Тушкована риба з овочами

Риба, тушкована з овочами - рецепт
Будемо готувати скумбрію з цибулею і солодким перцем у світлому пряному соусі.
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо скумбрію на філе з шкірою (з інших частин можна зварити рибний бульйон) і нарізаємо впоперек смужками товщиною приблизно 1-15 см. Очищаємо цибулину і шаткуємо тонкої короткої соломкою. Також нарізаємо соломкою солодкий перець.
Вивчимо, як тушкувати рибу з овочами правильно, щоб і риба зберегла форму, і овочі встигли приготуватися. Все просто: спочатку тушкуємо овочі, потім додаємо рибу, адже риба готується дуже швидко. Розігріваємо олію в глибокій сковороді і на середньо-сильному вогні обсмажуємо (не пасеруємо, а саме обсмажуємо) цибулю, активно маніпулюючи лопаткою. Через 2-4 хвилини додаємо солодкий перець і готуємо ще 4 хвилини. Зменшуємо вогонь до слабкого і закладаємо в сковороду шматочки скумбрії. Акуратно перемішуємо. Прикриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все протягом 5 хвилин. В цей час швидко готуємо соус. Змішуємо вершки з вином і гірчицею, додаємо сік лимона, мелений перець і продавлений часник. Поливаємо цим соусом вміст сковороди і ще раз акуратно перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще хвилин 5-8 - не більше. В кінці процесу додаємо дрібно нарізану зелену цибульку. Готову рибу, тушковану з овочами в світлому пряному соусі, викладаємо на сервірувальне блюдо, оформляємо зеленню. Добре подати до риби з овочами молода відварна картопля, світлі оливки і біле або рожеве вино.
Риба в томаті з овочами
Будемо готувати товстолобика з цибулею і морквою в томаті. Цей рецепт хороший для сімейного столу в будні дні. Недорога річкова або морська риба, тушкована з цибулею та морквою, - економний бюджетний варіант.
Інгредієнти:
Приготування
Почищену і випатрану рибу розбираємо на стейки (якщо риба велика, можна розрубати кожен стейк навпіл. Борошно для обвалювання приправляємо чорним меленим перцем і сіллю. Розігріваємо олію в сковороді. Паніруємо шматочки риби і злегка обсмажуємо з обох сторін. Як тільки з'явився золотистий відтінок - припиняємо смажити, і знімаємо рибу зі сковороди на чисту серветку, щоб зайве масло могла стекти.

Якщо ви вирішили зупинитися не лише на гасінні, то зверніть увагу на рецепт риби під овочами і риби з овочами в духовці .
Рекомендуємо добрі рецепти

Рибні биточки
Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші

Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає

Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і

Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо

Риба з морквою
Рибне філе можна приготувати різними способами. Але найпростішим і дешевим є приготування риби з морквою і цибулею. Давайте розглянемо декілька

Риба, тушкована в мультиварці
Гасіння - це найкорисніший спосіб готування їжі, при якому в продуктах зберігаються всі необхідні речовини. І зараз ми розповімо, як тушкувати смачно