Тушкована риба з овочами
Риба, як ми знаємо, один з найбільш цінних для людини продуктів харчування, в ній міститься безліч корисних речовин. Рибу можна готувати різними способами, в тому числі і тушкувати. Гасіння, зрозуміло, більш здоровий спосіб термічної обробки, ніж смаження. Особливо добре тушкувати рибу з овочами - ці продукти чудово поєднуються. Тушкована риба з овочами однаково хороша для повсякденного меню і на святковому столі.
Будемо готувати скумбрію з цибулею і солодким перцем у світлому пряному соусі.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 рибки середнього розміру;
цибуля ріпчаста - 1шт.;
перець солодкий червоний - 1-2 шт.;
цибуля зелена - 5-8 пір'я;
вершки молочні натуральні - 50 мл;
вино десертне біле вермут або мускат - 30 мл;
гірчиця готова - 1 ч. ложка;
сік лимона - 1 ст. ложка;
часник - 1-2 зубчики;
перець мелений чорний або білий;
сіль;
масло рослинне - 3-5 столових ложок;
зелень для оформлення (петрушка і базилік).
Приготування
Розбираємо скумбрію на філе з шкірою (з інших частин можна зварити рибний бульйон) і нарізаємо впоперек смужками товщиною приблизно 1-15 см. Очищаємо цибулину і шаткуємо тонкої короткої соломкою. Також нарізаємо соломкою солодкий перець.
Вивчимо, як тушкувати рибу з овочами правильно, щоб і риба зберегла форму, і овочі встигли приготуватися. Все просто: спочатку тушкуємо овочі, потім додаємо рибу, адже риба готується дуже швидко. Розігріваємо олію в глибокій сковороді і на середньо-сильному вогні обсмажуємо (не пасеруємо, а саме обсмажуємо) цибулю, активно маніпулюючи лопаткою. Через 2-4 хвилини додаємо солодкий перець і готуємо ще 4 хвилини. Зменшуємо вогонь до слабкого і закладаємо в сковороду шматочки скумбрії. Акуратно перемішуємо. Прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 5 хвилин. В цей час швидко готуємо соус. Змішуємо вершки з вином і гірчицею, додаємо сік лимона, мелений перець і продавлений часник. Поливаємо цим соусом вміст сковороди і ще раз акуратно перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 5-8 - не більше. В кінці процесу додаємо дрібно нарізану зелену цибульку. Готову рибу, тушковану з овочами в світлому пряному соусі, викладаємо на сервірувальне блюдо, оформляємо зеленню. Добре подати до риби з овочами молода відварна картопля, світлі оливки і біле або рожеве вино.
Будемо готувати товстолобика з цибулею і морквою в томаті. Цей рецепт хороший для сімейного столу в будні дні. Недорога річкова або морська риба, тушкована з цибулею та морквою, - економний бюджетний варіант.
Інгредієнти:
товстолобик свіжий - приблизно 2 кг;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
томат-пюре - 4 ст. ложки;
борошно пшеничне (або кукурудзяна, або 1:1) - для панірування;
олія для обсмажування - 50 мл;
сіль,
перець чорний мелений,
лавровий лист - 2 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
зелень (петрушка, базилік, кінза) - за смаком.
Приготування
Почищену і випатрану рибу розбираємо на стейки (якщо риба велика, можна розрубати кожен стейк навпіл. Борошно для обвалювання приправляємо чорним меленим перцем і сіллю. Розігріваємо олію в сковороді. Паніруємо шматочки риби і злегка обсмажуємо з обох сторін. Як тільки з'явився золотистий відтінок - припиняємо смажити, і знімаємо рибу зі сковороди на чисту серветку, щоб зайве масло могла стекти. У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо трохи олії і пасеруємо дрібно нарізані цибулю і моркву. Додаємо томат-пасту і спеції. При необхідності можна додати трохи води або столового білого несульфитированного вина. Акуратно кладемо обсмажені шматочки риби в цю суміш. Прикриваємо кришкою і протушиваем протягом 15-20 хвилин. Готуємо на малому вогні, в самому кінці приправляємо часником. Подаємо із зеленню і відварною картоплею, можна з рисом, мамалигою і простими овочевими салатами.
Якщо ви вирішили зупинитися не лише на гасінні, то зверніть увагу на рецепт риби під овочами і риби з овочами в духовці .
Риба, тушкована з овочами - рецепт
Будемо готувати скумбрію з цибулею і солодким перцем у світлому пряному соусі.
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо скумбрію на філе з шкірою (з інших частин можна зварити рибний бульйон) і нарізаємо впоперек смужками товщиною приблизно 1-15 см. Очищаємо цибулину і шаткуємо тонкої короткої соломкою. Також нарізаємо соломкою солодкий перець.
Вивчимо, як тушкувати рибу з овочами правильно, щоб і риба зберегла форму, і овочі встигли приготуватися. Все просто: спочатку тушкуємо овочі, потім додаємо рибу, адже риба готується дуже швидко. Розігріваємо олію в глибокій сковороді і на середньо-сильному вогні обсмажуємо (не пасеруємо, а саме обсмажуємо) цибулю, активно маніпулюючи лопаткою. Через 2-4 хвилини додаємо солодкий перець і готуємо ще 4 хвилини. Зменшуємо вогонь до слабкого і закладаємо в сковороду шматочки скумбрії. Акуратно перемішуємо. Прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 5 хвилин. В цей час швидко готуємо соус. Змішуємо вершки з вином і гірчицею, додаємо сік лимона, мелений перець і продавлений часник. Поливаємо цим соусом вміст сковороди і ще раз акуратно перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 5-8 - не більше. В кінці процесу додаємо дрібно нарізану зелену цибульку. Готову рибу, тушковану з овочами в світлому пряному соусі, викладаємо на сервірувальне блюдо, оформляємо зеленню. Добре подати до риби з овочами молода відварна картопля, світлі оливки і біле або рожеве вино.
Риба в томаті з овочами
Будемо готувати товстолобика з цибулею і морквою в томаті. Цей рецепт хороший для сімейного столу в будні дні. Недорога річкова або морська риба, тушкована з цибулею та морквою, - економний бюджетний варіант.
Інгредієнти:
Приготування
Почищену і випатрану рибу розбираємо на стейки (якщо риба велика, можна розрубати кожен стейк навпіл. Борошно для обвалювання приправляємо чорним меленим перцем і сіллю. Розігріваємо олію в сковороді. Паніруємо шматочки риби і злегка обсмажуємо з обох сторін. Як тільки з'явився золотистий відтінок - припиняємо смажити, і знімаємо рибу зі сковороди на чисту серветку, щоб зайве масло могла стекти. У сотейнику або глибокій сковороді розігріваємо трохи олії і пасеруємо дрібно нарізані цибулю і моркву. Додаємо томат-пасту і спеції. При необхідності можна додати трохи води або столового білого несульфитированного вина. Акуратно кладемо обсмажені шматочки риби в цю суміш. Прикриваємо кришкою і протушиваем протягом 15-20 хвилин. Готуємо на малому вогні, в самому кінці приправляємо часником. Подаємо із зеленню і відварною картоплею, можна з рисом, мамалигою і простими овочевими салатами.
Якщо ви вирішили зупинитися не лише на гасінні, то зверніть увагу на рецепт риби під овочами і риби з овочами в духовці .
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні биточки
Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
Риба з морквою
Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька
Риба, тушкована в мультиварці
Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно