Як правильно солити сало?
Солоне сало з м'ясної прослоечкой на шматочку житнього хліба виглядає так апетитно, що неможливо втриматися, щоб не з'їсти цей бутерброд. Правда, деякі сильні духом примудряються відмовлятися від цього смачного продукту. І дарма, зловживати салом, звичайно, не варто, а ось в помірних кількостях воно дуже навіть корисно, оскільки містить незамінні жирні кислоти, які необхідні нашому організму для побудови міжклітинних мембран і правильної роботи серцевого м'яза. Але щоб насолоджуватися цим смачним і корисним продуктом, потрібно знати, як правильно в домашніх умовах солити сало.
Як правильно солити сало по-українськи?
Якщо ви запитаєте, як смачно солити свиняче сало, то багато вам дадуть відповідь, що тільки по-українськи. Так сало виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Та й зберігатися таке сало може близько року.
Готуємо розсіл, яким будемо заливати сало. Для цього розчиняємо дві третини склянки солі в 1 літрі води.
В емальоване відро кладемо бавовняну серветку. На неї викладаємо лавровий лист, чорний запашний перець, розрізану часник, трохи розмарину. Зверху кладемо шматок сала. Далі йде шар приправ і знову сало. Повторюємо чергування, накриваємо сало серветкою, прикриваємо кришкою і кладемо гніт. Заливаємо сало розсолом і залишаємо на 5 днів.
Як правильно солити сало в банку?
Якщо ви питаєте, скільки днів треба солити сало, отримуєте у відповідь 3-5 днів, і така відповідь вас не влаштовує, то цей спосіб для вас. Тому що солити сало в банку так само швидко, як зварити суп.
Нарізаємо сало невеликими шматками, кожен з яких натираємо сіллю, перцем і часником.
Укладаємо сало в банку.
На дно каструлі кладуть ганчірку, наливаємо воду, ставимо банку і кип'ятити 30 хвилин.
Чекаємо, поки сало охолоне, розкладаємо його з полотняним мішечків і відправляємо в морозилку. Коли сало замерзне, його можна буде скуштувати.
Як правильно солити сало з прошарком?
Яке сало краще солити? Звичайно ж, з м'ясним прошарком, смакота. Ось для такого сала є непоганий рецепт.
Свіже сало з м'якою шкіркою ріжемо на шматочки і натираємо сіллю.
Укладаємо в емальовану каструлю.
Нарізаємо часник шматочками і посипаємо сало так, щоб воно було рівномірно вкрите.
Мелений чорний запашний перець, приблизно 1 чайну ложку, розподіляємо руками по поверхні сала.
Накриваємо тарілкою, зверху кладемо вантаж.
2 дні витримуємо при кімнатній температурі.
Далі сало з каструлі виймаємо. Його шматочки загортаємо окремо в папір (від часнику не очищаємо) і кладемо в морозилку.
Коли сало затвердіє, його можна буде скуштувати.
Як правильно солити сало в цибулинні?
Цей рецепт засолки сала подобатися багатьом, тому що таке сало дуже нагадує на смак копчене.
Готуємо розсіл. Для цього 3 столових ложки солі і жменю лушпиння цибулі кип'ятимо в 2 літрах води.
Розсіл проціджуємо і кладемо в нього сало (близько 2 кг). Кип'ятимо 15 хвилин і знімаємо з вогню.
Залишаємо сало в розсолі на 8-12 годин.
Сало виймаємо з розсолу, просушуємо паперовими рушниками і натираємо (не шкодуючи) часником і чорним меленим перцем.
Тепер сало загортаємо в пергаментний папір і відправляємо на пару днів у холодильник.
Після сало пробуємо, якщо готовий, то їмо і відправляємо на зберігання в морозилку.
Ну і наостанок кілька слів про зберігання сала. Час, протягом якого сало буде придатне до вживання, залежить від способу його засолювання, приблизно від півроку до року. Зберігати сало потрібно в морозилці, загорнутим в пергаментний папір або полотняні мішечки. Деякі люблять все класти в поліетиленові пакети. З салом цього робити не слід - воно придбає неприємний запах.
Як правильно солити сало по-українськи?
Якщо ви запитаєте, як смачно солити свиняче сало, то багато вам дадуть відповідь, що тільки по-українськи. Так сало виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Та й зберігатися таке сало може близько року.
Як правильно солити сало в банку?
Якщо ви питаєте, скільки днів треба солити сало, отримуєте у відповідь 3-5 днів, і така відповідь вас не влаштовує, то цей спосіб для вас. Тому що солити сало в банку так само швидко, як зварити суп.
Як правильно солити сало з прошарком?
Яке сало краще солити? Звичайно ж, з м'ясним прошарком, смакота. Ось для такого сала є непоганий рецепт.
Як правильно солити сало в цибулинні?
Цей рецепт засолки сала подобатися багатьом, тому що таке сало дуже нагадує на смак копчене.
Ну і наостанок кілька слів про зберігання сала. Час, протягом якого сало буде придатне до вживання, залежить від способу його засолювання, приблизно від півроку до року. Зберігати сало потрібно в морозилці, загорнутим в пергаментний папір або полотняні мішечки. Деякі люблять все класти в поліетиленові пакети. З салом цього робити не слід - воно придбає неприємний запах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з печінки
Печінка - чудовий і корисний продукт, а шашлик з неї виходить незвичайно смачним, ніжним і соковитим, при чому, не важливо, яка це печінка куряча,
Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
Запечене сало в духовці
Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
Як коптити сало?
Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми