Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сало з часником в розсолі

Сало з часником в розсолі

16-03-2015, 18:47
3 127
Сало з часником в розсолі
М'яке, ароматне і тане в роті сало - не просто надбання народної кухні, але і життєво важлива необхідність, адже народу, який проживає в холодному кліматі, необхідний надійний джерело калорій і на цю роль сало підходить як не можна до речі.
До слова сказати, сало - продукт не так вже й шкідливий, при помірному споживанні це джерело холестерину, бере участь у його обміні, а також у регуляції гормональної активності. Звичка вживати сало з алкоголем теж досить корисна, адже алкоголь бере участь у розщепленні сала на воду і вуглеводи, тому скибочка чорного хліба, трохи гірчиці, шматочки салат і чарка горілки - повноцінний обід (головне - не переборщити!).
Сало для засолювання теж не слід вибирати без роздумів, підійдіть до цієї справи відповідально, адже саме сало, як головний інгредієнт страви, матиме безпосередній вплив на його остаточний смак. Ідеальне сало для засолювання повинно бути білосніжним, з тонкою рожевою облямівкою м'яса внизу і тонкою шкіркою нагорі. Доповнити такий ласий шматок можна будь-якими травами і спеціями, але найбільш універсальним є улюблений багатьма часник. Саме про те, як солити сало в домашніх умовах, в розсолі з часником, ми і поговоримо далі.

Як солити сало в розсолі з часником і перцем?


Інгредієнти:

  • сало - 1 кг;

  • сіль - 4-5 ст. ложок;

  • вода - 1 л;

  • чорний перець - 1 ст. ложка;

  • часник - 4-5 зубчиків.


  • Приготування
    Воду кип'ятимо і солимо, даємо охолонути. Сало тим часом надкаливаем по всій поверхні, а в отримані отвори закладаємо тонкі пластинки часнику. Кладемо сало в банку і заливаємо розсолом. Солимо продукт спершу 2 дні при кімнатній температурі, а потім прибираємо ще на 2 дні в холодильник.
    Просолене сало обтираем паперовими рушниками і подаємо до столу. Зберігати продукт краще в упаковці з декількох аркушів фольги.

    Як смачно засолити сало в розсолі з часником?


    Інгредієнти:

  • сало - 2-25 кг;

  • лушпиння від часнику і цибулі;

  • сіль - 1 кг.


  • Приготування
    У каструлі доводимо до кипіння 2 літри води і розчиняємо у ній сіль, слідом кладемо цибульну і часникову лушпиння в тій кількості, яка у вас є. В одержаний розчин занурюємо шматочки сала і даємо їм покиплять розсолі 5-7 хвилин. Далі сало слід обсушити, повністю охолодити при кімнатній температурі і покласти в холодильник.

    Сало в розсолі з аджикою і часником


    Інгредієнти:

  • сало - 1-15 кг;

  • вода - 15 л;

  • сіль - 1 ст.;

  • перець чорний горошком - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 4-5 шт.;

  • аджика - 1/2 ст.;

  • часник - 1 головка;

  • цибулиння.


  • Приготування
    Сало нарізаємо шматочками завдовжки 15-20 см Воду в каструлі доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, лушпиння цибулі, сіль, аджику і мелений чорний перець. У киплячий розсіл кладемо шматочки сала і варимо їх 12-15 хвилин, після чого знімаємо каструлю з вогню і обертаємо теплою ковдрою. Даємо салу просолитися в теплі 10-15 годин, після чого обсушуємо скибочки паперовим рушником і натираємо кашкою з часнику. Даємо йому постояти в холодильнику 12 годин і можна подавати продукт до столу.

    Як засолити сало в розсолі з часником?


    Інгредієнти:

  • сало - 1 кг;

  • сіль - 1 ст.;

  • вода - 15 л;

  • чорний перець - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 5-7 шт.;

  • Сало з часником в розсолі

  • часник - 1 головка;

  • кмин - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Воду кип'ятимо з лавровим листом до тих пір, поки не почується явний аромат лавра. Сіль перетираємо в ступці з кмином і чорним перцем, додаємо пропущений через прес часник і розчиняємо отриману кашку в гарячій воді. Даємо розсолу повністю охолонути. Сало кладемо в банки і заливаємо розсолом. Залишаємо продукт просаливаться 3-4 дні при кімнатній температурі, а потім ще 2-3 дні на холоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з сала
    Рулет з сала
    Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало в духовці
    Запечене сало - смачне блюдо української кухні, яку обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як його оригінально запекти в духовці в рукаві, в
    Як коптити сало?
    Як коптити сало?
    Сало є одним з улюблених страв багатьох людей. Особливо, якщо мова йде про копченому салі. Але як правильно коптити даний продукт? Відповіддю на це
    Варене сало - рецепт
    Варене сало - рецепт
    Якщо ви без розуму від сала, то вам знадобляться рецепт приготування вареного сала. Ця закуска може здивувати всіх і кожного, якщо приготувати її
    Як правильно солити сало?
    Як правильно солити сало?
    Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
    Тушонка з оленини
    Тушонка з оленини
    Ніжна тушонка - чудово підходить для створення страв на швидку руку. І сьогодні ми поговоримо про те, як можна зробити тушонку з оленини в домашніх