Запечене сало в духовці
Запечене сало - традиційна страва української кухні, полюбилося багатьом жителям нашої країни. Готується воно досить легко, а виходить досить соковитим, смачним і ароматним. А як доповнення, можна подати на стіл столову гірчицю , хрін, чорний хлібець і мариновану цибулю. Все це тільки підкреслить ніжний смак сала і додасть страві родзинку і пікантність.
Інгредієнти:
сало - 1 кг;
часник - 4 зубчики;
спеції;
лавровий листочок - 4 шт.;
вода - 150 мл;
борошно;
гілочки вини.
Приготування
Сало натираємо сіллю, чорним меленим перцем і відкладаємо його поки в сторону. Часник чистимо і розрізаємо зубчики на кілька пластинок. Тепер гострим ножем з боків сала робимо глибокі надрізи, вкладаємо туди часник, лавровий листочок, і так начиняємо все сало. Відправляємо його на 40 хвилин у холодильник маринуватися.
Беремо форму Для запікання, кладемо на дно свіжі гілочки вишні, потім викладаємо сало, а зверху робимо кришечку з тіста: борошно розводимо водою і замішуємо однорідне тісто. Тепер відправляємо страву в розігріту духовку і засікаємо приблизно 45 хвилин.
Інгредієнти:
часник - 5 зубчиків;
сало - 1 кг;
спеції.
Приготування
Для початку вибираємо шматок свіжого сала с проріззю м'яса і робимо в ньому, з боків надрізи. Часник очищаємо від лушпиння, розрізаємо на пластини і вкладаємо в прорізи в салі. Натираємо шматок сіллю, за бажанням змащуємо майонезом або готової гірчицею. Тепер беремо рукав для запікання викладаємо в нього сало, лавровий листочок і закріплюємо пакет з обох боків спеціальними затискачами.
Зверху робимо кілька проколів і викладаємо все на деко. Відправляємо його в попередньо розігріту духовку і запікаємо страву протягом 15 годин. Потім акуратно виймаємо сало з рукава, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в холодному вигляді, нарізавши його тонкими шматочками.
Інгредієнти:
сало з м'ясом - 300 г;
спеції;
часник - 3 зубчики;
готове дріжджове листкове тісто - 500 г;
олія рослинна.
Приготування
Отже, для початку беремо шматочок сала, бажано з м'ясним прошарком. Потім натираємо його сіллю, видавленим через прес часником і сумішшю перців. Далі перекладаємо сало в чашку і ставимо на 3 дні під прес, щоб воно гарненько просолилось. Через зазначений час, витягуємо сало і видаляємо з нього зайві залишки спеції. Тепер замішуємо тісто або беремо готове листкове. Розкачуємо з нього корж, викладаємо сало і загортаємо, формуючи конверт. Після цього перекладаємо все на деко, зверху змащуємо рослинним маслом і запікаємо в духовці 45 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
Інгредієнти:
картопля - 8 шт.;
солоне сало - 150 г;
спеції;
часник - 4 зубчики.
Приготування
Картопля гарненько промиваємо щіткою, злегка обсушуємо й розрізаємо на половинки. Сало промиваємо від зайвої солі і шаткуємо пластинками товщиною 3-5 мм. Часник видавлюємо через прес і насипаємо в мисочку сіль, так щоб було зручно вмочати в неї половинки картоплі. Тепер беремо одну половинку картоплі, потім у сіль, а іншу натираємо видавленим часником. Між ними кладемо шматочок сала і загортаємо кожну картопельку в 2 шари у фольгу.
Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовність запеченої картоплі з салом у фользі перевіряємо за допомогою звичайної зубочистки, якщо вона легко входить, значить, страва повністю готове.
Рецепт запеченого сала в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Сало натираємо сіллю, чорним меленим перцем і відкладаємо його поки в сторону. Часник чистимо і розрізаємо зубчики на кілька пластинок. Тепер гострим ножем з боків сала робимо глибокі надрізи, вкладаємо туди часник, лавровий листочок, і так начиняємо все сало. Відправляємо його на 40 хвилин у холодильник маринуватися.
Беремо форму Для запікання, кладемо на дно свіжі гілочки вишні, потім викладаємо сало, а зверху робимо кришечку з тіста: борошно розводимо водою і замішуємо однорідне тісто. Тепер відправляємо страву в розігріту духовку і засікаємо приблизно 45 хвилин.
Сало, запечена в рукаві
Інгредієнти:
Приготування
Для початку вибираємо шматок свіжого сала с проріззю м'яса і робимо в ньому, з боків надрізи. Часник очищаємо від лушпиння, розрізаємо на пластини і вкладаємо в прорізи в салі. Натираємо шматок сіллю, за бажанням змащуємо майонезом або готової гірчицею. Тепер беремо рукав для запікання викладаємо в нього сало, лавровий листочок і закріплюємо пакет з обох боків спеціальними затискачами.
Зверху робимо кілька проколів і викладаємо все на деко. Відправляємо його в попередньо розігріту духовку і запікаємо страву протягом 15 годин. Потім акуратно виймаємо сало з рукава, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в холодному вигляді, нарізавши його тонкими шматочками.
Сало, запечене в тісті
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку беремо шматочок сала, бажано з м'ясним прошарком. Потім натираємо його сіллю, видавленим через прес часником і сумішшю перців. Далі перекладаємо сало в чашку і ставимо на 3 дні під прес, щоб воно гарненько просолилось. Через зазначений час, витягуємо сало і видаляємо з нього зайві залишки спеції. Тепер замішуємо тісто або беремо готове листкове. Розкачуємо з нього корж, викладаємо сало і загортаємо, формуючи конверт. Після цього перекладаємо все на деко, зверху змащуємо рослинним маслом і запікаємо в духовці 45 хвилин, виставивши температуру 180 градусів.
Картопля, запечена з салом
Інгредієнти:
Приготування
Картопля гарненько промиваємо щіткою, злегка обсушуємо й розрізаємо на половинки. Сало промиваємо від зайвої солі і шаткуємо пластинками товщиною 3-5 мм. Часник видавлюємо через прес і насипаємо в мисочку сіль, так щоб було зручно вмочати в неї половинки картоплі. Тепер беремо одну половинку картоплі, потім у сіль, а іншу натираємо видавленим часником. Між ними кладемо шматочок сала і загортаємо кожну картопельку в 2 шари у фольгу.
Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовність запеченої картоплі з салом у фользі перевіряємо за допомогою звичайної зубочистки, якщо вона легко входить, значить, страва повністю готове.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
Картопля з часником в духовці
Картопля з часником, запечений в духовці - смачне і розсипчасте блюдо з характерним смаком часнику. Його можна подати як до святкового, так і
Як коптити сало?
Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
Варене сало - рецепт
Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
Свинина в аерогрилі
Свинина, запечена в аерогрилі - смачне і соковите блюдо, яке неодмінно сподобається вашим гостям. А приготувати його досить просто, і ми зараз