Вернуться назад Распечатать

Бульйон з індички

Бульйон з індички
У холодну пору року застуди і переохолодження сприймаються як щось цілком звичне, особливо у жителів східної частини Європи. Від того цілком логічно, що зимове меню зосереджено навколо поживних, легких, але ситних страв, таких як, наприклад, бульйон з індички. Саме тому, як варити бульйон з індички, і немало важливо - скільки його варити, ми й вирішили присвятити цю статтю.

Рецепт бульйону з індички


Інгредієнти:

  • индюшиные кістки - 1-15 кг;

  • вода - 3 л;

  • селера - 2 стебла;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • петрушка;

  • чорний перець (горошком) - 1 ст. ложка;

  • сушений чебрець - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Кістки (бажано брати каркас) промиваємо і видаляємо з них надлишки жиру, плівки та м'ясо, інакше бульйон вийде бляклим і каламутним. Промиті кістки можна додатково розрубати на кілька частин, а можна, якщо розмір каструлі дозволяє, покласти цілком і залити холодною водою так, щоб покрити каркас. Каструлю з каркасом водою і ставимо на вогонь і доводимо воду до кипіння. Кип'ятимо бульйон 3-5 хвилин, після чого воду зливаємо, а каструлю і кістки промиваємо повторно. Подібний прийом допоможе нам зробити бульйон прозорим.
    Заливаємо каркас порцією свіжої води. У каструлю з кістками кладемо стебла селери, очищену моркву, цибулю, перець і чебрець. Ставимо бульйон на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки вода починає закипати - різко зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон 1-15 години, періодично знімаючи утворюється на поверхні бульйону пінку.
    Готовий бульйон проціджуємо через 3-4 шари марлі, а після приправляємо за смаком. Додаємо зелень. Такий бульйон хороший сам по собі, так і в якості основи для супу.
    Також, бульйон з індички можна варити і в мультиварці. Помістіть всі інгредієнти в миску, залийте водою і виставте режим «Гасіння» на 3 години.

    Суп на бульйоні з індички


    Інгредієнти:

  • бульйон з індички - 3 л;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • селера - 2 стебла;

  • свіжа петрушка;

  • часник - 2 зубчики;

  • суміш прованських трав - 2 ч. ложки;

  • відварна індичка (філе) - 1 кг;

  • яєчна локшина - 1 упаковка;

  • Бульйон з індички

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварну індичку розбираємо на волокна за допомогою виделки. Моркву, селеру і цибулю нарізаємо кубиками.
    Готовий бульйон доводимо до кипіння і закладаємо в нього нарізані овочі. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо суп до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. На даному етапі також важливо не забути додати трави і спеції. Після в суп додаємо м'ясо і локшину і продовжуємо готування до м'якості останньої. Подаємо суп, посипавши зеленню.