Солонина - рецепти приготування
Солонина - ні що інше, як м'ясо, приготовлене шляхом тривалого витримування в солі. Раніше даний метод готування служив лише для продовження терміну зберігання м'яса, але зараз, коли холодильники є в кожній родині, солонина перетворилася в самостійне блюдо, яке, хоч і рідко, але регулярно з'являється на наших столах.
Існує два методи засолу м'яса: сухий і з використанням соляного розчину. В рецепті далі ми розповімо про сухому методі засолу м'яса.
Інгредієнти:
свиняча грудинка - 15 кг;
часник - 3-4 зубчики;
лавровий лист - 5 шт.;
сіль - 120 р.;
чорний перець - за смаком.
Приготування
Свинячу грудинку миємо й обсушуємо паперовими рушниками. Зубчик часнику нарізаємо скибочками. У м'ясі робимо невеликі, але глибокі надрізи, в які закладаємо шматочки часнику. Натираємо грудинку сумішшю з солі і меленого чорного перцю, а потім укладаємо м'ясо в емальований каструлю. Накриваємо каструлю кришкою або тарілкою, а зверху ставимо вантаж. Тепер м'яса необхідно просаливаться протягом трьох діб в будь-якому прохолодному місці, наприклад, холодильнику, балконі або льосі. Протягом всього часу засолювання з м'яса буде виділятися сік, які слід зливати. Після того, як грудинка просолились і з неї вийшла зайва волога, знову промиваємо і м'ясо обсушуємо, а потім кладемо його в банку з часником і лавровим листом. Тепер свинина повинна постояти в прохолоді без преса ще три доби. Якщо за цей час з м'яса знову не почне виділятися сік - воно приготовлено ідеально.
Інгредієнти:
курятина - 5 кг;
селітра - 20 г;
сіль - 2 кг;
цукор - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як зробити солонину, курячу тушку можна розібрати на частини, це прискорить посол і зробить його більш рівномірним. Але ніхто не забороняє вам солити куру цілком, від цього вона не зіпсується.
Змішуємо всі інгредієнти нашої посолочной суміші: селітру, сіль і цукор. У курячої тушки або її частинах робимо кілька неглибоких надрізів і натираємо м'ясо підготовленою сумішшю, закладаючи її в отримані порожнини. Так розподілите половину посолочной суміші. На даному етапі до куре можна покласти часник і/або листя лавра.
Тепер викладаємо куру в емальований таз і ставимо під прес. Через 3 доби м'ясо має рівномірно просолится, при цьому не забувайте щодня зливати виділяється м'ясний сік. Після, перекладіть курятину в банку або бочонок і залийте міцним розсолом, приготовленим з залишку соляної суміші та 5 літрів води. У такому вигляді м'ясо можна зберігати до вживання.
Солонина із свинини - рецепт
Існує два методи засолу м'яса: сухий і з використанням соляного розчину. В рецепті далі ми розповімо про сухому методі засолу м'яса.
Інгредієнти:
Приготування
Свинячу грудинку миємо й обсушуємо паперовими рушниками. Зубчик часнику нарізаємо скибочками. У м'ясі робимо невеликі, але глибокі надрізи, в які закладаємо шматочки часнику. Натираємо грудинку сумішшю з солі і меленого чорного перцю, а потім укладаємо м'ясо в емальований каструлю. Накриваємо каструлю кришкою або тарілкою, а зверху ставимо вантаж. Тепер м'яса необхідно просаливаться протягом трьох діб в будь-якому прохолодному місці, наприклад, холодильнику, балконі або льосі. Протягом всього часу засолювання з м'яса буде виділятися сік, які слід зливати. Після того, як грудинка просолились і з неї вийшла зайва волога, знову промиваємо і м'ясо обсушуємо, а потім кладемо його в банку з часником і лавровим листом. Тепер свинина повинна постояти в прохолоді без преса ще три доби. Якщо за цей час з м'яса знову не почне виділятися сік - воно приготовлено ідеально.
Солонина з курки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити солонину, курячу тушку можна розібрати на частини, це прискорить посол і зробить його більш рівномірним. Але ніхто не забороняє вам солити куру цілком, від цього вона не зіпсується.
Змішуємо всі інгредієнти нашої посолочной суміші: селітру, сіль і цукор. У курячої тушки або її частинах робимо кілька неглибоких надрізів і натираємо м'ясо підготовленою сумішшю, закладаючи її в отримані порожнини. Так розподілите половину посолочной суміші. На даному етапі до куре можна покласти часник і/або листя лавра.
Тепер викладаємо куру в емальований таз і ставимо під прес. Через 3 доби м'ясо має рівномірно просолится, при цьому не забувайте щодня зливати виділяється м'ясний сік. Після, перекладіть курятину в банку або бочонок і залийте міцним розсолом, приготовленим з залишку соляної суміші та 5 літрів води. У такому вигляді м'ясо можна зберігати до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солонина з курки
Солонина - відмінна закуска до святкового столу, яку можна заготовити заздалегідь і діставати у міру потреби. Ми вам розповімо, як приготувати
Ростбіф з свинини
Ростбіф в перекладі з англійської означає запечена яловичина. Але в нашій країні вже давно звикли до різного роду експериментів, і тому ми сьогодні
Варено-копчена грудинка
Варено-копчена грудинка - божественно смачна закуска, яку всі просто обожнюють. Хочете подати таку на святковий стіл? Тоді спробуйте і приготувати її
Копчена грудинка
Якщо ви любите бутерброди або закуски з ніжною копченою грудинкою, то радимо вам не купувати її в магазинах, а робити вдома. Адже це і безпечніше, і
Солонина із свинини
Любите по-різному готувати свинину? В такому випадку є один вельми цікавий рецепт - солонина. Коли їм користувалися для того, щоб як можна довше
Як засолити грудинку?
Свиняча грудинка являє собою чергуються шари сала з прошарками м'яса. Її зазвичай маринують, коптять і солять. Ось про останньому варіанті її