Рецепт люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб - національне кавказьке блюдо, має купу варіантів виконання. Розповімо вам рецепти приготування люля-кебаб в духовці.
Інгредієнти:
свинячий фарш - 05 кг;
яловичий фарш - 05 кг;
цибуля ріпчаста - 300 г;
баранячий жир - 50 г;
зелена цибуля - 5 пучків;
петрушка - 1 пучок;
сіль - за смаком;
хмелі сунелі - 1 ч. л.;
сушений базилік - щіпка;
перець чилі сушений - щіпка.
Приготування
Отже, приготувати люля-кебаб в духовці не складно. Традиційно його готують з баранини . Але ми приготуємо з більш підручних продуктів. Фарш необхідно з'єднати і як слід розім'яти. На тертці натираємо баранячий жир, щоб наше блюдо добре пахло бараниною. В процесі натирання продовжуємо добре розминати фарш. Ріпчасту цибулю дуже дрібно ріжемо й додаємо в масу. На 1 кг м'яса потрібно брати не менше 300 грамів цибулі. Всю зелень так само дрібно рубаємо, додаємо до м'яса і ретельно перемішуємо. Майте на увазі - чим більше зелені, тим краще! Зеленню люля-кебаб не зіпсуєш!
Змочуємо руки водою і розминаємо наш фарш. Потім додаємо сіль, хмелі сунелі, сушений базилік (по-східному його так само називають орегано) і трошки меленого перцю чилі для гостроти. Перемішуємо до однорідної маси і ставимо в холодильник на 30 хвилин, поки розігрівається духовка. Шпажки перед приготуванням потрібно замочити у воді, тоді вони не підгорять. Як духовка нагріється - дістаємо фарш і формуємо з нього ковбаски, які потім нанизуємо на шпажки і обминаємо. Викладаємо на решітку, щоб жар розподілявся рівномірно навколо страви, і відправляємо в сильно розігріту духовку на 20 хвилин. У цьому випадку ковбаски не розваляться, а гарненько схопляться. Через 20 хвилин перевертаємо шпажки і назад в духовку на ті ж 20 хвилин.
Так само є рецепт приготування люля-кебаб з курки в духовці.
Інгредієнти:
курячий фарш - 1 кг;
борошно - 2 ст. л.;
часник - 4 зубки;
цибуля - 3 шт.;
сіль - за смаком;
перець - за смаком;
листя салату.
Приготування
Беремо м'ясо і ріжемо у нього весь цибулю. Курячий фарш набагато більш водянистий, ніж будь-який інший, тому цибулю в нього дрібно ріжемо, а не пропускаємо через м'ясорубку. Інакше з неї виділиться додатковий сік і це завадить ліпленні страви. Дрібненько рубаємо часник і так само додаємо у фарш. Посипаємо сіллю і перцем і додаємо борошно, щоб фарш став більш еластичним. Потім масу необхідно помістити в поліетиленовий мішечок і гарненько відбити об стіл протягом п'яти хвилин. Далі беремо шпажки, попередньо замочені у воді, та формуємо на них ковбаски, звужуються до країв. Викладаємо все на деко-гриль і відправляємо в сильно розігріту духовку на 15-20 хвилин. Як тільки з'явиться рівномірна золотава скоринка - страва готова. Викладаємо його на свіже листя салату і подаємо до столу. Курячий люля-кебаб в духовці виходить дуже ніжним.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 05 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
У яловичий фарш додаємо тертий на тертці цибулю. Посипаємо сіллю і перемішуємо. А щоб наш фарш був еластичним - відбиваємо його про тарілку, беремо в руку - і знову відбиваємо, щоб розділилися м'ясні волокна. Готуємо його таким чином протягом 10 хвилин. А поки це робимо нехай дерев'яні палички розмокнуть у воді, щоб вони потім не обгоріли при запіканні. Якщо дозволяє час - поставте фарш в холодильник на дві години - тоді він відстоїться і буде легше формуватися. Далі ліпимо на паличках ковбаски, викладаємо на деко. Готуємо люля-кебаб в духовці 10 хвилин. Поверхня фаршу повинна відразу схопитися і затвердіти - тоді кебаб вийде соковитим, не гірше, ніж на мангалі.
