Свинячий балик
Сьогодні в супермаркетах величезний вибір ковбасних виробів, м'ясних делікатесів, кожен з нас може вибрати закуску на свій смак. Але ви з легкістю можете приготувати одну з них самі - свинячий балик, рецепт якого ми вам запропонуємо нижче. Ніжне і соковите м'ясо порадує сім'ю не тільки на вечерю, свинячий балик чудово подається як нарізки на святковий стіл.
Перш за все, необхідно вибрати м'ясо. Краще всього для балика підійде свиняча шия, ця частина більш жирна, отже, і м'ясо вийде соковитіше. Маринуємо наш шматочок в спеціях, тільки не переборщіть, щоб він зберіг свій смак, і відправляємо в духовку на пару годин. Якщо ви заздалегідь не поставили свинину маринуватися, годин на 10-12 дайте їй вистоятися хоча б годину-дві, тоді балик вийде більш ароматним, м'яким і ніжним.
Інгредієнти:
свинина - 15 кг;
сіль, перець - за смаком;
часник -4 зубчики;
імбир - 1 ч. ложка;
мускатний горіх - 1 ч. ложка.
Приготування
Натираємо вимите м'ясо сіллю, перцем, імбиром і мускатним горіхом і залишаємо на ніч маринуватися в холодильнику. Потім перекладаємо свинячий балик в рукав для запікання і гарненько зав'язуємо. Запікаємо м'ясо в духовці при температурі близько 170 градусів півтори години. Хвилин за 10 до закінчення приготування свинячого балика, розрізаємо пакет ножицями, відкриваємо його і видавлюємо на м'ясо часник. Якщо ви любите часниковий смак і аромат, можете попередньо нашпигувати шматочок часником. Коли він буде готовий, даємо йому постояти хвилин 10-15 в духовці і ставимо остигати. Розрізаємо вже остившім і подаємо в якості холодної закуски.
У цьому рецепті ми пропонуємо вам замаринувати свинину в майонезі - м'ясо стане м'яким і соковитим.
свинина - 1 кг;
сіль, перець - за смаком;
часник -3 зубчики;
морква - 1 шт.;
майонез - за смаком;
сало - 1 шматочок.
Приготування
Робимо у свинині проколи ножем, вводимо в них нарізані брусочками моркву, часник і шматочки сала. Натираємо з усіх сторін сіллю, перцем, обмазуємо майонезом і ставимо в холодильник маринуватися. Потім перекладаємо м'ясо в рукав, і запікаємо балик з свинини в духовці приблизно 15 години при температурі 180 градусів.
Якщо ви вирішили робити балик з грудинки - не поспішайте. Ми можемо запропонувати вам приготувати копчену або варено-копчену грудинку .
Як приготувати балик з свинини?
Перш за все, необхідно вибрати м'ясо. Краще всього для балика підійде свиняча шия, ця частина більш жирна, отже, і м'ясо вийде соковитіше. Маринуємо наш шматочок в спеціях, тільки не переборщіть, щоб він зберіг свій смак, і відправляємо в духовку на пару годин. Якщо ви заздалегідь не поставили свинину маринуватися, годин на 10-12 дайте їй вистоятися хоча б годину-дві, тоді балик вийде більш ароматним, м'яким і ніжним.
Балик свинячий в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо вимите м'ясо сіллю, перцем, імбиром і мускатним горіхом і залишаємо на ніч маринуватися в холодильнику. Потім перекладаємо свинячий балик в рукав для запікання і гарненько зав'язуємо. Запікаємо м'ясо в духовці при температурі близько 170 градусів півтори години. Хвилин за 10 до закінчення приготування свинячого балика, розрізаємо пакет ножицями, відкриваємо його і видавлюємо на м'ясо часник. Якщо ви любите часниковий смак і аромат, можете попередньо нашпигувати шматочок часником. Коли він буде готовий, даємо йому постояти хвилин 10-15 в духовці і ставимо остигати. Розрізаємо вже остившім і подаємо в якості холодної закуски.
Свинячий балик - рецепт
У цьому рецепті ми пропонуємо вам замаринувати свинину в майонезі - м'ясо стане м'яким і соковитим.
Інгредієнти:
Приготування
Робимо у свинині проколи ножем, вводимо в них нарізані брусочками моркву, часник і шматочки сала. Натираємо з усіх сторін сіллю, перцем, обмазуємо майонезом і ставимо в холодильник маринуватися. Потім перекладаємо м'ясо в рукав, і запікаємо балик з свинини в духовці приблизно 15 години при температурі 180 градусів.
Якщо ви вирішили робити балик з грудинки - не поспішайте. Ми можемо запропонувати вам приготувати копчену або варено-копчену грудинку .
Рекомендуємо добрі рецепти
Балик з товстолобика
Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
Свинячий окіст в духовці
Свинячий окіст, запечений в духовці, здатний стати основною прикрасою столу. Головне - правильно його приготувати. Для того щоб ви порадували сім'ю
Балик з сома
Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
М'ясний паштет
М'ясний паштет - це відмінна закуска, так і до сніданку він підійде відмінно. Приготувати його просто, а тому навіть самі зайняті господині зможуть
Полендвица - рецепт
Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не
Карпаччо з свинини
Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.