Копчена курка досить сильно поширена в багатьох народах. Її вживають в їжу, як окремо, так і з різними гарнірами, наприклад з з рисом з овочами . Але найпривабливіше те, що коптити курку можна вдома - особливо коли є час, настрій і приємна компанія.
Багато хто знає,як коптити курку, але небагато знають,як правильно коптити курку. Існує два основних способи копчення - гарячий і холодний. Більш докладно про кожному.
Як коптити курку гарячого копчення?
Спочатку про те, як коптити курку гарячого копчення. М'ясо залишається ароматним, соковитим, і при цьому без великих фінансових і фізичних витрат.
Інгредієнти: свіжа курка - 1 шт; сіль, перець, приправи - за смаком. Приготування М'ясо гарненько натираємо сіллю, перцем і спеціями, трохи даємо обсушитись і кладемо в спеціальний поліетиленовий пакетик для запікання. 2 години тримаємо її на пару, щоб вона просочилася і була соковитою. Потім знову даємо просохнути і відправляємо в коптильню на сильний вогонь хвилин на сорок. Далі знімаємо обгорілу шкірку і насолоджуємося чудовим смаком.
Як коптити курку холодного копчення?
Тепер про те, як коптити курку холодного копчення. Цей спосіб копчення відрізняється від попереднього тим, що м'ясо готується не на вогні, а на диму і часу в приготуванні він займає набагато більше.
Курку нарізаємо на шматки середнього розміру натираємо сумішшю приправ, солі і перцю, кладемо в каструльку і засипаємо всю сіллю так, щоб м'ясо було повністю покрите. Даємо настоятися кілька днів. Потім промиваємо холодною водою і два дні сушимо. Далі ще три дні коптимо на холодному диму і в результаті отримуємо готове м'ясо. Воно буде трохи жорстким і пересоленим, але термін зберігання досить тривалий.
Коптити курку в домашніх умовах з одного боку нескладно, з іншого ж - справа трохи складне, якщо врахувати скільки часу знадобиться, щоб коптити курку.