Вернуться назад Распечатать

Варене сало - рецепт

Варене сало - рецепт
Сало - особливий продукт, який нікого не залишає байдужим. Воно не тільки володіє незвичайним смаком, але і дуже корисно для організму. Деякі лікарі навіть радять вживати його в невеликих кількостях щодня. Саме тому ми радимо вам вивчити матеріал «Як правильно солити сало?» і «Як коптити сало?» .
Якщо ви є шанувальником даного продукту, то вам повинно сподобатися і смачне варене сало, рецепти приготування якого ми для вас відібрали.

Сало варене в пакеті


Приготована за цим рецептом варене сало в пакеті виходить таким ніжним, що воно може сподобатися не тільки любителям сала, але і тим, хто в принципі до нього байдужий.
Інгредієнти:

  • свиняча грудинка - 1 кг;

  • часник, сіль і мелений чорний перець.


  • Приготування
    Шматок сала розріжте на невеликі частини, приблизно по 200 г кожна. Гарненько натріть їх часником, сіллю і перцем і залиште маринуватися на ніч. Після цього кожен шматок покладіть в пакет і щільно закрийте його, а потім кожен згорток загорніть в ще один пакет і знову добре зав'яжіть.
    Всі пакети складіть у каструлю з холодною водою і варіть сало на невеликому вогні близько 2 годин. Потім вимкніть вогонь і залиште шматки у відварі до повного охолодження. Коли сало охолоне, дістаньте його з пакетів, загорніть в пергаментний папір і зберігайте в холодильнику. При подачі до столу нарізуйте тонкими скибочками.

    Варене сало з часником


    Рецепт приготування вареного сала з часником дуже простий, але результат виходить такий, що просто пальчики оближеш.
    Підготовлений шматок сала помийте і покладіть в каструлю з холодною водою, щоб вона повністю покривала. Додайте до нього 10 горошин чорного перцю, 5 - духмяного, кілька лаврових листочків і одну цибулину.
    Поставте каструлю на вогонь і варіть сало 40 хвилин. Потім дістаньте його і дайте охолонути. В цей час подрібніть 5 великих зубчиків часнику. В остиглому салі зробіть надрізи, засуньте в них подрібнений часник, добре натріть шматок сіллю і меленим чорним перцем і поставте його в холодильник на кілька годин.

    Сало варене в лушпинні


    Багато люблять їсти сало з цибулею, і якщо ви ставитеся до їх числа, то вам буде цікаво, як зробити варене сало в цибулинні.
    Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком - 800-1000 г;

  • вода - 1 л;

  • часник - 5-6 зубчиків;

  • сіль - 1 ст.;

  • лавровий лист - 3-4 шт.;

  • цибуля - 7-10 шт.;

  • запашний перець - 4-6 шт.


  • Приготування
    Зніміть з лушпиння цибулі і промийте її. У воду насипте сіль, доведіть до кипіння, після чого помістіть в неї лушпиння і варіть 5 хвилин. Покладіть сало в киплячий розсіл, щоб він повністю покрив, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залишіть у ньому сало ще на 15 хвилин.
    Перекладіть його на тарілку і дайте охолонути. В цей час подрібніть часник, лавровий лист і горошини перцю і з'єднайте все це. В салі зробіть надрізи і натріть його спеціями. Загорніть шматок у фольгу і покладіть в морозилку. Коли сало замерзне, наріжте його тонкими слайсами і подавайте до столу.

    Сало варене в соєвому соусі


    Якщо ви віддаєте перевагу нестандартні поєднання, то вам сподобається рецепт приготування вареного сала в соєвому соусі.
    Інгредієнти:

  • сало з м'ясним прошарком - 500 г;

  • звичайний соєвий соус - 1 ст.;

  • темний соєвий соус - 6 ст. ложок;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • імбир - 3 см;

  • рисове вино - 3-4 ст. ложки;
  • Варене сало - рецепт

  • коричневий цукор - 25 ст. ложки.


  • Приготування
    Цілий шматок сала проваріть протягом 5 хвилин, потім сполосніть і наріжте шматками 3Х5 см Кожний з них добре обв'яжіть кухонних мотузкою. Зелену цибулю наріжте крупно, а імбир - кільцями. Розігрійте в каструлі масло і обсмажте їх до появи аромату. Потім додайте 25 склянки води і варіть хвилин 10. Після цього влийте соєві соуси і вино, доведіть розсіл до кипіння, а потім розчиніть у ньому цукор.
    Покладіть в каструлю шматочки сала, проваріть на сильному вогні 5 хвилин, а потім зменшіть вогонь і готуйте ще 2-25 години.