Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно солити сало?

Як правильно солити сало?

16-03-2015, 19:16
2 075
Як правильно солити сало?
Солоне сало з м'ясної прослоечкой на шматочку житнього хліба виглядає так апетитно, що неможливо втриматися, щоб не з'їсти цей бутерброд. Правда, деякі сильні духом примудряються відмовлятися від цього смачного продукту. І дарма, зловживати салом, звичайно, не варто, а ось в помірних кількостях воно дуже навіть корисно, оскільки містить незамінні жирні кислоти, які необхідні нашому організму для побудови міжклітинних мембран і правильної роботи серцевого м'яза. Але щоб насолоджуватися цим смачним і корисним продуктом, потрібно знати, як правильно в домашніх умовах солити сало.

Як правильно солити сало по-українськи?
Якщо ви запитаєте, як смачно солити свиняче сало, то багато вам дадуть відповідь, що тільки по-українськи. Так сало виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Та й зберігатися таке сало може близько року.

  • Готуємо розсіл, яким будемо заливати сало. Для цього розчиняємо дві третини склянки солі в 1 літрі води.

  • В емальоване відро кладемо бавовняну серветку. На неї викладаємо лавровий лист, чорний запашний перець, розрізану часник, трохи розмарину. Зверху кладемо шматок сала. Далі йде шар приправ і знову сало. Повторюємо чергування, накриваємо сало серветкою, прикриваємо кришкою і кладемо гніт. Заливаємо сало розсолом і залишаємо на 5 днів.


  • Як правильно солити сало в банку?
    Якщо ви питаєте, скільки днів треба солити сало, отримуєте у відповідь 3-5 днів, і така відповідь вас не влаштовує, то цей спосіб для вас. Тому що солити сало в банку так само швидко, як зварити суп.

  • Нарізаємо сало невеликими шматками, кожен з яких натираємо сіллю, перцем і часником.

  • Укладаємо сало в банку.

  • На дно каструлі кладуть ганчірку, наливаємо воду, ставимо банку і кип'ятити 30 хвилин.

  • Чекаємо, поки сало охолоне, розкладаємо його з полотняним мішечків і відправляємо в морозилку. Коли сало замерзне, його можна буде скуштувати.


  • Як правильно солити сало з прошарком?
    Яке сало краще солити? Звичайно ж, з м'ясним прошарком, смакота. Ось для такого сала є непоганий рецепт.

  • Свіже сало з м'якою шкіркою ріжемо на шматочки і натираємо сіллю.

  • Укладаємо в емальовану каструлю.

  • Нарізаємо часник шматочками і посипаємо сало так, щоб воно було рівномірно вкрите.

  • Мелений чорний запашний перець, приблизно 1 чайну ложку, розподіляємо руками по поверхні сала.

  • Накриваємо тарілкою, зверху кладемо вантаж.

  • 2 дні витримуємо при кімнатній температурі.

  • Далі сало з каструлі виймаємо. Його шматочки загортаємо окремо в папір (від часнику не очищаємо) і кладемо в морозилку.

  • Коли сало затвердіє, його можна буде скуштувати.


  • Як правильно солити сало в цибулинні?
    Цей рецепт засолки сала подобатися багатьом, тому що таке сало дуже нагадує на смак копчене.

  • Готуємо розсіл. Для цього 3 столових ложки солі і жменю лушпиння цибулі кип'ятимо в 2 літрах води.

  • Розсіл проціджуємо і кладемо в нього сало (близько 2 кг). Кип'ятимо 15 хвилин і знімаємо з вогню.

  • Залишаємо сало в розсолі на 8-12 годин.

  • Сало виймаємо з розсолу, просушуємо паперовими рушниками і натираємо (не шкодуючи) часником і чорним меленим перцем.
    Як правильно солити сало?

  • Тепер сало загортаємо в пергаментний папір і відправляємо на пару днів у холодильник.

  • Після сало пробуємо, якщо готовий, то їмо і відправляємо на зберігання в морозилку.


  • Ну і наостанок кілька слів про зберігання сала. Час, протягом якого сало буде придатне до вживання, залежить від способу його засолювання, приблизно від півроку до року. Зберігати сало потрібно в морозилці, загорнутим в пергаментний папір або полотняні мішечки. Деякі люблять все класти в поліетиленові пакети. З салом цього робити не слід - воно придбає неприємний запах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з печінки
    Шашлик з печінки
    Печінка - чудовий і корисний продукт, а шашлик з неї виходить незвичайно смачним, ніжним і соковитим, при чому, не важливо, яка це печінка куряча,
    Рулет з сала
    Рулет з сала
    Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
    Як коптити сало?
    Як коптити сало?
    Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
    Варене сало - рецепт
    Варене сало - рецепт
    Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
    Сало з часником в розсолі
    Сало з часником в розсолі
    Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми