Картопля з часником, приготований в духовці, виходить напрочуд смачним і розсипчастим, з характерним пікантним ароматом часничку і прянощів. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який стіл і не забере у вас багато часу і сил. Давайте вже розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування цього простого, але в теж час досить вишуканої страви.
Картопля з розмарином і часником
Інгредієнти: дрібний молода картопля - 1 кг; часник - 10 зубчиків; олія оливкова; розмарин - 2 гілочки; спеції. Приготування Картопля промиваємо, гарненько трьом щіткою, кладемо в каструлю, заливаємо майже доверху киплячою водою, закриваємо кришкою і варимо рівно 5 хвилин. Потім викидаємо його на друшляк і залишаємо стікати. Через деякий час перекладаємо картоплю у велику форму для запікання, рясно поливаємо оливковою маслом, посипаємо листочками розмарину і сіллю. Зубчики часнику, не очищаючи, розрізаємо навпіл, укладаємо між картоплинами і запікаємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності і появі на картоплі рум'яної скоринки.
Картопля, запечена з часником, в духовці
Інгредієнти: картопля - 10 шт.; спеції. Для заправки:
часник - 3 зубчики; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції; зелень кропу. Приготування Картоплю чистимо і ріжемо великими поздовжніми скибочками. Деко вистилаємо фольгою, викладаємо в один шар картоплю, трохи підсолюємо його і скроплюємо маслом. Запікаємо в гарячій духовці при температурі близько 180 градусів. Не втрачаючи часу дарма, очищаємо часник, пропускаємо його через прес, змішати з сіллю, подрібненою свіжою зеленню і рослинним маслом. Готову картоплю викладаємо на блюдо, поливаємо рясно приготовленої заправкою і добре перемішуємо. Накриваємо все кришкою і даємо страві трохи настоятися і просочитися часниковим ароматом.
Картопля з сиром і часником в духовці
Інгредієнти: картопля - 7 шт.; сирок плавлений - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сметана - 200 мл; спеції; зелень кропу, петрушки - за бажанням. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками. Додаємо трохи рослинного масла, посипаємо за смаком сіллю, пряними травами і спеціями. Все добре перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. Часник чистимо, пропускаємо через часникодавку, змішуємо зі сметаною і викладаємо отриману заправку на картоплю. Плавлений сирок тремо на дрібну терочку, посипаємо їм наша страва, і відправляємо деко в розігріту духовку. Випікаємо картопля з часником при 160 градусах приблизно 50 хвилин. Готову страву присипаємо дрібно нарізаною свіжою зеленню і подаємо до столу!
Картопля, запечена в духовці з салом і часником
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; солоне сало - 150 г; сіль - 5 ч. ложок; часник - 5 зубчиків. Приготування Картопля добре промиваємо, трохи обсушуємо й розрізаємо на половиночки. Сало очищаємо від зайвої солі і шаткуємо скибочками, товщиною 3-5 міліметрів. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Тепер беремо половинку картоплі, опускаємо її в сіль, а іншу натираємо видавленим часником, і між ними кладемо прошарок сала.
Потім кожну картоплю загортаємо в 2 шари у фольгу. Якщо ви будете запікати овочі в вугіллі, то фольги знадобиться 3-4 шару. Викладаємо її на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність запеченої картоплі з часником перевіряємо за допомогою зубочистки, якщо вона входить легко в картоплю, значить страва готова.