» » Шашлик з печінки

Шашлик з печінки

Шашлик з печінки
А чи знаєте ви, що шашлик можна приготувати не тільки з риби або м'яса, але й із печінки. Якщо посмажити її правильно, то страва виходить дуже смачним, оригінальним, ніжним і соковитим. Давайте розглянемо з вами рецепти шашлику з печінки.

Шашлик з курячої печінки


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 1 кг;

  • зерновий коріандр - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • зіра - щіпка;

  • чорний чай - 2 ч.ложки.


  • Приготування
    Отже, спочатку заваримо чорний чай : заливаємо потрібну кількість заварки двома склянками крутого окропу і залишаємо настоюватися. Печінку очистити від плівки, промиваємо та нарізаємо на невеликі однакові за розміром шматочки. Далі викладаємо їх в глибокий посуд, додаємо сіль, зіру, перець і коріандр. Заливаємо все охолодженої заваркою і залишаємо маринуватися приблизно на годину. Потім нанизуємо шматочки печінки на бамбукові палички і відправляємо печінка на гриль. Через 10-15 хвилин наша страва повністю готове. До таких шашлику найкраще подати свіжі овочі або гриби, теж приготовані на грилі.

    Шашлик зі свинячої печінки


    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 500 г;

  • курдючне сало - 300 г;

  • червоний мелений перець - за смаком;

  • сольовий розчин;

  • кип'ячена вода - 1 л;

  • сіль - 100 г;

  • фіолетова цибулина - 1 шт.;

  • цукровий пісок і оцет - за смаком;

  • перець чилі і помідори черрі - за бажанням.


  • Приготування
    Печінку промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником, акуратно видаляємо всі пленочки і, використовуючи гострий ніж, нарізаємо невеликими порційними шматочками вагою приблизно по 15-20 р. Сало шаткуємо скибочками поменше і відкладаємо вбік. Далі нанизуємо в трьох варіаціях, на ваш розсуд:

  • класичний варіант - по черзі печінку і сало;

  • печінка, сало і помідори черрі;

  • печінка, сало і колечко перцю чилі.


  • Смажимо страву на вугіллі як звичайний шашлик, періодично поливаючи його солоним розчином. Для цього розчиняємо 100 г солі в 1 літрі теплої кип'яченої води і гарненько перемішуємо. На блюдо викладаємо спочатку тонкий лаваш, а зверху на нього - готовий гарячий шашлик. Як гарнір добре підійде нашатковану цибулю півкільцями, замаринований заздалегідь в оцті з додаванням щіпки цукру і скропіть за бажанням маслом. Також можете подати будь-запечені овочі, свіжу зелень.

    Шашлик з яловичої печінки


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г;

  • курдючне сало - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати шашлик з печінки. Отже, сало або внутрішні жирові сіточки розрізаємо на шматочки. Свіжу печінку промиваємо, обсушуємо рушником і шаткуємо на невеликі поздовжні шматочки, відповідні за розміром шматочками сала. Потім акуратно загортаємо печінка в клаптики сіточки і складаємо в глибоку миску. Додаємо сіль, перець, подрібнену цибулину, все перемішуємо і заливаємо молоком. Маринуємо печінка в холодильнику години 25-4 а потім нанизуємо на шампури і готуємо на вугіллі приблизно 15 хвилин. Готовий шашлик з печінки з салом подаємо на стіл трохи остившім зі свіжими овочами.

    Шашлик з печінки в духовці


    Інгредієнти:

  • печінка куряча - 500 г;

  • свіже яблуко - 3 шт.;

  • Шашлик з печінки

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Курячу печінку перебираємо, знімаємо плівку, промиваємо, обсушуємо і нанизуємо на шампури, чергуючи з невеликими яблучними скибочками. Потім рясно змащуємо печінку вершковим маслом і запікаємо шашлик в гарячій духовці при температурі 200 градусів, періодично перевертаючи. Готовий шашлик підсолюємо за смаком і посипаємо свіжомеленим чорним перцем. Подаємо страву зі свіжою зеленню і овочами.
    Додав: admin | 21-03-2015, 21:25
    Переглядів: 2307