Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Рулет з сала

19-03-2015, 10:43
2 897
Рулет з сала
Виявляється, такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. Варто трохи повозитися з приготуванням рулету, і ви отримаєте відмінну альтернативу ранкового бутерброду з ковбасою. Головне, це, звичайно вибрати вихідний продукт. Сало беремо з очеревини, не дуже товсте, щоб легко було згортати, але з відчутною м'ясним прошарком. А що з ним робити далі, зараз ми вам розповімо.

Варений рулет з свинячого сала


Інгредієнти:

  • сало свиняче - 500 г;

  • часник - 3 зубки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець чорний і червоний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Гарненько вичищаємо шкірку і натираємо сало з усіх сторін сіллю, чорним і червоним перцем. Ножем робимо глибокі надрізи і ховаємо туди пластинки часнику і шматочки лаврового листа. Згортаємо рулет і щільно обмотуємо його кулінарною ниткою.
    Варити його можна двома способами. Перший - просто занурити в киплячу воду і готувати години півтори-два, прикрутивши вогонь до мінімуму. У каструлю можна додатково кинути лавровий лист, чорний і запашний перець горошком. Навіть наскільки «парасольок» гвоздики. Спеції віддадуть свій аромат.
    Велика частина жиру при такому варіанті готування, звичайно ж, витопиться, і смак у рулету вийде не таким насиченим. Він більше підходить тим, хто не відносить себе до справжнім фанатам сала.
    Другий спосіб краще. Рулет герметично зав'язуємо в поліетиленовий пакет, залишивши при цьому трохи місця для виділив соку. Для надійності ховаємо ще в один пакет, зав'язуємо і кладемо варитися на повільному вогні близько 2 годин. У готового рулету буде м'який і ненав'язливий смак сала. Даємо йому охолонути і загортаємо в харчову фольгу. В такому вигляді його можна досить довго зберігати в холодильнику, так і в дорогу брати зручно. По щільності рулет з сала нагадує ковбасу. Він легко нарізають тоненькими кружечками. А як це смачно - чорний хлібець з шматочком рулету, і зверху трохи гірчиці або хрону !

    Як приготувати рулет із сала в духовці?


    Інгредієнти:

  • сало - 1200 м;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 13 зубков;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • паприка (мелена) - 1 ч. ложка;

  • перець червоний мелений - 1 ч. ложка;

  • перець чорний мелений - 1 ч. ложка;

  • рідкий дим - 4 ст. ложки;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Перш за все, потрібно у сала гарненько очистити шкірку. Вона повинна стати дуже м'якою і ніжною. Потім приготуємо маринад. Для цього змішаємо гірчицю з цукром, сіллю, подрібненим часником, паприкою, перцем і рідким димом (якщо не любите, дим можна не додавати). Щедро змащуємо цим маринадом м'ясну м'якоть, але залишаємо трохи для того, щоб полити рулет зверху. Рівномірно викладаємо на сало терту на крупній тертці моркву і щільно згортаємо рулет. Закріплюємо його джгутом і змащуємо маринадом. Покласти в рукав для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Через півтори години рум'яний і нестерпно ароматний рулет з сала з начинкою буде готовий!

    Рецепт рулету з сала в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сало - 800 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • Рулет з сала

  • часник - 3 зубки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    З сала знімаємо шкірку. Робимо з боку м'ясної прожилки глибокі надрізи. Натираємо його з усіх сторін сіллю, перцем і часником. На м'ясо викладаємо нарізану півкільцями цибулю і щільно згортаємо рулет. Закріплюємо його суворою ниткою і загортаємо у фольгу. Відправляємо наш рулет в мультиварку. Всього лише годину на режимі «Випічка», і він готовий. А якщо почне підгоряти, на дно чаші можна налити трохи водички. Остиглий рулет ховаємо в холодильник до повного застигання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
    Рулет з пузанины
    Рулет з пузанины
    Пузаниной називають черевну частину свинини, в якій є прошарки з сала і м'яса. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний рулет з цієї частини
    Як коптити сало?
    Як коптити сало?
    Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
    Варене сало - рецепт
    Варене сало - рецепт
    Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
    Рулет з курагою
    Рулет з курагою
    Курага - корисний і смачний сухофрукт, який часто використовують в приготуванні різних страв і напоїв. І сьогодні ми розповімо, як зробити рулети з
    Як правильно солити сало?
    Як правильно солити сало?
    Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме