Люля-кебаб з баранини
Люля-кебаб - вельми оригінальна і смачна страва, рецепт якого на жаль знаком не багатьом. М'ясний делікатес з баранини чудово доповнить ваш стіл, доведеться за смаком завзятим гурманам, прекрасно буде поєднуватися з нарізками копченостей, овочеві асорті, картоплею або гречаною кашею. Варто позбутися стереотипів про жирності цього м'яса, адже калорійність люля-кебаб з баранини всього 205 калорій на 100 грамів.
Інгредієнти:
м'якоть баранини - 05 кг;
цибуля ріпчаста -1 шт;
сало - 100 г;
часник - 3 зубчики;
кріп і кінза - 3 ст. л.;
крохмаль - 2 ст. л.;
рослинне масло-3 ст. л.;
сіль, перець і будь-які спеції - за смаком.
Приготування
Починаємо готувати фарш. Для цього нам знадобиться нарізати баранину, сало, очищений цибулю і зелень, а також додати спеції. Пропускаємо інгредієнти через м'ясорубку і місимо до тих пір, поки фарш не стане в'язким. Далі надаємо фаршу форми люля-кебаб і обвалюємо кожну порцію в крохмалі. Потім смажимо м'ясне блюдо на сковороді, змазаній рослинною олією, періодично перевертаючи. Перед подачею посипаємо рубаною зеленню, і присмачую наші «котлети» улюбленим томатним соусом і нанизуємо на шампури.
Якщо вам не підходить цей рецепт люля-кебаб з баранини, або ж на плиті немає вільного місця, не впадайте у відчай. Вашій увазі представляється інший спосіб приготування.
Інгредієнти:
баранина - 05 кг;
цибуля ріпчаста -1 шт;
кріп і базилік - 1 ч. л.;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Перед початком готування не забудьте замочити у воді дерев'яні шампури, щоб вони не зіпсувалися в духовці! Використовуємо ту ж схему приготування фаршу, що й при готуванні нашого страви на сковороді. Далі змішуємо фарш, спеції і зелень з очищеним і нарізаною цибулею. Фарш замісити тісто і відправити в холодильник на півгодини. Після чого надаємо форми нашим люля-кебаб і нанизуємо їх на дерев'яні просушені шампури. У добре розігріту духовку поміщаємо наше майже готову страву і залишаємо на 30 хвилин. Готувати краще при температурі 200 градусів. Якщо люля-кебаб підрум'янився, його можна перевернути. Традиційний спосіб подачі можна змінити, додавши до неї трохи нарізаних овочів або листя салату.
Ви знаєте, як приготувати люля-кебаб з баранини, але не знайомі з маленькими секретами? Отже, в наших силах це виправити.
фарш слід місити як можна довше, щоб не виникало проблем при ліпленні;
під час ліплення то і справа змочуйте руки водою;
якщо люля-кебаб розвалюються, у фарш можна додати одне куряче яйце;
шампури краще всього використовувати широкі, на них м'ясо тримається довше;
під час готування кожен шампур потрібно перегорнути не менше чотирьох раз, щоб уникнути непросмажених ділянок.
Настав час розбавити наші рецепти люля-кебаб з баранини і подавати страву у більш вигідному світлі. Познайомимося з самим універсальним соусом, найбільш вдало поєднується з нашим делікатесом.
Гірчичний соус
Інгредієнти:
гірчичний порошок - 3 ч. л.;
часник - 3 зубчики;
рослинна олія - 4 ст. л.;
борошно - 3 ст. л.;
оцет - 2 ч. л.;
вода - 200 мл;
цукор - 05 ч. л.;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Очищаємо часник і дрібно шаткуємо. Потім розігріваємо сковороду і на повільному вогні обсмажуємо борошно в рослинній олії до золотистого кольору. Далі заливаємо її водою, доводимо до кипіння. Після того, як борошно загусла, кладемо її в блендер разом з цукром, оцтом, гірчицею і часником. Не забудьте про спеції і сіль.
З таким же успіхом страву можна подавати з соусом тартар з маринованими огірками і зеленню.
Люля-кебаб з баранини на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо готувати фарш. Для цього нам знадобиться нарізати баранину, сало, очищений цибулю і зелень, а також додати спеції. Пропускаємо інгредієнти через м'ясорубку і місимо до тих пір, поки фарш не стане в'язким. Далі надаємо фаршу форми люля-кебаб і обвалюємо кожну порцію в крохмалі. Потім смажимо м'ясне блюдо на сковороді, змазаній рослинною олією, періодично перевертаючи. Перед подачею посипаємо рубаною зеленню, і присмачую наші «котлети» улюбленим томатним соусом і нанизуємо на шампури.
Якщо вам не підходить цей рецепт люля-кебаб з баранини, або ж на плиті немає вільного місця, не впадайте у відчай. Вашій увазі представляється інший спосіб приготування.
Люля-кебаб з баранини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком готування не забудьте замочити у воді дерев'яні шампури, щоб вони не зіпсувалися в духовці! Використовуємо ту ж схему приготування фаршу, що й при готуванні нашого страви на сковороді. Далі змішуємо фарш, спеції і зелень з очищеним і нарізаною цибулею. Фарш замісити тісто і відправити в холодильник на півгодини. Після чого надаємо форми нашим люля-кебаб і нанизуємо їх на дерев'яні просушені шампури. У добре розігріту духовку поміщаємо наше майже готову страву і залишаємо на 30 хвилин. Готувати краще при температурі 200 градусів. Якщо люля-кебаб підрум'янився, його можна перевернути. Традиційний спосіб подачі можна змінити, додавши до неї трохи нарізаних овочів або листя салату.
Ви знаєте, як приготувати люля-кебаб з баранини, але не знайомі з маленькими секретами? Отже, в наших силах це виправити.
Настав час розбавити наші рецепти люля-кебаб з баранини і подавати страву у більш вигідному світлі. Познайомимося з самим універсальним соусом, найбільш вдало поєднується з нашим делікатесом.
Гірчичний соус
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо часник і дрібно шаткуємо. Потім розігріваємо сковороду і на повільному вогні обсмажуємо борошно в рослинній олії до золотистого кольору. Далі заливаємо її водою, доводимо до кипіння. Після того, як борошно загусла, кладемо її в блендер разом з цукром, оцтом, гірчицею і часником. Не забудьте про спеції і сіль.
З таким же успіхом страву можна подавати з соусом тартар з маринованими огірками і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
Люля-кебаб з курки
Люля-кебаб - це ароматне і ніжне блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу. Традиційно його готують з яловичини або баранини. Але ми вам хочемо
Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
Рецепт люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
Люля-кебаб на сковороді
Люля-кебаб - це східне блюдо, прекрасна альтернатива традиційному шашлику. В класичному варіанті, його готують на вугіллі. Але сьогодні ми вам
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і