мускатний горіх і пропущений через прес часник. Половиною цього соусу поливаємо макарони, потім викладаємо фарш і знову соус. Зверху посипаємо тертим сиром. Відправляємо нашу запіканку з макаронів на 7-8 хвилин у мікрохвильовку при максимальній потужності.
Як приготувати макарони, фаршировані кабачком і сиром у мікрохвильовці?
Інгредієнти: каннеллоні - 4 шт.; кабачок - 100 г; помідори - 2 шт.; яйце - 1 шт.; сир твердий - 100 г; олія оливкова - 2 ст. ложки; каррі - 1/4 ч. ложки; сіль - 1/2 ч. ложки. Приготування Кабачок чистимо і натираємо на дрібній тертці. Приправляємо сіллю і оливковою олією. Тушкуємо 5 хвилин в мікрохвильовці (потужності 850
Ватт). Тим часом натираємо на крупній тертці сир. Половину його змішуємо з ще гарячим кабачковим пюре і додаємо карі. Начиняємо цією сумішшю каннеллоні (макарони-трубочки діаметром 2-3 см і довжиною 10 см).
Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на дрібній тертці. Змішуємо томати з яйцем і залишилися сиром. Половину цього «соусу» викладаємо у змащену маслом форму для запікання, потім - фаршировані макарони і зверху заливаємо другою порцією томатно-сирної заправки. Запікаємо 8 хвилин в мікрохвильовці на тій же потужності.