Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинячий балик

Свинячий балик

17-03-2015, 19:25
3 970
Свинячий балик
Сьогодні в супермаркетах величезний вибір ковбасних виробів, м'ясних делікатесів, кожен з нас може вибрати закуску на свій смак. Але ви з легкістю можете приготувати одну з них самі - свинячий балик, рецепт якого ми вам запропонуємо нижче. Ніжне і соковите м'ясо порадує сім'ю не тільки на вечерю, свинячий балик чудово подається як нарізки на святковий стіл.

Як приготувати балик з свинини?


Перш за все, необхідно вибрати м'ясо. Краще всього для балика підійде свиняча шия, ця частина більш жирна, отже, і м'ясо вийде соковитіше. Маринуємо наш шматочок в спеціях, тільки не переборщіть, щоб він зберіг свій смак, і відправляємо в духовку на пару годин. Якщо ви заздалегідь не поставили свинину маринуватися, годин на 10-12 дайте їй вистоятися хоча б годину-дві, тоді балик вийде більш ароматним, м'яким і ніжним.

Балик свинячий в духовці



Інгредієнти:


  • свинина - 15 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник -4 зубчики;

  • імбир - 1 ч. ложка;

  • мускатний горіх - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    Натираємо вимите м'ясо сіллю, перцем, імбиром і мускатним горіхом і залишаємо на ніч маринуватися в холодильнику. Потім перекладаємо свинячий балик в рукав для запікання і гарненько зав'язуємо. Запікаємо м'ясо в духовці при температурі близько 170 градусів півтори години. Хвилин за 10 до закінчення приготування свинячого балика, розрізаємо пакет ножицями, відкриваємо його і видавлюємо на м'ясо часник. Якщо ви любите часниковий смак і аромат, можете попередньо нашпигувати шматочок часником. Коли він буде готовий, даємо йому постояти хвилин 10-15 в духовці і ставимо остигати. Розрізаємо вже остившім і подаємо в якості холодної закуски.

    Свинячий балик - рецепт


    У цьому рецепті ми пропонуємо вам замаринувати свинину в майонезі - м'ясо стане м'яким і соковитим.

    Інгредієнти:



  • свинина - 1 кг;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник -3 зубчики;
  • Свинячий балик

  • морква - 1 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • сало - 1 шматочок.



  • Приготування
    Робимо у свинині проколи ножем, вводимо в них нарізані брусочками моркву, часник і шматочки сала. Натираємо з усіх сторін сіллю, перцем, обмазуємо майонезом і ставимо в холодильник маринуватися. Потім перекладаємо м'ясо в рукав, і запікаємо балик з свинини в духовці приблизно 15 години при температурі 180 градусів.
    Якщо ви вирішили робити балик з грудинки - не поспішайте. Ми можемо запропонувати вам приготувати копчену або варено-копчену грудинку .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з товстолобика
    Балик з товстолобика
    Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
    Свинячий окіст в духовці
    Свинячий окіст в духовці
    Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    М'ясний паштет
    М'ясний паштет
    М'ясний паштет - це відмінна закуска, так і до сніданку він підійде відмінно. Приготувати його просто, а тому навіть самі зайняті господині зможуть
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.