Як коптити курку?
Копчена курка досить сильно поширена в багатьох народах. Її вживають в їжу, як окремо, так і з різними гарнірами, наприклад з з рисом з овочами . Але найпривабливіше те, що коптити курку можна вдома - особливо коли є час, настрій і приємна компанія.
Багато хто знає,як коптити курку, але небагато знають,як правильно коптити курку. Існує два основних способи копчення - гарячий і холодний. Більш докладно про кожному.
Спочатку про те, як коптити курку гарячого копчення. М'ясо залишається ароматним, соковитим, і при цьому без великих фінансових і фізичних витрат.
Інгредієнти:
свіжа курка - 1 шт;
сіль, перець, приправи - за смаком.
Приготування
М'ясо гарненько натираємо сіллю, перцем і спеціями, трохи даємо обсушитись і кладемо в спеціальний поліетиленовий пакетик для запікання. 2 години тримаємо її на пару, щоб вона просочилася і була соковитою. Потім знову даємо просохнути і відправляємо в коптильню на сильний вогонь хвилин на сорок. Далі знімаємо обгорілу шкірку і насолоджуємося чудовим смаком.
Тепер про те, як коптити курку холодного копчення. Цей спосіб копчення відрізняється від попереднього тим, що м'ясо готується не на вогні, а на диму і часу в приготуванні він займає набагато більше.
Курку нарізаємо на шматки середнього розміру натираємо сумішшю приправ, солі і перцю, кладемо в каструльку і засипаємо всю сіллю так, щоб м'ясо було повністю покрите. Даємо настоятися кілька днів. Потім промиваємо холодною водою і два дні сушимо. Далі ще три дні коптимо на холодному диму і в результаті отримуємо готове м'ясо. Воно буде трохи жорстким і пересоленим, але термін зберігання досить тривалий.
Коптити курку в домашніх умовах з одного боку нескладно, з іншого ж - справа трохи складне, якщо врахувати скільки часу знадобиться, щоб коптити курку.
Багато хто знає,як коптити курку, але небагато знають,як правильно коптити курку. Існує два основних способи копчення - гарячий і холодний. Більш докладно про кожному.
Як коптити курку гарячого копчення?
Спочатку про те, як коптити курку гарячого копчення. М'ясо залишається ароматним, соковитим, і при цьому без великих фінансових і фізичних витрат.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо гарненько натираємо сіллю, перцем і спеціями, трохи даємо обсушитись і кладемо в спеціальний поліетиленовий пакетик для запікання. 2 години тримаємо її на пару, щоб вона просочилася і була соковитою. Потім знову даємо просохнути і відправляємо в коптильню на сильний вогонь хвилин на сорок. Далі знімаємо обгорілу шкірку і насолоджуємося чудовим смаком.
Як коптити курку холодного копчення?
Тепер про те, як коптити курку холодного копчення. Цей спосіб копчення відрізняється від попереднього тим, що м'ясо готується не на вогні, а на диму і часу в приготуванні він займає набагато більше.
Курку нарізаємо на шматки середнього розміру натираємо сумішшю приправ, солі і перцю, кладемо в каструльку і засипаємо всю сіллю так, щоб м'ясо було повністю покрите. Даємо настоятися кілька днів. Потім промиваємо холодною водою і два дні сушимо. Далі ще три дні коптимо на холодному диму і в результаті отримуємо готове м'ясо. Воно буде трохи жорстким і пересоленим, але термін зберігання досить тривалий.
Коптити курку в домашніх умовах з одного боку нескладно, з іншого ж - справа трохи складне, якщо врахувати скільки часу знадобиться, щоб коптити курку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
Як коптити сало?
Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
Як правильно коптити рибу?
Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову
Як коптити рибу?
Як смачна копчена рибка, принадна дивовижним ароматом і красивим золотистим відливом! І хоч дієтологи не рекомендують вживати її занадто часто,
Великодній вінок - рецепт
До Великодня всі готуються дуже ретельно: фарбують яйця, печуть паски, і, звичайно ж, виготовляють прикраси для столу. Одним з них є великодній