Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з часником в духовці

Картопля з часником в духовці

17-03-2015, 21:39
24 236
Картопля з часником в духовці
Картопля з часником, приготований в духовці, виходить напрочуд смачним і розсипчастим, з характерним пікантним ароматом часничку і прянощів. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який стіл і не забере у вас багато часу і сил. Давайте вже розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування цього простого, але в теж час досить вишуканої страви.

Картопля з розмарином і часником


Інгредієнти:

  • дрібний молода картопля - 1 кг;

  • часник - 10 зубчиків;

  • олія оливкова;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • спеції.


  • Приготування
    Картопля промиваємо, гарненько трьом щіткою, кладемо в каструлю, заливаємо майже доверху киплячою водою, закриваємо кришкою і варимо рівно 5 хвилин. Потім викидаємо його на друшляк і залишаємо стікати. Через деякий час перекладаємо картоплю у велику форму для запікання, рясно поливаємо оливковою маслом, посипаємо листочками розмарину і сіллю. Зубчики часнику, не очищаючи, розрізаємо навпіл, укладаємо між картоплинами і запікаємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності і появі на картоплі рум'яної скоринки.

    Картопля, запечена з часником, в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля - 10 шт.;

  • спеції.


  • Для заправки:

  • часник - 3 зубчики;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Картоплю чистимо і ріжемо великими поздовжніми скибочками. Деко вистилаємо фольгою, викладаємо в один шар картоплю, трохи підсолюємо його і скроплюємо маслом. Запікаємо в гарячій духовці при температурі близько 180 градусів. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо часник, пропускаємо його через прес, змішати з сіллю, подрібненою свіжою зеленню і рослинним маслом. Готову картоплю викладаємо на блюдо, поливаємо рясно приготовленої заправкою і добре перемішуємо. Накриваємо все кришкою і даємо страві трохи настоятися і просочитися часниковим ароматом.

    Картопля з сиром і часником в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля - 7 шт.;

  • сирок плавлений - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сметана - 200 мл;

  • спеції;

  • зелень кропу, петрушки - за бажанням.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками. Додаємо трохи рослинного масла, посипаємо за смаком сіллю, пряними травами і спеціями. Все добре перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Часник чистимо, пропускаємо через часникодавку, змішуємо зі сметаною і викладаємо отриману заправку на картоплю. Плавлений сирок тремо на дрібну терочку, посипаємо їм наша страва, і відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо картопля з часником при 160 градусах приблизно 50 хвилин. Готову страву присипаємо дрібно нарізаною свіжою зеленню і подаємо до столу!

    Картопля, запечена в духовці з салом і часником


    Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • солоне сало - 150 г;

  • сіль - 5 ч. ложок;

  • часник - 5 зубчиків.


  • Картопля з часником в духовці
    Приготування
    Картопля добре промиваємо, трохи обсушуємо й розрізаємо на половиночки. Сало очищаємо від зайвої солі і шаткуємо скибочками, товщиною 3-5 міліметрів. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Тепер беремо половинку картоплі, опускаємо її в сіль, а іншу натираємо видавленим часником, і між ними кладемо прошарок сала.
    Потім кожну картоплю загортаємо в 2 шари у фольгу. Якщо ви будете запікати овочі в вугіллі, то фольги знадобиться 3-4 шару. Викладаємо її на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність запеченої картоплі з часником перевіряємо за допомогою зубочистки, якщо вона входить легко в картоплю, значить страва готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і
    Картопля з вершками
    Картопля з вершками
    Картопля з вершками - дуже ніжний гарнір, він підійде і до будь-якого м'яса, а так само буде чудово виглядати як самостійне блюдо. Приготувати таку
    Картопля з перцем
    Картопля з перцем
    Картопля з перцем - це просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі. Пропонуємо вам зробити сьогодні це ароматне, смачне і тане в
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
    Картопля, печена в духовці
    Картопля, печена в духовці
    Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
    Печена картопля
    Печена картопля
    Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш