Пиріг з палтусом
Любителям риби ні в якому разі не можна проходити повз рецептів рибних пирогів. Ніжні і соковиті ласощі готують практично з будь-якого тесту і доповнюють начинкою з жирної риби з щільним м'ясом - такий, наприклад, як палтус. А ось як приготувати смачний пиріг з палтусом ми розглянемо в цій статті.
Рибний пиріг - класичне англійське блюдо, автентичний рецепт якого ми спробуємо відтворити нижче. Такий рибний пиріг навряд чи звичний для нашого менталітету, оскільки не містить тіста, однак справжні рибні пироги готуються саме таким чином.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
палтус - 400 г;
горох (заморожений) - 200 г;
сир «Чеддер» - 160 г;
масло вершкове - 80 г;
молоко - 200 мл;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Почистіть, наріжте і відваріть картоплю. Духовку нагрійте до 180 градусів, філе палтуса (без кісток) укладіть шкірою вниз в змащену оливковою олією форму, посоліть, поперчіть і залийте молоком так, щоб половина риби була покрита. Запікайте рибу 20 хвилин.
Тим часом готуємо пюре: розтираємо картоплю з вершками, вершковим маслом, сіллю і перцем і змішати з горошком.
Коли риба буде готова, зливаємо сік, що виділився, поділяємо палтуса на шматочки за допомогою виделки і ножа і рівномірно покриваємо всі картопляним пюре і тертим сиром.
Запікаємо отриманий пиріг при 220 градусах перші 10 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще 10 хвилин, щоб рибний пиріг з палтусом покрився золотистої сирною скоринкою.
Використовувати в начинку пирога можна також і голови палтуса - виходить надзвичайно смачно!
Інгредієнти:
Для тіста:
кефір - 250 мл;
борошно - 3 ст.;
маргарин - 100 г;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка.
Для начинки:
голови палтуса - 5-6 шт.;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
печериці - 300 г;
сіль, перець.
Приготування
Голови палтуса, без зябер, відварюємо 30-40 хвилин, приправивши сіллю і перцем. М'ясо відокремлюємо від кісток, великі шматки подрібнюємо. На вершковому маслі робимо засмажку з цибулі і грибів. Для тіста змішуємо кефір і розтоплений маргарин, додаємо соду і борошно, солимо.
Готове тісто ділимо на 2 частини: одна-більше, інша поменше. Більшу частину розкачуємо і викладаємо на змащене маргарином дно форми - це основа пирога, на яку ми викладаємо нашу начинку, менший шматок також розкачуємо і покриваємо пиріг зверху. Начинку укладаємо шарами: спочатку зажарка, а після - палтус. Верхівку пирога змащуємо яйцем і відправляємо все запікати 20 хвилин при 200 градусах.
Для ситності в начинку такого пирога можна додати рис, однак, якщо риби в пирозі не занадто багато, то не забудьте покласти вершкове масло, щоб блюдо не вийшло сухим.
Подкопченная ніжна начинка і хрустка скоринка цього пирога однозначно не залишать вас байдужими.
Інгредієнти:
листкове тісто - 1 упаковка;
копчений палтус - 500 г;
свіжий палтус - 250 г;
молоко - 250 мл;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
часник - 2-3 зубчики;
масло вершкове - 50 г;
борошно - 40 г;
сметана - 125 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
На вершковому маслі обсмажуємо цибулю і часник. Рибу чистимо від шкіри і кісток і додаємо до засмажки разом з жменею нарізаної петрушки. Заливаємо нашу майбутню начинку молоком і тушкуємо хвилин 15 до готовності риби.
Решту петрушку припускаємо на вершковому маслі 3-4 хвилини, додаємо борошно і сметану, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і виливаємо поверх нашої тушкованої риби. Даємо охолонути. Духовку розігріваємо до 200 градусів, перекладаємо начинку у форму для пирога або в будь-яку жаростійку глибоку посуд. Розкачуємо тісто, і отриманим листом накриваємо начинку. Рясно змащуємо верхівку збитим жовтком, робимо кілька отворів для виходу пари. Можна прикрасити поверхню пирога рибками, вирізаними з тіста, а можна залишити і так, і готувати 25 - 30 хвилин до золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Пиріг з палтусом - рецепт
Рибний пиріг - класичне англійське блюдо, автентичний рецепт якого ми спробуємо відтворити нижче. Такий рибний пиріг навряд чи звичний для нашого менталітету, оскільки не містить тіста, однак справжні рибні пироги готуються саме таким чином.
