Солонина із свинини

Так що якщо ви любите смачну домашню свинину, ми розповімо, як приготувати солонину з неї самостійно.
Солонина із свинини - рецепт
Зверніть увагу, що приготування солонини займає приблизно 3-4 тижні, але результат виходить чудовим і м'ясо просто тане у роті.
Отже, візьміть нежирну м'якоть свинини, промийте її, обсушіть і видаліть все зайве (кістки, жили і т. д.). Розріжте м'ясо на шматки завдовжки приблизно 10-12 см, шириною 5-6 см і товщиною 2-3 див Насипте в миску сіль і добре обваляйте в ній шматки свинини, після чого складете їх в стерилізовані скляні банки, утрамбуйте і закатайте.
Банки з солониною помістіть в холодильник або льох на 3-4 тижні, а по закінченні цього часу дістаньте, промийте шматок м'яса під водою, наріжте тонкими скибочками і пробуйте, що у вас вийшло. Відкриту банку з солониною зберігайте в холодильнику під капроновою кришкою.
Солонина в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування

Змішайте сіль з цукром, а потім додайте до них інші спеції. Все добре перемішайте. Шматки м'яса помийте і обсушіть. Розстеліть пергаментний папір, висипте на неї суміш спецій і ретельно обваляйте в них шматочки. Складіть шматки свинини в миску, прикрийте рушником і поставте в холод на добу.
Потім гарненько м'ясо очистите від спецій, загорніть в паперовий рушник кожен шматок і знову покладіть в миску на сітку, щоб воно провітрювалося. Поставте його в холод приблизно на 8-10 днів. Перевіряйте стан серветки, і якщо вона стає вологою, міняйте її. Через певний час наріжте солонину на слайси і їжте з будь-яким гарніром.
Рекомендуємо добрі рецепти

Солонина з курки
Солонина - відмінна закуска до святкового столу, яку можна заготовити заздалегідь і діставати у міру потреби. Ми вам розповімо, як приготувати

Ковбаса з оленини
Сучасна ковбаса - не саме корисне блюдо, тому багато господинь намагаються знайти їй смачну і невредную заміну. Такою є ковбаса або суджук їх

Свиняча вирізка - рецепт
Найніжніша частина свинячої тушки - це вирізка, яка в готовому вигляді має дуже ніжну текстуру і смак. Це пісне м'ясо потрібно вміти готувати і ми

Солонина - рецепти приготування
Солонина - це прекрасна альтернатива покупної нарізці для святкового столу. І виявляється, її зовсім нескладно приготувати самим. Ми розповімо вам

Тушонка в домашніх умовах
Смачна тушонка в нагоді і на столі, і в поході, або поїздці, так чому б не приготувати це класичне блюдо самостійно? Тим більше, з нашими рецептами

Донер кебаб
Любите готувати бутерброди? А що ви думаєте про національну страву турецької кухні - Донер кебаб? М'ясо для цієї страви повинна готуватися згідно з