Солонина здавна була кращим способом зберігання м'яса тривалий термін. Останнім часом, з появою більш сучасних методів, її готують значно рідше, але це все одно прекрасний варіант для того, щоб урізноманітнити свій раціон.
Так що якщо ви любите смачну домашню свинину, ми розповімо, як приготувати солонину з неї самостійно.
Солонина із свинини - рецепт
Зверніть увагу, що приготування солонини займає приблизно 3-4 тижні, але результат виходить чудовим і м'ясо просто тане у роті.
Отже, візьміть нежирну м'якоть свинини, промийте її, обсушіть і видаліть все зайве (кістки, жили і т. д.). Розріжте м'ясо на шматки завдовжки приблизно 10-12 см, шириною 5-6 см і товщиною 2-3 див Насипте в миску сіль і добре обваляйте в ній шматки свинини, після чого складете їх в стерилізовані скляні банки, утрамбуйте і закатайте.
Банки з солониною помістіть в холодильник або льох на 3-4 тижні, а по закінченні цього часу дістаньте, промийте шматок м'яса під водою, наріжте тонкими скибочками і пробуйте, що у вас вийшло. Відкриту банку з солониною зберігайте в холодильнику під капроновою кришкою.
Солонина в домашніх умовах
Інгредієнти: свиняча корейка без кістки - 14 кг (2 шматка); велика сіль - 75 г; коричневий цукор - 20 г; суміш спеція для хліба - 10 ч. ложок; пряні спеції, перець чилі, перець запашний мелений - по 1 ч. ложці; мелений часник - 2 ч. ложки. Приготування Змішайте сіль з цукром, а потім додайте до них інші спеції. Все добре перемішайте. Шматки м'яса помийте і обсушіть. Розстеліть пергаментний папір, висипте на неї суміш спецій і ретельно обваляйте в них шматочки. Складіть шматки свинини в миску, прикрийте рушником і поставте в холод на добу.
Потім гарненько м'ясо очистите від спецій, загорніть в паперовий рушник кожен шматок і знову покладіть в миску на сітку, щоб воно провітрювалося. Поставте його в холод приблизно на 8-10 днів. Перевіряйте стан серветки, і якщо вона стає вологою, міняйте її. Через певний час наріжте солонину на слайси і їжте з будь-яким гарніром.