Як коптити сало?

Приготування копченого сала
Закоптити сало можна кількома способами. Один з них - із застосуванням рідкого диму, як альтернативою натуральному копченню. Далеко не кожен з нас має в господарстві коптильню, домашні уязика не завжди до цього розташовують. Тому, щоб отримати ефект копчення, використовується рідкий дим, як продукт, за допомогою якого коптити сало і швидше і простіше.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо заправку: наливаємо літр води в каструлю, додаємо сіль, рідкий дим, гарненько розмішуємо, насипаємо спеції (чорний перець, лавровий лист) і цибулиння. Потім, закладаємо шматочки сала, ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і варимо близько 40-50 хвилин на невеликому вогні. Виймаємо по завершенні процесу, обсушуємо, натираємо часником, червоним перцем і даємо вистоятися добу.
Копчене сало в мультиварці
Деякі господині ставляться з упередженням до того, щоб коптити сало рідким димом, оскільки вважають це шкідливим. Але, мультиварка дозволяє приготувати копчений продукт без нього. Давайте дізнаємося, як коптити сало з її допомогою.
Інгредієнти:
Приготування
В піалі змішуємо подрібнений лавровий лист, перець і часник. Сало промиваємо і натираємо сіллю і спеціями. Не бійтеся пересолити, вам не вдасться це зробити. Продукт візьме рівно стільки спецій, скільки йому необхідно. Потім наливаємо в чашу мультиварки воду (близько 6 склянок), встановлюємо режим «Випічка» і таймер на 1 годину. Ставимо кошик і кладемо на неї наше сало, загорнуте в рукав для запікання. Після закінчення часу приготування, даємо всьому цьому охолонути, загортаємо у фольгу і ставимо на добу в холодильник.
Як коптити сало в аерогрилі?
Сьогодні, багато хто з нас встигли обзавестися аэрогрилем - ще одним кухонним помічником, який дозволяє приготувати безліч різних апетитних страв. Ми пропонуємо вам рецепт, як коптити сало з використанням аэрогриля.
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо і розбираємо на шматки. Чим менше будуть шматочки, тим швидше приготується копчене сало в аерогрилі. У мисці змішуємо сіль, спеції, нарізаний часник

Рекомендуємо добрі рецепти

Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу

Запечене сало в духовці
Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в

Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її

Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме

Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми

Як коптити курку?
Копчена курка - дуже смачне блюдо, яке можна зберігати тривалий час. Здається, що закоптити самому курку дуже складно. Так, цей процес займе деякий