Донер кебаб
Всі, хто люблять східну кухню або хоч раз бували в Туреччині, знають, що таке донар кебаб. Основна відмітна особливість цього бутерброда - спосіб приготування м'яса, яке служить головним компонентом. Воно обов'язково повинно крутитися на рожні і обсмажуватися на відкритому вогні.
Зрізають шматки такого м'яса безпосередньо перед тим, як покласти його на бутерброд. Якщо ви любите це турецьке страва і хотіли б побалувати своїх близьких, ми розповімо, як зробити донер кебаб в домашніх умовах.
Перед тим, як почати готувати донер кебаб, вам потрібно запастися терпінням і витримкою, тому що це досить трудомісткий процес, але отриманий результат виправдає витрачені зусилля.
Інгредієнти:
червоне м'ясо - 1 кг;
оливкова олія - 70 мл;
молоко - 125 мл;
часник - 3 зубчики;
цибуля - 3 шт.;
томатне пюре - 250 г;
вода - 1/2 ст.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль, чорний і червоний перець, чебрець за смаком;
йогурт натуральний - 200 г;
піде (турецикй хліб) - 1 шт.
Приготування
Часник і цибулю почистіть, наріжте і покладіть в каструлю. Влийте туди молоко і оливкове масло, насипте спеції і гарненько все перемішайте. М'ясо промийте і розріжте на кілька великих шматків. Покладіть його в каструлю з сумішшю, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 години. Потім злийте маринад, шматки м'ясо щільно складіть, і знову загорнути в плівку. Покладіть їх на ніч в морозилку.
Після цього, настрогайте м'ясо тонкими пластинками і обсмажте на сковороді до готовності. Воду, томатне пюре і вершкове масло з'єднайте, доведіть до кипіння, додайте перець і сіль і тушкуйте соус 3-4 хвилини.
Піде наріжте кубиками, прогрійте на сухій сковороді кілька хвилин і викладіть в тарілку. Полийте зверху томатним соусом, потім викладіть м'ясо і подавайте до столу з йогуртом і при бажанні зі свіжою зеленню. Зверніть увагу, що замість турецького хліба можна використовувати будь-який інший, смак від цього гірше не стане.
Якщо ви не готові витрачати занадто багато часу на це страва, ми поділимося рецептом, як приготувати донер кебаб на швидку руку.
Інгредієнти:
піта - 2-3 шт.;
куряче філе - 500 г;
помідори - 2 шт.;
огірки - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
прянощі - 2 ч. ложки;
зіра - 1/3 ч. ложки;
сумах - 1 щіпка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
кефір - 150 мл;
зелень кропу і петрушки за смаком;
сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування
Оливкова олія змішайте з прянощами, зірою і сумахом. Філе промийте і поріжте на шматки, які помістіть в підготовлений маринад на півгодини. Потім посоліть шматочки курки і обсмажте до готовності. Цибуля, огірок і помідор наріжте невеликими кубиками і змішайте. Зелень порубаєте і з'єднайте її з кефіром.
Піту прогрійте на сковороді пару хвилин, потім надріжте з одного боку і покладіть всередину спочатку шматочки філе, потім салат з овочів, і полийте все це кефірним соусом. Подавайте до столу в теплому вигляді.
Інгредієнти:
філе баранини - 400 г;
фарш м'ясний - 200 г;
йогурт - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
спеції, сіль і перець за смаком.
Приготування
Баранину порізати на шматки, як для стейків і відбийте. Складіть шматочки м'яса в миску, посипте спеціями, залийте йогуртом і оливковою олією і залиште маринуватися на 2 години. Цибулю подрібніть в блендері і змішайте з фаршем. Додайте томатну пасту, спеції, сіль і перець і все добре змішайте.
Візьміть прямокутну форму, застеліть її харчовою плівкою і викладіть на дно шматочки стейка, а зверху масу з фаршу і цибулі. Чергуйте шари таким чином, поки не закінчаться продукти, головне, щоб останній шар був з стейка. Загорніть все це на плівку, утрамбуйте і поставте в морозилку приблизно на добу.
