Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солонина із свинини

Солонина із свинини

17-03-2015, 19:29
1 936
Солонина із свинини
Солонина здавна була кращим способом зберігання м'яса тривалий термін. Останнім часом, з появою більш сучасних методів, її готують значно рідше, але це все одно прекрасний варіант для того, щоб урізноманітнити свій раціон.
Так що якщо ви любите смачну домашню свинину, ми розповімо, як приготувати солонину з неї самостійно.

Солонина із свинини - рецепт


Зверніть увагу, що приготування солонини займає приблизно 3-4 тижні, але результат виходить чудовим і м'ясо просто тане у роті.
Отже, візьміть нежирну м'якоть свинини, промийте її, обсушіть і видаліть все зайве (кістки, жили і т. д.). Розріжте м'ясо на шматки завдовжки приблизно 10-12 см, шириною 5-6 см і товщиною 2-3 див Насипте в миску сіль і добре обваляйте в ній шматки свинини, після чого складете їх в стерилізовані скляні банки, утрамбуйте і закатайте.
Банки з солониною помістіть в холодильник або льох на 3-4 тижні, а по закінченні цього часу дістаньте, промийте шматок м'яса під водою, наріжте тонкими скибочками і пробуйте, що у вас вийшло. Відкриту банку з солониною зберігайте в холодильнику під капроновою кришкою.

Солонина в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свиняча корейка без кістки - 14 кг (2 шматка);

  • велика сіль - 75 г;

  • коричневий цукор - 20 г;

  • суміш спеція для хліба - 10 ч. ложок;

  • пряні спеції, перець чилі, перець запашний мелений - по 1 ч. ложці;

  • мелений часник - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Солонина із свинини

    Змішайте сіль з цукром, а потім додайте до них інші спеції. Все добре перемішайте. Шматки м'яса помийте і обсушіть. Розстеліть пергаментний папір, висипте на неї суміш спецій і ретельно обваляйте в них шматочки. Складіть шматки свинини в миску, прикрийте рушником і поставте в холод на добу.
    Потім гарненько м'ясо очистите від спецій, загорніть в паперовий рушник кожен шматок і знову покладіть в миску на сітку, щоб воно провітрювалося. Поставте його в холод приблизно на 8-10 днів. Перевіряйте стан серветки, і якщо вона стає вологою, міняйте її. Через певний час наріжте солонину на слайси і їжте з будь-яким гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солонина з курки
    Солонина з курки
    Солонина - відмінна закуска до святкового столу, яку можна заготовити заздалегідь і діставати у міру потреби. Ми вам розповімо, як приготувати
    Ковбаса з оленини
    Ковбаса з оленини
    Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх
    Свиняча вирізка - рецепт
    Свиняча вирізка - рецепт
    Найніжніша частина свинячої тушки - це вирізка, яка в готовому вигляді має дуже ніжну текстуру і смак. Це пісне м'ясо потрібно вміти готувати і ми
    Солонина - рецепти приготування
    Солонина - рецепти приготування
    Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам
    Тушонка в домашніх умовах
    Тушонка в домашніх умовах
    Смачна тушонка в нагоді і на столі, і в поході, або поїздці, так чому б не приготувати це класичне блюдо самостійно? Тим більше, з нашими рецептами
    Донер кебаб
    Донер кебаб
    Любите готувати бутерброди? А що ви думаєте про національну страву турецької кухні - Донер кебаб? М'ясо для цієї страви повинна готуватися згідно з