Люля-кебаб - вельми оригінальна і смачна страва, рецепт якого на жаль знаком не багатьом. М'ясний делікатес з баранини чудово доповнить ваш стіл, доведеться за смаком завзятим гурманам, прекрасно буде поєднуватися з нарізками копченостей, овочеві асорті, картоплею або гречаною кашею. Варто позбутися стереотипів про жирності цього м'яса, адже калорійність люля-кебаб з баранини всього 205 калорій на 100 грамів.
Люля-кебаб з баранини на сковороді
Інгредієнти: м'якоть баранини - 05 кг; цибуля ріпчаста -1 шт; сало - 100 г; часник - 3 зубчики; кріп і кінза - 3 ст. л.; крохмаль - 2 ст. л.; рослинне масло-3 ст. л.; сіль, перець і будь-які спеції - за смаком. Приготування Починаємо готувати фарш. Для цього нам знадобиться нарізати баранину, сало, очищений цибулю і зелень, а також додати спеції. Пропускаємо інгредієнти через м'ясорубку і місимо до тих пір, поки фарш не стане в'язким. Далі надаємо фаршу форми люля-кебаб і обвалюємо кожну порцію в крохмалі. Потім смажимо м'ясне блюдо на сковороді, змазаній рослинною олією, періодично перевертаючи. Перед подачею посипаємо рубаною зеленню, і присмачую наші «котлети» улюбленим томатним соусом і нанизуємо на шампури.
Якщо вам не підходить цей рецепт люля-кебаб з баранини, або ж на плиті немає вільного місця, не впадайте у відчай. Вашій увазі представляється інший спосіб приготування.
Люля-кебаб з баранини в духовці
Інгредієнти: баранина - 05 кг; цибуля ріпчаста -1 шт; кріп і базилік - 1 ч. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування Перед початком готування не забудьте замочити у воді дерев'яні шампури, щоб вони не зіпсувалися в духовці! Використовуємо ту ж схему приготування фаршу, що й при готуванні нашого страви на сковороді. Далі змішуємо фарш, спеції і зелень з очищеним і нарізаною цибулею. Фарш замісити тісто і відправити в холодильник на півгодини. Після чого надаємо форми нашим люля-кебаб і нанизуємо їх на дерев'яні просушені шампури. У добре розігріту духовку поміщаємо наше майже готову страву і залишаємо на 30 хвилин. Готувати краще при температурі 200 градусів. Якщо люля-кебаб підрум'янився, його можна перевернути. Традиційний спосіб подачі можна змінити, додавши до неї трохи нарізаних овочів або листя салату.
Ви знаєте, як приготувати люля-кебаб з баранини, але не знайомі з маленькими секретами? Отже, в наших силах це виправити.
фарш слід місити як можна довше, щоб не виникало проблем при ліпленні; під час ліплення то і справа змочуйте руки водою; якщо люля-кебаб розвалюються, у фарш можна додати одне куряче яйце; шампури краще всього використовувати широкі, на них м'ясо тримається довше; під час готування кожен шампур потрібно перегорнути не менше чотирьох раз, щоб уникнути непросмажених ділянок. Настав час розбавити наші рецепти люля-кебаб з баранини і подавати страву у більш вигідному світлі. Познайомимося з самим універсальним соусом, найбільш вдало поєднується з нашим делікатесом.
Гірчичний соус Інгредієнти: гірчичний порошок - 3 ч. л.; часник - 3 зубчики; рослинна олія - 4 ст. л.; борошно - 3 ст. л.; оцет - 2 ч. л.; вода - 200 мл; цукор - 05 ч. л.; сіль і перець - за смаком. Приготування Очищаємо часник і дрібно шаткуємо. Потім розігріваємо сковороду і на повільному вогні обсмажуємо борошно в рослинній олії до золотистого кольору. Далі заливаємо її водою, доводимо до кипіння. Після того, як борошно загусла, кладемо її в блендер разом з цукром, оцтом, гірчицею і часником. Не забудьте про спеції і сіль.
З таким же успіхом страву можна подавати з соусом тартар з маринованими огірками і зеленню.