А чи знаєте ви, що шашлик можна приготувати не тільки з риби або м'яса, але й із печінки. Якщо посмажити її правильно, то страва виходить дуже смачним, оригінальним, ніжним і соковитим. Давайте розглянемо з вами рецепти шашлику з печінки.
Шашлик з курячої печінки
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; зерновий коріандр - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; зіра - щіпка; чорний чай - 2 ч.ложки. Приготування Отже, спочатку заваримо чорний чай : заливаємо потрібну кількість заварки двома склянками крутого окропу і залишаємо настоюватися. Печінку очистити від плівки, промиваємо та нарізаємо на невеликі однакові за розміром шматочки. Далі викладаємо їх в глибокий посуд, додаємо сіль, зіру, перець і коріандр. Заливаємо все охолодженої заваркою і залишаємо маринуватися приблизно на годину. Потім нанизуємо шматочки печінки на бамбукові палички і відправляємо печінка на гриль. Через 10-15 хвилин наша страва повністю готове. До таких шашлику найкраще подати свіжі овочі або гриби, теж приготовані на грилі.
Шашлик зі свинячої печінки
Інгредієнти: свиняча печінка - 500 г; курдючне сало - 300 г; червоний мелений перець - за смаком; сольовий розчин; кип'ячена вода - 1 л; сіль - 100 г; фіолетова цибулина - 1 шт.; цукровий пісок і оцет - за смаком; перець чилі і помідори черрі - за бажанням. Приготування Печінку промиваємо, обробляємо, обсушуємо рушником, акуратно видаляємо всі пленочки і, використовуючи гострий ніж, нарізаємо невеликими порційними шматочками вагою приблизно по 15-20 р. Сало шаткуємо скибочками поменше і відкладаємо вбік. Далі нанизуємо в трьох варіаціях, на ваш розсуд:
класичний варіант - по черзі печінку і сало; печінка, сало і помідори черрі; печінка, сало і колечко перцю чилі. Смажимо страву на вугіллі як звичайний шашлик, періодично поливаючи його солоним розчином. Для цього розчиняємо 100 г солі в 1 літрі теплої кип'яченої води і гарненько перемішуємо. На блюдо викладаємо спочатку тонкий лаваш, а зверху на нього - готовий гарячий шашлик. Як гарнір добре підійде нашатковану цибулю півкільцями, замаринований заздалегідь в оцті з додаванням щіпки цукру і скропіть за бажанням маслом. Також можете подати будь-запечені овочі, свіжу зелень.
Шашлик з яловичої печінки
Інгредієнти: яловича печінка - 500 г; курдючне сало - 200 г; молоко - 100 мл; цибулина - 1 шт.; спеції - за смаком. Приготування Давайте розберемося, як приготувати шашлик з печінки. Отже, сало або внутрішні жирові сіточки розрізаємо на шматочки. Свіжу печінку промиваємо, обсушуємо рушником і шаткуємо на невеликі поздовжні шматочки, відповідні за розміром шматочками сала. Потім акуратно загортаємо печінка в клаптики сіточки і складаємо в глибоку миску. Додаємо сіль, перець, подрібнену цибулину, все перемішуємо і заливаємо молоком. Маринуємо печінка в холодильнику години 25-4 а потім нанизуємо на шампури і готуємо на вугіллі приблизно 15 хвилин. Готовий шашлик з печінки з салом подаємо на стіл трохи остившім зі свіжими овочами.
Шашлик з печінки в духовці
Інгредієнти: печінка куряча - 500 г; свіже яблуко - 3 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Курячу печінку перебираємо, знімаємо плівку, промиваємо, обсушуємо і нанизуємо на шампури, чергуючи з невеликими яблучними скибочками. Потім рясно змащуємо печінку вершковим маслом і запікаємо шашлик в гарячій духовці при температурі 200 градусів, періодично перевертаючи. Готовий шашлик підсолюємо за смаком і посипаємо свіжомеленим чорним перцем. Подаємо страву зі свіжою зеленню і овочами.