Люля-кебаб в духовці з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Отже, приготувати люля-кебаб в духовці не складно. Традиційно його готують з баранини . Але ми приготуємо з більш підручних продуктів. Фарш необхідно з'єднати і як слід розім'яти. На тертці натираємо баранячий жир, щоб наше блюдо добре пахло бараниною. В процесі натирання продовжуємо добре розминати фарш. Ріпчасту цибулю дуже дрібно ріжемо й додаємо в масу. На 1 кг м'яса потрібно брати не менше 300 грамів цибулі. Всю зелень так само дрібно рубаємо, додаємо до м'яса і ретельно перемішуємо. Майте на увазі - чим більше зелені, тим краще! Зеленню люля-кебаб не зіпсуєш!
Змочуємо руки водою і розминаємо наш фарш. Потім додаємо сіль, хмелі сунелі, сушений базилік (по-східному його так само називають орегано) і трошки меленого перцю чилі для гостроти. Перемішуємо до однорідної маси і ставимо в холодильник на 30 хвилин, поки розігрівається духовка. Шпажки перед приготуванням потрібно замочити у воді, тоді вони не підгорять. Як духовка нагріється - дістаємо фарш і формуємо з нього ковбаски, які потім нанизуємо на шпажки і обминаємо. Викладаємо на решітку, щоб жар розподілявся рівномірно навколо страви, і відправляємо в сильно розігріту духовку на 20 хвилин. У цьому випадку ковбаски не розваляться, а гарненько схопляться. Через 20 хвилин перевертаємо шпажки і назад в духовку на ті ж 20 хвилин.
Так само є рецепт приготування люля-кебаб з курки в духовці.
Курячий люля-кебаб в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо м'ясо і ріжемо у нього весь цибулю. Курячий фарш набагато більш водянистий, ніж будь-який інший, тому цибулю в нього дрібно ріжемо, а не пропускаємо через м'ясорубку. Інакше з неї виділиться додатковий сік і це завадить ліпленні страви. Дрібненько рубаємо часник і так само додаємо у фарш. Посипаємо сіллю і перцем і додаємо борошно, щоб фарш став більш еластичним. Потім масу необхідно помістити в поліетиленовий мішечок і гарненько відбити об стіл протягом п'яти хвилин. Далі беремо шпажки, попередньо замочені у воді, та формуємо на них ковбаски, звужуються до країв. Викладаємо все на деко-гриль і відправляємо в сильно розігріту духовку на 15-20 хвилин. Як тільки з'явиться рівномірна золотава скоринка - страва готова. Викладаємо його на свіже листя салату і подаємо до столу. Курячий люля-кебаб в духовці виходить дуже ніжним.
Простий люля-кебаб
Інгредієнти:
Приготування
У яловичий фарш додаємо тертий на тертці цибулю. Посипаємо сіллю і перемішуємо. А щоб наш фарш був еластичним - відбиваємо його про тарілку, беремо в руку - і знову відбиваємо, щоб розділилися м'ясні волокна. Готуємо його таким чином протягом 10 хвилин. А поки це робимо нехай дерев'яні палички розмокнуть у воді, щоб вони потім не обгоріли при запіканні. Якщо дозволяє час - поставте фарш в холодильник на дві години - тоді він відстоїться і буде легше формуватися. Далі ліпимо на паличках ковбаски, викладаємо на деко. Готуємо люля-кебаб в духовці 10 хвилин. Поверхня фаршу повинна відразу схопитися і затвердіти - тоді кебаб вийде соковитим, не гірше, ніж на мангалі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
Люля-кебаб з курки
Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо
Люля-кебаб з баранини
Люля-кебаб - дуже смачне і оригінальне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з баранини. Подавати його можна з соусами або
Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
Люля-кебаб на сковороді
Люля-кебаб - це східне блюдо, прекрасна альтернатива традиційному шашлику. В класичному варіанті, його готують на вугіллі. Але сьогодні ми вам
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і