Інгредієнти:
Приготування
Почистіть, наріжте і відваріть картоплю. Духовку нагрійте до 180 градусів, філе палтуса (без кісток) укладіть шкірою вниз в змащену оливковою олією форму, посоліть, поперчіть і залийте молоком так, щоб половина риби була покрита. Запікайте рибу 20 хвилин.
Тим часом готуємо пюре: розтираємо картоплю з вершками, вершковим маслом, сіллю і перцем і змішати з горошком.
Коли риба буде готова, зливаємо сік, що виділився, поділяємо палтуса на шматочки за допомогою виделки і ножа і рівномірно покриваємо всі картопляним пюре і тертим сиром.
Запікаємо отриманий пиріг при 220 градусах перші 10 хвилин, а потім зменшуємо температуру до 180 градусів і продовжуємо готування ще 10 хвилин, щоб рибний пиріг з палтусом покрився золотистої сирною скоринкою.
Пиріг з головами палтуса
Використовувати в начинку пирога можна також і голови палтуса - виходить надзвичайно смачно!
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Голови палтуса, без зябер, відварюємо 30-40 хвилин, приправивши сіллю і перцем. М'ясо відокремлюємо від кісток, великі шматки подрібнюємо. На вершковому маслі робимо засмажку з цибулі і грибів. Для тіста змішуємо кефір і розтоплений маргарин, додаємо соду і борошно, солимо.
Готове тісто ділимо на 2 частини: одна-більше, інша поменше. Більшу частину розкачуємо і викладаємо на змащене маргарином дно форми - це основа пирога, на яку ми викладаємо нашу начинку, менший шматок також розкачуємо і покриваємо пиріг зверху. Начинку укладаємо шарами: спочатку зажарка, а після - палтус. Верхівку пирога змащуємо яйцем і відправляємо все запікати 20 хвилин при 200 градусах.
Для ситності в начинку такого пирога можна додати рис, однак, якщо риби в пирозі не занадто багато, то не забудьте покласти вершкове масло, щоб блюдо не вийшло сухим.
Листковий пиріг з палтусом
Подкопченная ніжна начинка і хрустка скоринка цього пирога однозначно не залишать вас байдужими.
Інгредієнти:
Приготування
На вершковому маслі обсмажуємо цибулю і часник. Рибу чистимо від шкіри і кісток і додаємо до засмажки разом з жменею нарізаної петрушки. Заливаємо нашу майбутню начинку молоком і тушкуємо хвилин 15 до готовності риби.
Решту петрушку припускаємо на вершковому маслі 3-4 хвилини, додаємо борошно і сметану, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і виливаємо поверх нашої тушкованої риби. Даємо охолонути. Духовку розігріваємо до 200 градусів, перекладаємо начинку у форму для пирога або в будь-яку жаростійку глибоку посуд. Розкачуємо тісто, і отриманим листом накриваємо начинку. Рясно змащуємо верхівку збитим жовтком, робимо кілька отворів для виходу пари. Можна прикрасити поверхню пирога рибками, вирізаними з тіста, а можна залишити і так, і готувати 25 - 30 хвилин до золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з палтуса
Палтус - універсальна рибка, з якої можна приготувати практично будь-яку страву. Сьогодні ми вирішили розглянути, як з нього зробити кулеб'яку і
Рибний пиріг на кефірі
Про користь риби для нашого харчування говорять багато лікарі і дієтологи. Щоб урізноманітнити ваше меню пропонуємо кілька цікавих рецептів рибного
Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Пиріг з картоплею
Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
Палтус холодного копчення
Копчений палтус - відмінна закуска, яка сміливо може прикрасити святковий стіл, причому не тільки у вигляді нарізки, але і в складі салату або