Шашлик з печінки
А чи знаєте ви, що шашлик можна приготувати не тільки з риби або м'яса, але й із печінки. Якщо посмажити її правильно, то страва виходить дуже смачним, оригінальним, ніжним і соковитим. Давайте розглянемо з вами рецепти шашлику з печінки.
Інгредієнти:
куряча печінка - 1 кг;
зерновий коріандр - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком;
зіра - щіпка;
чорний чай - 2 ч.ложки.
Приготування
Отже, спочатку заваримо чорний чай : заливаємо потрібну кількість заварки двома склянками крутого окропу і залишаємо настоюватися. Печінку очистити від плівки, промиваємо та нарізаємо на невеликі однакові за розміром шматочки. Далі викладаємо їх в глибокий посуд, додаємо сіль, зіру, перець і коріандр. Заливаємо все охолодженої заваркою і залишаємо маринуватися приблизно на годину. Потім нанизуємо шматочки печінки на бамбукові палички і відправляємо печінка на гриль. Через 10-15 хвилин наша страва повністю готове. До таких шашлику найкраще подати свіжі овочі або гриби, теж приготовані на грилі.
Інгредієнти:
свиняча печінка - 500 г;
курдючне сало - 300 г;
червоний мелений перець - за смаком;
сольовий розчин;
кип'ячена вода - 1 л;
сіль - 100 г;
фіолетова цибулина - 1 шт.;
цукровий пісок і оцет - за смаком;
перець чилі і помідори черрі - за бажанням.
Приготування
Печінку промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником, акуратно видаляємо всі пленочки і, використовуючи гострий ніж, нарізаємо невеликими порційними шматочками вагою приблизно по 15-20 р. Сало шаткуємо скибочками поменше і відкладаємо вбік. Далі нанизуємо в трьох варіаціях, на ваш розсуд:
класичний варіант - по черзі печінку і сало;
печінка, сало і помідори черрі;
печінка, сало і колечко перцю чилі.
Смажимо страву на вугіллі як звичайний шашлик, періодично поливаючи його солоним розчином. Для цього розчиняємо 100 г солі в 1 літрі теплої кип'яченої води і гарненько перемішуємо. На блюдо викладаємо спочатку тонкий лаваш, а зверху на нього - готовий гарячий шашлик. Як гарнір добре підійде нашатковану цибулю півкільцями, замаринований заздалегідь в оцті з додаванням щіпки цукру і скропіть за бажанням маслом. Також можете подати будь-запечені овочі, свіжу зелень.
Інгредієнти:
яловича печінка - 500 г;
курдючне сало - 200 г;
молоко - 100 мл;
цибулина - 1 шт.;
спеції - за смаком.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати шашлик з печінки. Отже, сало або внутрішні жирові сіточки розрізаємо на шматочки. Свіжу печінку промиваємо, обсушуємо рушником і шаткуємо на невеликі поздовжні шматочки, відповідні за розміром шматочками сала. Потім акуратно загортаємо печінка в клаптики сіточки і складаємо в глибоку миску. Додаємо сіль, перець, подрібнену цибулину, все перемішуємо і заливаємо молоком. Маринуємо печінка в холодильнику години 25-4 а потім нанизуємо на шампури і готуємо на вугіллі приблизно 15 хвилин. Готовий шашлик з печінки з салом подаємо на стіл трохи остившім зі свіжими овочами.
Інгредієнти:
печінка куряча - 500 г;
свіже яблуко - 3 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
спеції - за смаком.
Приготування
Курячу печінку перебираємо, знімаємо плівку, промиваємо, обсушуємо і нанизуємо на шампури, чергуючи з невеликими яблучними скибочками. Потім рясно змащуємо печінку вершковим маслом і запікаємо шашлик в гарячій духовці при температурі 200 градусів, періодично перевертаючи. Готовий шашлик підсолюємо за смаком і посипаємо свіжомеленим чорним перцем. Подаємо страву зі свіжою зеленню і овочами.
Шашлик з курячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку заваримо чорний чай : заливаємо потрібну кількість заварки двома склянками крутого окропу і залишаємо настоюватися. Печінку очистити від плівки, промиваємо та нарізаємо на невеликі однакові за розміром шматочки. Далі викладаємо їх в глибокий посуд, додаємо сіль, зіру, перець і коріандр. Заливаємо все охолодженої заваркою і залишаємо маринуватися приблизно на годину. Потім нанизуємо шматочки печінки на бамбукові палички і відправляємо печінка на гриль. Через 10-15 хвилин наша страва повністю готове. До таких шашлику найкраще подати свіжі овочі або гриби, теж приготовані на грилі.
Шашлик зі свинячої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Печінку промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником, акуратно видаляємо всі пленочки і, використовуючи гострий ніж, нарізаємо невеликими порційними шматочками вагою приблизно по 15-20 р. Сало шаткуємо скибочками поменше і відкладаємо вбік. Далі нанизуємо в трьох варіаціях, на ваш розсуд:
Смажимо страву на вугіллі як звичайний шашлик, періодично поливаючи його солоним розчином. Для цього розчиняємо 100 г солі в 1 літрі теплої кип'яченої води і гарненько перемішуємо. На блюдо викладаємо спочатку тонкий лаваш, а зверху на нього - готовий гарячий шашлик. Як гарнір добре підійде нашатковану цибулю півкільцями, замаринований заздалегідь в оцті з додаванням щіпки цукру і скропіть за бажанням маслом. Також можете подати будь-запечені овочі, свіжу зелень.
Шашлик з яловичої печінки
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати шашлик з печінки. Отже, сало або внутрішні жирові сіточки розрізаємо на шматочки. Свіжу печінку промиваємо, обсушуємо рушником і шаткуємо на невеликі поздовжні шматочки, відповідні за розміром шматочками сала. Потім акуратно загортаємо печінка в клаптики сіточки і складаємо в глибоку миску. Додаємо сіль, перець, подрібнену цибулину, все перемішуємо і заливаємо молоком. Маринуємо печінка в холодильнику години 25-4 а потім нанизуємо на шампури і готуємо на вугіллі приблизно 15 хвилин. Готовий шашлик з печінки з салом подаємо на стіл трохи остившім зі свіжими овочами.
Шашлик з печінки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Курячу печінку перебираємо, знімаємо плівку, промиваємо, обсушуємо і нанизуємо на шампури, чергуючи з невеликими яблучними скибочками. Потім рясно змащуємо печінку вершковим маслом і запікаємо шашлик в гарячій духовці при температурі 200 градусів, періодично перевертаючи. Готовий шашлик підсолюємо за смаком і посипаємо свіжомеленим чорним перцем. Подаємо страву зі свіжою зеленню і овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Шашлик в майонезі
Шашлик - це дуже смачне блюдо для свята або пікніка. Маринують його найрізноманітнішими способами. Сьогоднішня наша стаття присвячена тому, як
Шашлик в гранатовому соку
Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
Шашлик в оцті
Один з головних складових гарного шашлику - це, звичайно ж, м'якість і ніжність. Для цього м'ясо маринують найрізноманітнішими способами, яких
Шашлик зі свинини з лимоном
Жоден виїзд на природу або на дачу, звичайно ж, не обходиться без шашлика. І в сьогоднішній статті ми поділимося цікавими рецептами приготування
Печінка з грибами
Печінка з грибами - ситне і смачне блюдо для всієї родини, яке можна подавати з відварним рисом, картоплею або макаронами. Давайте розглянемо кілька