Люля-кебаб - це відоме блюдо, яке прийшло до нас зі Сходу і відразу ж вподобане за його м'якість, аромат і ніжність. На відміну від котлет, він готується не з шматка м'яса, з яйцями і борошном, а просто з м'ясного фаршу. Курячий люля-кебаб - це більш легкий і низькокалорійний варіант цієї страви. Приготувати його в домашніх умовах досить швидко і просто, а для дивного аромату необхідно додати за смаком будь-східні спеції. Отже, давайте не будемо втрачати часу і дізнаємося деякі рецепти люля-кебаб з курки.
Люля-кебаб з курки в домашніх умовах
Інгредієнти: курячі грудки - 2 шт.; часник - 2 зубчики; болгарський перець - 1 шт.; сир - 20 г; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; помідори черрі - 5 штук; кріп, петрушка. Для соусу:
червоне вино - 100 мл; вершки - 100 мл; сушений мелений імбир - 05 ч. ложки; мелений коріандр - щіпка; сіль - за смаком. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати люля-кебаб з курки. Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти: болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо невеликими однаковими кубиками. Яйце відварюємо круто, чистимо від шкаралупи і подрібнюємо разом з сиром такими ж шматочками, як і перець. Всі разом перекладаємо у велику миску, додаємо в суміш, дрібно посічену зелень кропу, петрушки, посипаємо сіллю, перцем за смаком і видавлюємо кілька очищених зубчиків часнику. Тепер беремо куряче м'ясо, ріжемо його на однакові кубики, а потім які пропускаємо через м'ясорубку. Якщо фарш у вас вийшов жорстким, то перекручуємо його ще раз, це дозволить кебабу стати в результаті м'яким і соковитим. Далі гарненько змішуємо фарш з раніше приготовленою сумішшю.
Ретельно вимішуємо масу, вливаємо трохи рослинного масла і формуємо невеликі кебаби, нанизуючи їх на бамбукові шпаги і викладаючи на змащене деко. Тепер вмикаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Потім ставимо деко і випікаємо протягом 15 хвилин. А поки, готуємо соус до люля-кебабу. Для цього спочатку на слабкому вогні випариваем червоне вино, потім обережно вливаємо вершки, кладемо імбир, коріандр і тушкуємо до невеликого загустіння маси. Приготований курячий люля-кебаб перекладаємо на тарілку, прикрашаємо маленькі помідорками черрі і подаємо разом з соусом.
Рецепт люля-кебаб з курки на мангалі
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; цибулина - 4 шт.; кріп, кінза, петрушка; сіль, перець - за смаком. Для соусу:
йогурт натуральний - 500 мл; перцева м'ята - 2 ч. ложки; лимонний сік - 05 ч. ложки; свіжий огірок - 1 шт.; оливкова олія - 05 ч. ложки. Приготування Філе миємо, обсушуємо рушником і нарізаємо на невеликі порційні шматочки. Потім пропускаємо мясо через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Ріпчасту цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Додаємо в курячий фарш, цибулю, солимо, перчимо за смаком і добре перемішуємо всі інгредієнти. Далі масу ретельно вимішуємо протягом 20 хвилин до однорідності, перекладаємо в ємність,
затягуємо харчовою плівкою і ставимо на 3-5 годин в холодильник. Безпосередньо перед приготуванням дістаємо охолоджений фарш і змоченими у воді руками формуємо коржик, в центр якої кладемо шампур і обгортаємо її навколо, перетворюючи в котлетку. Смажимо люля-кебаб на мангалі , періодично перевертаючи.
Подаємо готову страву з великою кількістю свіжої зелені, кетчупом і соусом «Джаджик». Для його приготування змішуємо натуральний йогурт з перцевої м'ятою, додаємо дрібно порізаний свіжий огірок, трохи оливкової олії і стільки ж лимонного соку. Все перемішуємо і отримуємо дивовижний соус для курячих люля-кебаб.