Копчена грудинка
Домашні уязика дозволяють приготувати копчену грудинку менш, ніж за добу. У процесі приготування м'ясо набуває аромат деревини - вишневою, абрикосової чи ялівцевим, коптильний дим знищує бактерії. Так чому б не приготувати самим чудову, смачну копчену грудинку? А пізніше можна спробувати коптити і інші продукти.
Коптять грудинку двома способами: холодним і гарячим. При гарячому способі, більш швидкому, грудинка готова вже через 12 годин. Саме його найчастіше використовують для приготування копченої грудинки в домашніх умовах. Холодний спосіб копчення дозволяє продуктам зберігатися довше, але і тимчасових витрат вимагає також більше.
Копчена свиняча грудинка - рецепт
Інгредієнти:
грудинка свиняча;
сіль;
вода.
Приготування
Свинячу грудинку нарізаємо шматками, потім робимо соляний розчин з розрахунку 1 склянка солі на 3 літри води і заливаємо їм м'ясо. Води повинно бути стільки, що всі шматочки були покриті. Придавлюємо зверху м'ясо вантажем і залишаємо просаливаться на 12 годин. Потім кожен шматок промиваємо під проточною водою і залишаємо на пару годин просушитись. Переходимо до процесу копчення. Розводимо під каганцем вогонь і насипаємо на дно пару-трійку жменек тирси. Для тирси краще всього брати горіхові, вишневі або з будь-яких інших фруктових дерев. Над тирсою встановлюємо піддон. Якщо у вас немає ні піддону, ні листа, прекрасно можете обійтися і фольгою, тільки загорніть краї таким чином, щоб жир, що виділяється при копченні, не витікав на тирсу і не горів. Укладаємо нашу грудинку, накриваємо кришкою, не даючи жодного шансу диму вирватися назовні, і починаємо процес копчення. Коптити грудинку будемо близько години. Після цього ще близько години пропарюють м'ясо, для чого під кришку підливаємо трохи води - кожні 15 хвилин приблизно 1/4 склянки. Слідкуйте, щоб в коптилке весь час був пар. Через годину витягуємо копчену свинячу грудинку, розрізаємо і пробуємо: якщо м'ясо жорсткувато, то відправляємо паритися ще на півгодини, якщо і ріжеться, і жується легко, то викладаємо на повітрі, щоб охололо і проветрилось.
Як коптити грудинку?
Коптять грудинку двома способами: холодним і гарячим. При гарячому способі, більш швидкому, грудинка готова вже через 12 годин. Саме його найчастіше використовують для приготування копченої грудинки в домашніх умовах. Холодний спосіб копчення дозволяє продуктам зберігатися довше, але і тимчасових витрат вимагає також більше.
Копчена свиняча грудинка - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу грудинку нарізаємо шматками, потім робимо соляний розчин з розрахунку 1 склянка солі на 3 літри води і заливаємо їм м'ясо. Води повинно бути стільки, що всі шматочки були покриті. Придавлюємо зверху м'ясо вантажем і залишаємо просаливаться на 12 годин. Потім кожен шматок промиваємо під проточною водою і залишаємо на пару годин просушитись. Переходимо до процесу копчення. Розводимо під каганцем вогонь і насипаємо на дно пару-трійку жменек тирси. Для тирси краще всього брати горіхові, вишневі або з будь-яких інших фруктових дерев. Над тирсою встановлюємо піддон. Якщо у вас немає ні піддону, ні листа, прекрасно можете обійтися і фольгою, тільки загорніть краї таким чином, щоб жир, що виділяється при копченні, не витікав на тирсу і не горів. Укладаємо нашу грудинку, накриваємо кришкою, не даючи жодного шансу диму вирватися назовні, і починаємо процес копчення. Коптити грудинку будемо близько години. Після цього ще близько години пропарюють м'ясо, для чого під кришку підливаємо трохи води - кожні 15 хвилин приблизно 1/4 склянки. Слідкуйте, щоб в коптилке весь час був пар. Через годину витягуємо копчену свинячу грудинку, розрізаємо і пробуємо: якщо м'ясо жорсткувато, то відправляємо паритися ще на півгодини, якщо і ріжеться, і жується легко, то викладаємо на повітрі, щоб охололо і проветрилось.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грудинка, запечена в духовці
Грудинка - це смачне м'ясо вищого гатунку, яке чудово підходить для створення жаркого і перших страв. Але сьогодні ми поговоримо про те, як її смачно
Грудинка, запечена у фользі
Грудинка - м'ясо відноситься до першого сорту, до того ж дієтичне. І сьогодні розповімо, як її правильно і смачно запекти у фользі. Така вишукана
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
Як коптити рибу?
Як смачна копчена рибка, принадна дивовижним ароматом і красивим золотистим відливом! І хоч дієтологи не рекомендують вживати її занадто часто,
Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її
Як коптити курку?
Копчена курка - дуже смачне блюдо, яке можна зберігати тривалий час. Здається, що закоптити самому курку дуже складно. Так, цей процес займе деякий