Бульйон з індички
У холодну пору року застуди і переохолодження сприймаються як щось цілком звичне, особливо у жителів східної частини Європи. Від того цілком логічно, що зимове меню зосереджено навколо поживних, легких, але ситних страв, таких як, наприклад, бульйон з індички. Саме тому, як варити бульйон з індички, і немало важливо - скільки його варити, ми й вирішили присвятити цю статтю.
Інгредієнти:
индюшиные кістки - 1-15 кг;
вода - 3 л;
селера - 2 стебла;
морква - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
петрушка;
чорний перець (горошком) - 1 ст. ложка;
сушений чебрець - 2 ч. ложки.
Приготування
Кістки (бажано брати каркас) промиваємо і видаляємо з них надлишки жиру, плівки та м'ясо, інакше бульйон вийде бляклим і каламутним. Промиті кістки можна додатково розрубати на кілька частин, а можна, якщо розмір каструлі дозволяє, покласти цілком і залити холодною водою так, щоб покрити каркас. Каструлю з каркасом водою і ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Кип'ятимо бульйон 3-5 хвилин, після чого воду зливаємо, а каструлю і кістки промиваємо повторно. Подібний прийом допоможе нам зробити бульйон прозорим.
Заливаємо каркас порцією свіжої води. У каструлю з кістками кладемо стебла селери, очищену моркву, цибулю, перець і чебрець. Ставимо бульйон на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки вода починає закипати - різко зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон 1-15 години, періодично знімаючи утворюється на поверхні бульйону пінку.
Готовий бульйон проціджуємо через 3-4 шари марлі, а після приправляємо за смаком. Додаємо зелень. Такий бульйон хороший сам по собі, так і в якості основи для супу.
Також, бульйон з індички можна варити і в мультиварці. Помістіть всі інгредієнти в миску, залийте водою і виставте режим «Гасіння» на 3 години.
Інгредієнти:
бульйон з індички - 3 л;
морква - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
свіжа петрушка;
часник - 2 зубчики;
суміш прованських трав - 2 ч. ложки;
відварна індичка (філе) - 1 кг;
яєчна локшина - 1 упаковка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Відварну індичку розбираємо на волокна за допомогою виделки. Моркву, селеру і цибулю нарізаємо кубиками.
Готовий бульйон доводимо до кипіння і закладаємо в нього нарізані овочі. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо суп до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. На даному етапі також важливо не забути додати трави і спеції. Після в суп додаємо м'ясо і локшину і продовжуємо готування до м'якості останньої. Подаємо суп, посипавши зеленню.
Рецепт бульйону з індички
Інгредієнти:
Приготування
Кістки (бажано брати каркас) промиваємо і видаляємо з них надлишки жиру, плівки та м'ясо, інакше бульйон вийде бляклим і каламутним. Промиті кістки можна додатково розрубати на кілька частин, а можна, якщо розмір каструлі дозволяє, покласти цілком і залити холодною водою так, щоб покрити каркас. Каструлю з каркасом водою і ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Кип'ятимо бульйон 3-5 хвилин, після чого воду зливаємо, а каструлю і кістки промиваємо повторно. Подібний прийом допоможе нам зробити бульйон прозорим.
Заливаємо каркас порцією свіжої води. У каструлю з кістками кладемо стебла селери, очищену моркву, цибулю, перець і чебрець. Ставимо бульйон на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки вода починає закипати - різко зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон 1-15 години, періодично знімаючи утворюється на поверхні бульйону пінку.
Готовий бульйон проціджуємо через 3-4 шари марлі, а після приправляємо за смаком. Додаємо зелень. Такий бульйон хороший сам по собі, так і в якості основи для супу.
Також, бульйон з індички можна варити і в мультиварці. Помістіть всі інгредієнти в миску, залийте водою і виставте режим «Гасіння» на 3 години.
Суп на бульйоні з індички
Інгредієнти:
Приготування
Відварну індичку розбираємо на волокна за допомогою виделки. Моркву, селеру і цибулю нарізаємо кубиками.
Готовий бульйон доводимо до кипіння і закладаємо в нього нарізані овочі. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо суп до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. На даному етапі також важливо не забути додати трави і спеції. Після в суп додаємо м'ясо і локшину і продовжуємо готування до м'якості останньої. Подаємо суп, посипавши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з індички - рецепт
Багато людей стежать за своєю фігурою, а тому їжу вони вибирають дуже прискіпливо. Наприклад, не всі їдять супи на бульйонах, адже, як правило, вони
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Тушкована індичка
Тушкована індичка - чудове і ситне блюдо для сімейного обіду і вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька досить простих і смачних рецептів цього
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в
Суп з локшиною і яловичиною
Суп з локшиною і яловичиною - це популярне і ситне блюдо східної кухні, яке без перебільшення оцінять ваші близькі та гості, якщо ви скористаєтеся
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І