Як коптити сало?
Багато хто з нас досить часто купували на ринку копчене сало - надзвичайно ароматне і смачне, має красивий апетитний колір. Приготувати цей чудовий продукт кожен з вас може в домашніх умовах, причому способів копчення існує кілька. Але, перш ніж ми розповімо вам, як коптити сало, необхідно пам'ятати, що купувати його треба обов'язково свіже, після нічного забою. Якщо ви бачите, що продукт на прилавку має неприємний колір або пухкий вид - проходите повз. Сало повинне мати ніжно-рожевий відтінок і чисто вискобленную шкірку.
Закоптити сало можна кількома способами. Один з них - із застосуванням рідкого диму, як альтернативою натуральному копченню. Далеко не кожен з нас має в господарстві коптильню, домашні уязика не завжди до цього розташовують. Тому, щоб отримати ефект копчення, використовується рідкий дим, як продукт, за допомогою якого коптити сало і швидше і простіше.
Інгредієнти:
сало - 1 кг;
сіль - 6 ст. ложок;
рідкий дим - 5-6 ст. ложок;
цибулиння - 2-3 жмені;
вода - 1 л;
спеції - за смаком;
часник - за смаком.
Приготування
Спочатку приготуємо заправку: наливаємо літр води в каструлю, додаємо сіль, рідкий дим, гарненько розмішуємо, насипаємо спеції (чорний перець, лавровий лист) і цибулиння. Потім, закладаємо шматочки сала, ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і варимо близько 40-50 хвилин на невеликому вогні. Виймаємо по завершенні процесу, обсушуємо, натираємо часником, червоним перцем і даємо вистоятися добу.
Деякі господині ставляться з упередженням до того, щоб коптити сало рідким димом, оскільки вважають це шкідливим. Але, мультиварка дозволяє приготувати копчений продукт без нього. Давайте дізнаємося, як коптити сало з її допомогою.
Інгредієнти:
сало - 1 кг;
лавровий лист, чорний перець - за смаком;
сіль, часник - за смаком.
Приготування
В піалі змішуємо подрібнений лавровий лист, перець і часник. Сало промиваємо і натираємо сіллю і спеціями. Не бійтеся пересолити, вам не вдасться це зробити. Продукт візьме рівно стільки спецій, скільки йому необхідно. Потім наливаємо в чашу мультиварки воду (близько 6 склянок), встановлюємо режим «Випічка» і таймер на 1 годину. Ставимо кошик і кладемо на неї наше сало, загорнуте в рукав для запікання. Після закінчення часу приготування, даємо всьому цьому охолонути, загортаємо у фольгу і ставимо на добу в холодильник.
Сьогодні, багато хто з нас встигли обзавестися аэрогрилем - ще одним кухонним помічником, який дозволяє приготувати безліч різних апетитних страв. Ми пропонуємо вам рецепт, як коптити сало з використанням аэрогриля.
Інгредієнти:
сало - 05 кг;
сіль, чорний і червоний перець - за смаком;
желатин - 1 пакет;
рідкий дим;
спеції - за смаком.
Приготування
Промиваємо і розбираємо на шматки. Чим менше будуть шматочки, тим швидше приготується копчене сало в аерогрилі. У мисці змішуємо сіль, спеції, нарізаний часник і натираємо кожен шматочок сала цією сумішшю. Укладаємо шматочки в контейнер з кришкою і прибираємо в холодильник на 2 дні. За 12 годин до процесу копчення наносимо на них рідкий дим, акуратно покриваючи кожен. Можете використовувати пензлик. Потім, розвести желатин у воді, ставимо на вогонь, чекаємо, щоб він повністю розчинився, додаємо перець червоний, і кожен шматочок сала опускаємо в отриманий розчин на 3 хвилини. В аерогриль укладаємо тирсу, злегка скроплюємо водою, викладаємо сало на решітку і починаємо його коптити при температурі 65 градусів близько 25 - 3 годин. По завершенні, викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
Приготування копченого сала
Закоптити сало можна кількома способами. Один з них - із застосуванням рідкого диму, як альтернативою натуральному копченню. Далеко не кожен з нас має в господарстві коптильню, домашні уязика не завжди до цього розташовують. Тому, щоб отримати ефект копчення, використовується рідкий дим, як продукт, за допомогою якого коптити сало і швидше і простіше.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо заправку: наливаємо літр води в каструлю, додаємо сіль, рідкий дим, гарненько розмішуємо, насипаємо спеції (чорний перець, лавровий лист) і цибулиння. Потім, закладаємо шматочки сала, ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і варимо близько 40-50 хвилин на невеликому вогні. Виймаємо по завершенні процесу, обсушуємо, натираємо часником, червоним перцем і даємо вистоятися добу.
Копчене сало в мультиварці
Деякі господині ставляться з упередженням до того, щоб коптити сало рідким димом, оскільки вважають це шкідливим. Але, мультиварка дозволяє приготувати копчений продукт без нього. Давайте дізнаємося, як коптити сало з її допомогою.
Інгредієнти:
Приготування
В піалі змішуємо подрібнений лавровий лист, перець і часник. Сало промиваємо і натираємо сіллю і спеціями. Не бійтеся пересолити, вам не вдасться це зробити. Продукт візьме рівно стільки спецій, скільки йому необхідно. Потім наливаємо в чашу мультиварки воду (близько 6 склянок), встановлюємо режим «Випічка» і таймер на 1 годину. Ставимо кошик і кладемо на неї наше сало, загорнуте в рукав для запікання. Після закінчення часу приготування, даємо всьому цьому охолонути, загортаємо у фольгу і ставимо на добу в холодильник.
Як коптити сало в аерогрилі?
Сьогодні, багато хто з нас встигли обзавестися аэрогрилем - ще одним кухонним помічником, який дозволяє приготувати безліч різних апетитних страв. Ми пропонуємо вам рецепт, як коптити сало з використанням аэрогриля.
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо і розбираємо на шматки. Чим менше будуть шматочки, тим швидше приготується копчене сало в аерогрилі. У мисці змішуємо сіль, спеції, нарізаний часник і натираємо кожен шматочок сала цією сумішшю. Укладаємо шматочки в контейнер з кришкою і прибираємо в холодильник на 2 дні. За 12 годин до процесу копчення наносимо на них рідкий дим, акуратно покриваючи кожен. Можете використовувати пензлик. Потім, розвести желатин у воді, ставимо на вогонь, чекаємо, щоб він повністю розчинився, додаємо перець червоний, і кожен шматочок сала опускаємо в отриманий розчин на 3 хвилини. В аерогриль укладаємо тирсу, злегка скроплюємо водою, викладаємо сало на решітку і починаємо його коптити при температурі 65 градусів близько 25 - 3 годин. По завершенні, викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
Запечене сало в духовці
Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми
Як коптити курку?
Копчена курка - дуже смачне блюдо, яке можна зберігати тривалий час. Здається, що закоптити самому курку дуже складно. Так, цей процес займе деякий