Люля-кебаб з курки
Люля-кебаб - це відоме блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу і відразу ж вподобане за його м'якість, аромат і ніжність. На відміну від котлет, він готується не з шматка м'яса, з яйцями і борошном, а просто з м'ясного фаршу. Курячий люля-кебаб - це більш легкий і низькокалорійний варіант цієї страви. Приготувати його в домашніх умовах досить швидко і просто, а для дивного аромату необхідно додати за смаком будь-східні спеції. Отже, давайте не будемо втрачати часу і дізнаємося деякі рецепти люля-кебаб з курки.
Інгредієнти:
курячі грудки - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
болгарський перець - 1 шт.;
сир - 20 г;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
помідори черрі - 5 штук;
кріп, петрушка.
Для соусу:
червоне вино - 100 мл;
вершки - 100 мл;
сушений мелений імбир - 05 ч. ложки;
мелений коріандр - щіпка;
сіль - за смаком.
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як приготувати люля-кебаб з курки. Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти: болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими однаковими кубиками. Яйце відварюємо круто, чистимо від шкаралупи і подрібнюємо разом з сиром такими ж шматочками, як і перець. Всі разом перекладаємо у велику миску, додаємо в суміш, дрібно посічену зелень кропу, петрушки, посипаємо сіллю, перцем за смаком і видавлюємо кілька очищених зубчиків часнику. Тепер беремо куряче м'ясо, ріжемо його на однакові кубики, а потім які пропускаємо через м'ясорубку. Якщо фарш у вас вийшов жорстким, то перекручуємо його ще раз, це дозволить кебабу стати в результаті м'яким і соковитим. Далі гарненько змішуємо фарш з раніше приготовленою сумішшю.
Ретельно вимішуємо масу, вливаємо трохи рослинного масла і формуємо невеликі кебаби, нанизуючи їх на бамбукові шпаги і викладаючи на змащене деко. Тепер вмикаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Потім ставимо деко і випікаємо протягом 15 хвилин. А поки, готуємо соус до люля-кебабу. Для цього спочатку на слабкому вогні випариваем червоне вино, потім обережно вливаємо вершки, кладемо імбир, коріандр і тушкуємо до невеликого загустіння маси. Приготований курячий люля-кебаб перекладаємо на тарілку, прикрашаємо маленькі помідорками черрі і подаємо разом з соусом.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
цибулина - 4 шт.;
кріп, кінза, петрушка;
сіль, перець - за смаком.
Для соусу:
йогурт натуральний - 500 мл;
перцева м'ята - 2 ч. ложки;
лимонний сік - 05 ч. ложки;
свіжий огірок - 1 шт.;
оливкова олія - 05 ч. ложки.
Приготування
Філе миємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Потім пропускаємо мясо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Додаємо в курячий фарш, цибулю, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо всі інгредієнти. Далі масу ретельно вимішуємо протягом 20 хвилин до однорідності, перекладаємо в ємність, затягуємо харчовою плівкою і ставимо на 3-5 годин в холодильник. Безпосередньо перед приготуванням дістаємо охолоджений фарш і змоченими у воді руками формуємо коржик, в центр якої кладемо шампур і обгортаємо її навколо, перетворюючи в котлетку. Смажимо люля-кебаб на мангалі , періодично перевертаючи.
Подаємо готову страву з великою кількістю свіжої зелені, кетчупом і соусом «Джаджик». Для його приготування змішуємо натуральний йогурт з перцевої м'ятою, додаємо дрібно порізаний свіжий огірок, трохи оливкової олії і стільки ж лимонного соку. Все перемішуємо і отримуємо дивовижний соус для курячих люля-кебаб.
Люля-кебаб з курки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як приготувати люля-кебаб з курки. Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти: болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими однаковими кубиками. Яйце відварюємо круто, чистимо від шкаралупи і подрібнюємо разом з сиром такими ж шматочками, як і перець. Всі разом перекладаємо у велику миску, додаємо в суміш, дрібно посічену зелень кропу, петрушки, посипаємо сіллю, перцем за смаком і видавлюємо кілька очищених зубчиків часнику. Тепер беремо куряче м'ясо, ріжемо його на однакові кубики, а потім які пропускаємо через м'ясорубку. Якщо фарш у вас вийшов жорстким, то перекручуємо його ще раз, це дозволить кебабу стати в результаті м'яким і соковитим. Далі гарненько змішуємо фарш з раніше приготовленою сумішшю.
Ретельно вимішуємо масу, вливаємо трохи рослинного масла і формуємо невеликі кебаби, нанизуючи їх на бамбукові шпаги і викладаючи на змащене деко. Тепер вмикаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Потім ставимо деко і випікаємо протягом 15 хвилин. А поки, готуємо соус до люля-кебабу. Для цього спочатку на слабкому вогні випариваем червоне вино, потім обережно вливаємо вершки, кладемо імбир, коріандр і тушкуємо до невеликого загустіння маси. Приготований курячий люля-кебаб перекладаємо на тарілку, прикрашаємо маленькі помідорками черрі і подаємо разом з соусом.
Рецепт люля-кебаб з курки на мангалі
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Філе миємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Потім пропускаємо мясо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Додаємо в курячий фарш, цибулю, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо всі інгредієнти. Далі масу ретельно вимішуємо протягом 20 хвилин до однорідності, перекладаємо в ємність, затягуємо харчовою плівкою і ставимо на 3-5 годин в холодильник. Безпосередньо перед приготуванням дістаємо охолоджений фарш і змоченими у воді руками формуємо коржик, в центр якої кладемо шампур і обгортаємо її навколо, перетворюючи в котлетку. Смажимо люля-кебаб на мангалі , періодично перевертаючи.
Подаємо готову страву з великою кількістю свіжої зелені, кетчупом і соусом «Джаджик». Для його приготування змішуємо натуральний йогурт з перцевої м'ятою, додаємо дрібно порізаний свіжий огірок, трохи оливкової олії і стільки ж лимонного соку. Все перемішуємо і отримуємо дивовижний соус для курячих люля-кебаб.
Рекомендуємо добрі рецепти
Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
Рецепт люля-кебаб на мангалі
Блюдо люля-кебаб поширене в кулінарних традиціях народів Азії. Воно є прекрасною альтернативою нашим шашликів. І традиційно його готують, звичайно ж,
Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
Рецепт люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
Люля-кебаб на сковороді
Люля-кебаб - це східне блюдо, прекрасна альтернатива традиційному шашлику. В класичному варіанті, його готують на вугіллі. Але сьогодні ми вам
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і