Картопля з часником в духовці
Картопля з часником, приготований в духовці, виходить напрочуд смачним і розсипчастим, з характерним пікантним ароматом часничку і прянощів. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який стіл і не забере у вас багато часу і сил. Давайте вже розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування цього простого, але в теж час досить вишуканої страви.
Інгредієнти:
дрібний молода картопля - 1 кг;
часник - 10 зубчиків;
олія оливкова;
розмарин - 2 гілочки;
спеції.
Приготування
Картопля промиваємо, гарненько трьом щіткою, кладемо в каструлю, заливаємо майже доверху киплячою водою, закриваємо кришкою і варимо рівно 5 хвилин. Потім викидаємо його на друшляк і залишаємо стікати. Через деякий час перекладаємо картоплю у велику форму для запікання, рясно поливаємо оливковою маслом, посипаємо листочками розмарину і сіллю. Зубчики часнику, не очищаючи, розрізаємо навпіл, укладаємо між картоплинами і запікаємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності і появі на картоплі рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
спеції.
Для заправки:
часник - 3 зубчики;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
спеції;
зелень кропу.
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо великими поздовжніми скибочками. Деко вистилаємо фольгою, викладаємо в один шар картоплю, трохи підсолюємо його і скроплюємо маслом. Запікаємо в гарячій духовці при температурі близько 180 градусів. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо часник, пропускаємо його через прес, змішати з сіллю, подрібненою свіжою зеленню і рослинним маслом. Готову картоплю викладаємо на блюдо, поливаємо рясно приготовленої заправкою і добре перемішуємо. Накриваємо все кришкою і даємо страві трохи настоятися і просочитися часниковим ароматом.
Інгредієнти:
картопля - 7 шт.;
сирок плавлений - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сметана - 200 мл;
спеції;
зелень кропу, петрушки - за бажанням.
Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками. Додаємо трохи рослинного масла, посипаємо за смаком сіллю, пряними травами і спеціями. Все добре перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Часник чистимо, пропускаємо через часникодавку, змішуємо зі сметаною і викладаємо отриману заправку на картоплю. Плавлений сирок тремо на дрібну терочку, посипаємо їм наша страва, і відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо картопля з часником при 160 градусах приблизно 50 хвилин. Готову страву присипаємо дрібно нарізаною свіжою зеленню і подаємо до столу!
Інгредієнти:
картопля - 8 шт.;
солоне сало - 150 г;
сіль - 5 ч. ложок;
часник - 5 зубчиків.
Приготування
Картопля добре промиваємо, трохи обсушуємо й розрізаємо на половиночки. Сало очищаємо від зайвої солі і шаткуємо скибочками, товщиною 3-5 міліметрів. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Тепер беремо половинку картоплі, опускаємо її в сіль, а іншу натираємо видавленим часником, і між ними кладемо прошарок сала.
Потім кожну картоплю загортаємо в 2 шари у фольгу. Якщо ви будете запікати овочі в вугіллі, то фольги знадобиться 3-4 шару. Викладаємо її на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність запеченої картоплі з часником перевіряємо за допомогою зубочистки, якщо вона входить легко в картоплю, значить страва готова.
Картопля з розмарином і часником
Інгредієнти:
Приготування
Картопля промиваємо, гарненько трьом щіткою, кладемо в каструлю, заливаємо майже доверху киплячою водою, закриваємо кришкою і варимо рівно 5 хвилин. Потім викидаємо його на друшляк і залишаємо стікати. Через деякий час перекладаємо картоплю у велику форму для запікання, рясно поливаємо оливковою маслом, посипаємо листочками розмарину і сіллю. Зубчики часнику, не очищаючи, розрізаємо навпіл, укладаємо між картоплинами і запікаємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності і появі на картоплі рум'яної скоринки.
Картопля, запечена з часником, в духовці
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо великими поздовжніми скибочками. Деко вистилаємо фольгою, викладаємо в один шар картоплю, трохи підсолюємо його і скроплюємо маслом. Запікаємо в гарячій духовці при температурі близько 180 градусів. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо часник, пропускаємо його через прес, змішати з сіллю, подрібненою свіжою зеленню і рослинним маслом. Готову картоплю викладаємо на блюдо, поливаємо рясно приготовленої заправкою і добре перемішуємо. Накриваємо все кришкою і даємо страві трохи настоятися і просочитися часниковим ароматом.
Картопля з сиром і часником в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками. Додаємо трохи рослинного масла, посипаємо за смаком сіллю, пряними травами і спеціями. Все добре перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Часник чистимо, пропускаємо через часникодавку, змішуємо зі сметаною і викладаємо отриману заправку на картоплю. Плавлений сирок тремо на дрібну терочку, посипаємо їм наша страва, і відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо картопля з часником при 160 градусах приблизно 50 хвилин. Готову страву присипаємо дрібно нарізаною свіжою зеленню і подаємо до столу!
Картопля, запечена в духовці з салом і часником
Інгредієнти:
Приготування
Картопля добре промиваємо, трохи обсушуємо й розрізаємо на половиночки. Сало очищаємо від зайвої солі і шаткуємо скибочками, товщиною 3-5 міліметрів. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Тепер беремо половинку картоплі, опускаємо її в сіль, а іншу натираємо видавленим часником, і між ними кладемо прошарок сала.
Потім кожну картоплю загортаємо в 2 шари у фольгу. Якщо ви будете запікати овочі в вугіллі, то фольги знадобиться 3-4 шару. Викладаємо її на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність запеченої картоплі з часником перевіряємо за допомогою зубочистки, якщо вона входить легко в картоплю, значить страва готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з картоплею
Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
Картопля з вершками
Картопля з вершками - дуже ніжний гарнір, він підійде і до будь-якого м'яса, а так само буде чудово виглядати як самостійне блюдо. Приготувати таку
Картопля з перцем
Картопля з перцем - це просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі. Пропонуємо вам зробити сьогодні це ароматне, смачне і тане в
Запечене сало в духовці
Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
Печена картопля
Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш