Сьогодні в супермаркетах величезний вибір ковбасних виробів, м'ясних делікатесів, кожен з нас може вибрати закуску на свій смак. Але ви з легкістю можете приготувати одну з них самі - свинячий балик, рецепт якого ми вам запропонуємо нижче. Ніжне і соковите м'ясо порадує сім'ю не тільки на вечерю, свинячий балик чудово подається як нарізки на святковий стіл.
Як приготувати балик з свинини?
Перш за все, необхідно вибрати м'ясо. Краще всього для балика підійде свиняча шия, ця частина більш жирна, отже, і м'ясо вийде соковитіше. Маринуємо наш шматочок в спеціях, тільки не переборщіть, щоб він зберіг свій смак, і відправляємо в духовку на пару годин. Якщо ви заздалегідь не поставили свинину маринуватися, годин на 10-12 дайте їй вистоятися хоча б годину-дві, тоді балик вийде більш ароматним, м'яким і ніжним.
Балик свинячий в духовці
Інгредієнти: свинина - 15 кг; сіль, перець - за смаком; часник -4 зубчики; імбир - 1 ч. ложка; мускатний горіх - 1 ч. ложка. Приготування Натираємо вимите м'ясо сіллю, перцем, імбиром і мускатним горіхом і залишаємо на ніч маринуватися в холодильнику. Потім перекладаємо свинячий балик в рукав для запікання і гарненько зав'язуємо. Запікаємо м'ясо в духовці при температурі близько 170 градусів півтори години. Хвилин за 10 до закінчення приготування свинячого балика, розрізаємо пакет ножицями, відкриваємо його і видавлюємо на м'ясо часник. Якщо ви любите часниковий смак і аромат, можете попередньо нашпигувати шматочок часником. Коли він буде готовий, даємо йому постояти хвилин 10-15 в духовці і ставимо остигати. Розрізаємо вже остившім і подаємо в якості холодної закуски.
Свинячий балик - рецепт
У цьому рецепті ми пропонуємо вам замаринувати свинину в майонезі - м'ясо стане м'яким і соковитим.
Інгредієнти:
свинина - 1 кг; сіль, перець - за смаком; часник -3 зубчики; морква - 1 шт.; майонез - за смаком; сало - 1 шматочок. Приготування Робимо у свинині проколи ножем, вводимо в них нарізані брусочками моркву, часник і шматочки сала. Натираємо з усіх сторін сіллю, перцем, обмазуємо майонезом і ставимо в холодильник маринуватися. Потім перекладаємо м'ясо в рукав, і запікаємо балик з свинини в духовці приблизно 15 години при температурі 180 градусів.
Якщо ви вирішили робити балик з грудинки - не поспішайте. Ми можемо запропонувати вам приготувати копчену або варено-копчену грудинку .