Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт люля-кебаб на мангалі

Рецепт люля-кебаб на мангалі

4-01-2015, 21:54
1 858
Рецепт люля-кебаб на мангалі
З настанням осінньої прохолоди, йдуть останні дні відпочинку на природі, і в гонитві за ними ми намагаємося вловити можливість приготувати улюблені страви на вогнищі. У цій статті ми поділимося кількома рецептами приготування люля-кебаба на мангалі.

Люля-кебаб на мангалі


Справжні марокканські кебаби з ягнятини цілком можна приготувати на простої російської кухні, точніше - мангалі.
Інгредієнти:

  • ягнятина - 1 кг;

  • козячий сир - 150 г;

  • майонез - 5 ст. ложок;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • коріандр (нарізаний) - 2 ст. ложки;

  • червоний перець - 3/4 ст. ложки;

  • кмин (мелений) - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ягнятину дрібно рубаємо, або перетворюємо в фарш з допомогою блендера. Фарш змішуємо в мисці з сиром, майонезом, нарізаним червоним цибулею, часником і приправами. Вимішуємо фарш дуже довго і ретельно, для того, щоб виділився з м'яса білок, зробив нашу суміш в'язкою і щільною, здатної втриматися на шампурі.
    Суміш ділимо на 6 приблизно рівних порцій, кожну з яких потрібно розподілити по шампуру у вигляді довгастої котлети. Готуємо люля-кебаб на мангалі по 4-5 хвилин з кожного боку, до тих пір, поки сир не розплавиться, а ягнятина не дасть сік.

    Простий рецепт люля-кебаб на мангалі


    Справжній люля-кебаб готується з дотриманням багатьох вимог. Наприклад, для приготування самого кебаба краще вибирати м'ясо з ноги барана, яке краще подрібнювати вручну, щоб зберегти соковитість і текстуру страви. Про інші секрети готування ви можете прочитати в наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • баранина - 1 кг;

  • курдючне сало - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 250 г;

  • коріандр, зіра (мелені) - по 1 ст. ложці;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • перець - 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Баранину подрібнюємо ножем, або пропускаємо через м'ясорубку, попередньо звільнивши від плівок і жив. Слідом за м'ясом подрібнюємо курдючне сало. Цибулю нарізаємо ножем, інакше він дасть надлишок соку, який завадить фаршу утримуватися на шампурі.
    Змішуємо всі 3 інгредієнта і приправляємо їх. Тепер настає час ретельно вимісити фарш до тих пір, поки він не посвітлішає, після чого можна відправляти масу в холодильник на 2-3 години.
    Остиглий фарш скачуємо порційно в котлетки по 120 грам і розподіляємо їх по шампуру мокрими руками. Якщо руки перед формуванням кебабів залишити сухими, то м'ясо почне прилипати до них, що призведе до формування порожнин між «котлету» і шампуром, в результаті якого м'ясо може пересохнути, чи обвалиться на вугілля.
    Смажимо кебаби, не забуваючи постійно перевертати їх, як тільки м'ясо схопиться рум'яною скоринкою, знімаємо його на вірменський лаваш , присмачую соусом, травами і овочами, і подаємо до столу.

    Курячий люля-кебаб на мангалі


    Традиційно кебаби готуються з баранини, однак припустимі варіанти і з використанням курки в якості основи, саме про такому рецепті ми і поговоримо нижче.
    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо (червоне) - 25 кг;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка, кінза (рублена) - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.
  • Рецепт люля-кебаб на мангалі


    Приготування

    Куряче м'ясо очищаємо від шкіри і кісток, промиваємо, обсушуємо і рубаємо вручну, або за допомогою блендера.
    У рубаний фарш додаємо нарізану цибулю і часник, трохи зелені, солі і перцю. Ретельно вимішуємо масу і залишаємо охолоджуватися на 2 години.
    Майбутні кебаби можна готувати на шампурах, або шпажках з розмаринових гілочок, попередньо змочених у воді.
    Курячий люля-кебаб на мангалі зробити дуже просто: м'ясо тонким шаром розподіляємо по шампуру, або шпажці, і швидко обсмажуємо до рум'яної скоринки.
    Подаємо страву на лавашах з легким салатом і томатним, чи йогуртовим соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Люля-кебаб з курки
    Люля-кебаб з курки
    Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
    Люля-кебаб з свинини - рецепт
    Люля-кебаб з свинини - рецепт
    Люля-кебаб - це традиційне блюдо народів Кавказу та Азії. Найчастіше його готують з баранини, і набагато рідше з яловичини або свинини. Ось про
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і