Всі ми без винятку любимо різні копчені делікатеси! Виявляється, їх можна приготувати самим прямо вдома! Наприклад, варено-копчена грудинка стане прекрасним варіантом холодної застільної закуски. Та й ви будете абсолютно впевнені, що в ній немає ні барвників, ні консервантів. Отже, давайте розглянемо з вами як приготувати варено-копчену грудинку в домашніх умовах.
Рецепт варено-копченої грудинки
Інгредієнти: свиняча грудинка - 15 кг; часник - 1шт.; перець, лавровий лист - за смаком; сіль - 4 ст. ложки; перець червоний, чорний мелений - за смаком; цибулиння - 4 ст. ложки; мед - 1 ч. ложка; зелень петрушки - 100 г; копчена ковбаса - 50 г; гірчиця в зернах, паприка, коріандр - 2 ч. ложки. Приготування Отже, для того щоб приготувати свинячу варено-копчену грудинку, беремо м'ясо, гарненько промиваємо під холодною водою і обсушуємо рушником. Потім очищаємо часник, дрібно ріжемо і шпигуємо їм грудинку. Цибульне лушпиння ретельно промиваємо, кладемо в каструлю. Додаємо порізану на гілочки петрушки, перець горошком, лавровий лист. Зверху кладемо наш шматочок м'яса, обов'язково шкіркою вгору. Потім додаємо порізану кільцями копчену ковбасу і заливаємо все кип'яченою водою приблизно на 2 см вище грудинки. Зверху на м'ясо ставимо важку тарілку, для того, щоб воно не спливало. Закриваємо каструлю кришкою і доводимо суміш до кипіння. Потім додаємо мед, сіль і перемішуємо. Варимо на слабкому вогні приблизно 15 години.
Цим часом готуємо обмазку для м'яса. Для цього 1 зубчик часнику видавлюємо через землянку, додаємо паприку, гірчицю, суміш перців і коріандр. Усе ретельно розтираємо в ступці і перемішуємо. Коли свинина звариться, акуратно перекладаємо її на сухе щільне рушник, потім і гарненько натираємо приготовленої обмазкою,
поки м'ясо ще гаряче. Потім дуже туго загортаємо в марлю, потім у фольгу і кладемо під прес, наприклад під 3-х літрову банку з водою. Коли м'ясо повністю охолоне, прибираємо його в холодильник приблизно на 24 години. По закінченню часу ароматна і дивовижно смачна копчено-варена грудинка готова! Нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо на стіл в якості холодного страви. Всі хто спробують таке ласощі, ніколи не забудуть цей приголомшливий смак! В якості соусу можете подавати кетчуп, гірчицю або домашню аджику ! Приємного вам апетиту!