Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Палтус смажений

Палтус смажений

22-03-2015, 13:25
719
Палтус смажений
Смажену рибу багато хто не люблять в силу специфічного запаху, який заповнює квартиру під час її приготування. Не завжди і витяжка рятує. Але нехай палтус стане для вас винятком. Ця ніжна, дивно смачна рибка, одного разу увійшовши в ваш раціон, залишиться там надовго. Адже палтус крім прекрасних смакових якостей має величезну кількість корисних властивостей: незамінні амінокислоти, вітаміни D і В12 мікроелементи, які так необхідні нашому організму.
І, напевно, одне з важливих властивостей цієї рибки - відсутність кісток, тому смажений палтус повинен порадувати багатьох гурманів.

Як посмажити палтус?


Так як ця риба при смаженні вбирає в себе досить велику кількість жиру, то далеко не всім вдається правильно смажити палтус, тому як це зробити, ми вам розповімо. Обов'язково кладіть порційні шматочки на дуже розігріту сковорідку, щоб рибка одразу ж прихоплюються і не розповзалася. Сковороду бажано брати чавунну, тоді риба краще пропікається і підрум'янюється. Ні в жодному разі, не накривайте кришкою, інакше палтус почне розпадатися, він вже буде не смажитися, а тушкуватися.
До речі, можна смажити палтуса в замороженому вигляді, так як подмерзшее стан рибки не дасть філе розповзтися, так і страва вийде соковитим і ніжним. А саме в мороженому вигляді палтус найчастіше і надходить до нас на прилавки, так що, купивши рибку, відразу приступайте до її приготування.

Палтус смажений - рецепт


Тепер, ви теоретично знаєте, як посмажити палтус, а значить, пора приступити до практики. Пам'ятаємо, що сковорідку треба дуже добре нагріти - поки масло не почне шипіти, тоді і викладаємо палтус. Ну а тим, хто дотримується дієтичного харчування слід бути обережними з підрахунком калорій - рибка досить жирна, алечому б не побалувати себе смаженою палтусом?
Інгредієнти:


  • філе палтуса - 06 кг;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.



  • Приготування

    Для того, щоб зробити смаженого палтуса, ви можете купити цілу рибину вагою 1-125 кг або відразу придбати філе. Якщо купите цілу, то слід її гарненько очистити від луски, видалити зябра, плавники, випатрати, ретельно промити під проточною водою. Потім обробити на порційні шматочки. Філе можете відразу промити і нарізати.
    На тарілку насипаємо борошно, додаємо до неї сіль і спеції для риби. Спеції можна придбати вже готовим набором, так і змішати ті, які ви любите. Наприклад: чорний перець, майоран, зелень петрушки і т. д. Кожен шматочок риби обвалюємо в борошні і смажимо на розігрітій сковороді з двох сторін до одержання рум'яної скоринки. Подаючи на стіл, страву можна прикрасити зеленню і скибочками лимона.


    Як смачно посмажити рибу палтус?


    Рибку, до речі, можна посмажити у фритюрі. Цей спосіб приготування смаженого палтуса не дасть м'яса розповзтися, так як кляр буде утримувати форму порційного шматка.
    Інгредієнти:


  • філе палтуса - 05 кг;

  • борошно - 200 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • молоко - 200 мл;
  • Палтус смажений

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.



  • Приготування

    Промиваємо та нарізаємо порційними шматочками філе, даємо обсохнути, потім солимо, перчимо й залишаємо постояти хвилин 30. Для кляру збиваємо яйця з сіллю, додаємо молоко, борошно і гарненько вимішуємо. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо рослинне масло, даємо добре нагрітися, потім мачає шматочки палтуса в кляр і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо по 5-6 хвилин з кожного боку рибки до утворення рум'яної апетитною скоринки.
    До палтуса на гарнір чудово підходить відварну або смажену картоплю, овочі та салати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з палтусом
    Пиріг з палтусом
    Пиріг з палтусом - відмінні блюдо, яке може стати і вечерею. Головне знати, як приготувати це ніжне і соковите страву. Ось про рецепти пирога з
    Палтус в духовці
    Палтус в духовці
    Якщо ви любите рибу, запечену в духовці, то ця стаття для вас. У ній ми погоримо про те, як приготувати палтуса в фользі і під соусами, з картоплею і
    Риба в томаті - рецепт
    Риба в томаті - рецепт
    Риба в томаті - дуже ніжне і соковите блюдо, яке відмінно підійде до сімейного вечері. Готувати її не надто складно, а значить навіть починаюча
    Страви з палтуса
    Страви з палтуса
    Палтус - універсальна рибка, з якої можна приготувати практично будь-яку страву. Сьогодні ми вирішили розглянути, як з нього зробити кулеб'яку і
    Як засолити палтус?
    Як засолити палтус?
    Рецептів приготування палтуса дуже багато. Ми вже говорили про його смаження, гасіння, тепер поговоримо і про засолюванні. Солити палтуса дуже
    Палтус холодного копчення
    Палтус холодного копчення
    Копчений палтус - відмінна закуска, яка сміливо може прикрасити святковий стіл, причому не тільки у вигляді нарізки, але і в складі салату або