Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варене сало - рецепт

Варене сало - рецепт

17-03-2015, 19:25
18 595
Варене сало - рецепт
Сало - особливий продукт, який нікого не залишає байдужим. Воно не тільки володіє незвичайним смаком, але і дуже корисно для організму. Деякі лікарі навіть радять вживати його в невеликих кількостях щодня. Саме тому ми радимо вам вивчити матеріал «Як правильно солити сало?» і «Як коптити сало?» .
Якщо ви є шанувальником даного продукту, то вам повинно сподобатися і смачне варене сало, рецепти приготування якого ми для вас відібрали.

Сало варене в пакеті


Приготована за цим рецептом варене сало в пакеті виходить таким ніжним, що воно може сподобатися не тільки любителям сала, але і тим, хто в принципі до нього байдужий.
Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 1 кг;

  • часник, сіль і мелений чорний перець.


  • Приготування
    Шматок сала розріжте на невеликі частини, приблизно по 200 г кожна. Гарненько натріть їх часником, сіллю і перцем і залиште маринуватися на ніч. Після цього кожен шматок покладіть в пакет і щільно закрийте його, а потім кожен згорток загорніть в ще один пакет і знову добре зав'яжіть.
    Всі пакети складіть у каструлю з холодною водою і варіть сало на невеликому вогні близько 2 годин. Потім вимкніть вогонь і залиште шматки у відварі до повного охолодження. Коли сало охолоне, дістаньте його з пакетів, загорніть в пергаментний папір і зберігайте в холодильнику. При подачі до столу нарізуйте тонкими скибочками.

    Варене сало з часником


    Рецепт приготування вареного сала з часником дуже простий, але результат виходить такий, що просто пальчики оближеш.
    Підготовлений шматок сала помийте і покладіть в каструлю з холодною водою, щоб вона повністю покривала. Додайте до нього 10 горошин чорного перцю, 5 - духмяного, кілька лаврових листочків і одну цибулину.
    Поставте каструлю на вогонь і варіть сало 40 хвилин. Потім дістаньте його і дайте охолонути. В цей час подрібніть 5 великих зубчиків часнику. В остиглому салі зробіть надрізи, засуньте в них подрібнений часник, добре натріть шматок сіллю і меленим чорним перцем і поставте його в холодильник на кілька годин.

    Сало варене в лушпинні


    Багато люблять їсти сало з цибулею, і якщо ви ставитеся до їх числа, то вам буде цікаво, як зробити варене сало в цибулинні.
    Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком - 800-1000 г;

  • вода - 1 л;

  • часник - 5-6 зубчиків;

  • сіль - 1 ст.;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • цибуля - 7-10 шт.;

  • запашний перець - 4-6 шт.


  • Приготування
    Зніміть з лушпиння цибулі і промийте її. У воду насипте сіль, доведіть до кипіння, після чого помістіть в неї лушпиння і варіть 5 хвилин. Покладіть сало в киплячий розсіл, щоб він повністю покрив, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залишіть у ньому сало ще на 15 хвилин.
    Перекладіть його на тарілку і дайте охолонути. В цей час подрібніть часник, лавровий лист і горошини перцю і з'єднайте все це. В салі зробіть надрізи і натріть його спеціями. Загорніть шматок у фольгу і покладіть в морозилку. Коли сало замерзне, наріжте його тонкими слайсами і подавайте до столу.

    Сало варене в соєвому соусі


    Якщо ви віддаєте перевагу нестандартні поєднання, то вам сподобається рецепт приготування вареного сала в соєвому соусі.
    Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком - 500 г;

  • звичайний соєвий соус - 1 ст.;

  • темний соєвий соус - 6 ст. ложок;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • імбир - 3 см;

  • рисове вино - 3-4 ст. ложки;
  • Варене сало - рецепт

  • коричневий цукор - 25 ст. ложки.


  • Приготування
    Цілий шматок сала проваріть протягом 5 хвилин, потім сполосніть і наріжте шматками 3Х5 см Кожний з них добре обв'яжіть кухонних мотузкою. Зелену цибулю наріжте крупно, а імбир - кільцями. Розігрійте в каструлі масло і обсмажте їх до появи аромату. Потім додайте 25 склянки води і варіть хвилин 10. Після цього влийте соєві соуси і вино, доведіть розсіл до кипіння, а потім розчиніть у ньому цукор.
    Покладіть в каструлю шматочки сала, проваріть на сильному вогні 5 хвилин, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще 2-25 години.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з сала
    Рулет з сала
    Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
    Як коптити сало?
    Як коптити сало?
    Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
    Як правильно солити сало?
    Як правильно солити сало?
    Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
    Тушонка в домашніх умовах
    Тушонка в домашніх умовах
    Смачна тушонка в нагоді і на столі, і в поході, або поїздці, так чому б не приготувати це класичне блюдо самостійно? Тим більше, з нашими рецептами
    Сало з часником в розсолі
    Сало з часником в розсолі
    Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми