Люля-кебаб на сковороді

Простий рецепт люля-кебаб на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Вчорашній хліб розмочуємо в молоці і кришимо його в фарш. Додаємо дрібно нарубану цибулину і зелень, пропущений через прес часник. Солимо, перчимо. Добре вимішуємо, чим довше, тим краще. Вологими руками формуємо довгасті котлетки, відбиваємо їх, щоб стали щільніше, і не розвалювалися. Нанизуємо котлетки на попередньо замочені у воді дерев'яні шпажки і викладаємо їх на добре розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки. Люля-кебаб на сковороді виходить соковитим і неймовірно ніжним.
Як приготувати класичний люля-кебаб на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Класичний люля-кебаб готуватися тільки з баранини. Причому ні в якому разі не можна прокручувати її через м'ясорубку. До стану фаршу баранину треба порубати важкими ножами, попередньо видаливши всі плівки і жили. Жир краще просто дрібно нарізати. Легше це зробити, якщо спочатку його злегка заморозити. Подрібнюємо цибулю теж тільки ножем, в м'ясорубці він перетворитися в кашку і пустить сік. Додаємо у фарш дрібно накрошенную кінзу, улюблені спеції (крім перцю допускається зіра, коріандр і навіть сумах), солимо. Ретельно вимішуємо, відбиваючи фарш про обробну дошку. Коли він утворює щільний, однорідний ком, накриваємо харчовою плівкою і ставимо на годину в холодильник, щоб «схопився» і застиг.
Теплими руками, інакше буде приставати баранячий жир, шматочки фаршу завбільшки з тенісний м'ячик формуємо довгасті котлетки. Не потрібно прагнути до досконалості і домагатися ідеальної форми. Класичний люля-кебаб з баранини не дуже рівний і гладкий.
Давайте розберемося, як правильно смажити люля-кебаб на сковороді. Пронизуємо отримані котлетки бамбуковими шпажками і викладаємо їх на сильно розігріту сковороду з товстим дном. Спочатку на максимальному вогні обсмажуємо з усіх боків до утворення скоринки. Потім зменшуємо газ до середнього і, часто повертаючи, смажимо ще 8-10 хвилин до готовності.
Люля-кебаб на сковороді-гриль в домашніх умовах
Інгредієнти:

Приготування
Цибулю чистимо і дрібно рубаємо ножем. Горішки для посилення смаку і запаху злегка обсмажуємо на сковорідці. Дрібно кришимо зелень. Змішуємо все з фаршем, додаємо кмин. Солимо, перчимо. Ще раз добре все вимішуємо і ставимо на півгодини в холодильник. Після формуємо довгасті котлетки, нанизуємо їх на шпажки, викладаємо на добре розігріту сковорідку і смажимо до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти

Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми

Рецепт люля-кебаб на мангалі
Блюдо люля-кебаб поширене в кулінарних традиціях народів Азії. Воно є прекрасною альтернативою нашим шашликів. І традиційно його готують, звичайно ж,

Люля-кебаб з баранини
Люля-кебаб - дуже смачне і оригінальне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з баранини. Подавати його можна з соусами або

Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з

Рецепт люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І

Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і