Через певний час дістаньте м'ясо, дайте трохи розморозитися, після чого наріжте тонкими шматочками і обсмажте на сковороді до готовності. Подавайте його з овочами, в якості начинки для піти, або звичайного лаваша.
Зрізають шматки такого м'яса безпосередньо перед тим, як покласти його на бутерброд. Якщо ви любите це турецьке страва і хотіли б побалувати своїх близьких, ми розповімо, як зробити донер кебаб в домашніх умовах.
Донер кебаб - рецепт
Перед тим, як почати готувати донер кебаб, вам потрібно запастися терпінням і витримкою, тому що це досить трудомісткий процес, але отриманий результат виправдає витрачені зусилля.
Інгредієнти:
Приготування
Часник і цибулю почистіть, наріжте і покладіть в каструлю. Влийте туди молоко і оливкове масло, насипте спеції і гарненько все перемішайте. М'ясо промийте і розріжте на кілька великих шматків. Покладіть його в каструлю з сумішшю, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 години. Потім злийте маринад, шматки м'ясо щільно складіть, і знову загорнути в плівку. Покладіть їх на ніч в морозилку.
Після цього, настрогайте м'ясо тонкими пластинками і обсмажте на сковороді до готовності. Воду, томатне пюре і вершкове масло з'єднайте, доведіть до кипіння, додайте перець і сіль і тушкуйте соус 3-4 хвилини.
Піде наріжте кубиками, прогрійте на сухій сковороді кілька хвилин і викладіть в тарілку. Полийте зверху томатним соусом, потім викладіть м'ясо і подавайте до столу з йогуртом і при бажанні зі свіжою зеленню. Зверніть увагу, що замість турецького хліба можна використовувати будь-який інший, смак від цього гірше не стане.
Денер кебаб
Якщо ви не готові витрачати занадто багато часу на це страва, ми поділимося рецептом, як приготувати донер кебаб на швидку руку.
Інгредієнти:
Приготування
Оливкова олія змішайте з прянощами, зірою і сумахом. Філе промийте і поріжте на шматки, які помістіть в підготовлений маринад на півгодини. Потім посоліть шматочки курки і обсмажте до готовності. Цибуля, огірок і помідор наріжте невеликими кубиками і змішайте. Зелень порубаєте і з'єднайте її з кефіром.
Піту прогрійте на сковороді пару хвилин, потім надріжте з одного боку і покладіть всередину спочатку шматочки філе, потім салат з овочів, і полийте все це кефірним соусом. Подавайте до столу в теплому вигляді.
Доннер кебаб
Інгредієнти:
Приготування
Баранину порізати на шматки, як для стейків і відбийте. Складіть шматочки м'яса в миску, посипте спеціями, залийте йогуртом і оливковою олією і залиште маринуватися на 2 години. Цибулю подрібніть в блендері і змішайте з фаршем. Додайте томатну пасту, спеції, сіль і перець і все добре змішайте.
Візьміть прямокутну форму, застеліть її харчовою плівкою і викладіть на дно шматочки стейка, а зверху масу з фаршу і цибулі. Чергуйте шари таким чином, поки не закінчаться продукти, головне, щоб останній шар був з стейка. Загорніть все це на плівку, утрамбуйте і поставте в морозилку приблизно на добу.
Через певний час дістаньте м'ясо, дайте трохи розморозитися, після чого наріжте тонкими шматочками і обсмажте на сковороді до готовності. Подавайте його з овочами, в якості начинки для піти, або звичайного лаваша.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати рибу?
Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
Гуляш з печінки
Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
Куряче філе в пароварці
Куряче філе - відмінне блюдо, готувати яке можна багатьма способами. Один з них - приготування в пароварці. Зробити курячу грудку за таким рецептом
Піде
Піде - це турецькі коржі з начинкою. Любите піцу? Тоді і це блюдо буде вам до душі. Готувати піде дуже просто, печуться коржі швидко, а значить їх
Люля-кебаб з курки
Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і