Варене сало - рецепт

Якщо ви є шанувальником даного продукту, то вам повинно сподобатися і смачне варене сало, рецепти приготування якого ми для вас відібрали.
Сало варене в пакеті
Приготована за цим рецептом варене сало в пакеті виходить таким ніжним, що воно може сподобатися не тільки любителям сала, але і тим, хто в принципі до нього байдужий.
Інгредієнти:
Приготування
Шматок сала розріжте на невеликі частини, приблизно по 200 г кожна. Гарненько натріть їх часником, сіллю і перцем і залиште маринуватися на ніч. Після цього кожен шматок покладіть в пакет і щільно закрийте його, а потім кожен згорток загорніть в ще один пакет і знову добре зав'яжіть.
Всі пакети складіть у каструлю з холодною водою і варіть сало на невеликому вогні близько 2 годин. Потім вимкніть вогонь і залиште шматки у відварі до повного охолодження. Коли сало охолоне, дістаньте його з пакетів, загорніть в пергаментний папір і зберігайте в холодильнику. При подачі до столу нарізуйте тонкими скибочками.
Варене сало з часником
Рецепт приготування вареного сала з часником дуже простий, але результат виходить такий, що просто пальчики оближеш.
Підготовлений шматок сала помийте і покладіть в каструлю з холодною водою, щоб вона повністю покривала. Додайте до нього 10 горошин чорного перцю, 5 - духмяного, кілька лаврових листочків і одну цибулину.
Поставте каструлю на вогонь і варіть сало 40 хвилин. Потім дістаньте його і дайте охолонути. В цей час подрібніть 5 великих зубчиків часнику. В остиглому салі зробіть надрізи, засуньте в них подрібнений часник, добре натріть шматок сіллю і меленим чорним перцем і поставте його в холодильник на кілька годин.
Сало варене в лушпинні
Багато люблять їсти сало з цибулею, і якщо ви ставитеся до їх числа, то вам буде цікаво, як зробити варене сало в цибулинні.
Інгредієнти:
Приготування
Зніміть з лушпиння цибулі і промийте її. У воду насипте сіль, доведіть до кипіння, після чого помістіть в неї лушпиння і варіть 5 хвилин. Покладіть сало в киплячий розсіл, щоб він повністю покрив, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залишіть у ньому сало ще на 15 хвилин.
Перекладіть його на тарілку і дайте охолонути. В цей час подрібніть часник, лавровий лист і горошини перцю і з'єднайте все це. В салі зробіть надрізи і натріть його спеціями. Загорніть шматок у фольгу і покладіть в морозилку. Коли сало замерзне, наріжте його тонкими слайсами і подавайте до столу.
Сало варене в соєвому соусі
Якщо ви віддаєте перевагу нестандартні поєднання, то вам сподобається рецепт приготування вареного сала в соєвому соусі.
Інгредієнти:

Приготування
Цілий шматок сала проваріть протягом 5 хвилин, потім сполосніть і наріжте шматками 3Х5 см Кожний з них добре обв'яжіть кухонних мотузкою. Зелену цибулю наріжте крупно, а імбир - кільцями. Розігрійте в каструлі масло і обсмажте їх до появи аромату. Потім додайте 25 склянки води і варіть хвилин 10. Після цього влийте соєві соуси і вино, доведіть розсіл до кипіння, а потім розчиніть у ньому цукор.
Покладіть в каструлю шматочки сала, проваріть на сильному вогні 5 хвилин, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще 2-25 години.
Рекомендуємо добрі рецепти

Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу

Запечене сало в духовці
Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в

Як коптити сало?
Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це

Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме

Тушонка в домашніх умовах
Смачна тушонка в нагоді і на столі, і в поході, або поїздці, так чому б не приготувати це класичне блюдо самостійно? Тим більше, з нашими рецептами

Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми