Рибні биточки
Щоб урізноманітнити меню, а також в цілях економії можна готувати рибні фрикадельки , а краще - рибні биточки. На продуктових ринках і в рибних магазинах часто продається недорога дрібна рибка різних видів й обрізки, що залишилися після оброблення цінних риб середнього і великого розміру (наприклад, обрізь сьомги, форелі, горбуші, марліна і ін). Такі продукти можна використовувати для приготування биточків з риби (краще всього вибирати достатньо великі шматки філе).
Будемо готувати биточки з обрізу філе сьомги або горбуші (недорого, а риба благородна). Звичайно, можна зробити і котлети з сьомги , але це вже інша тема.
Інгредієнти:
обрізь риби - близько 1кг;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
хліб білий (м'якоть) - 1 стандартний батон вагою 400 г;
яйце куряче - 2-3 шт.;
масло рослинне - 5 ст. ложок;
молоко - 1 стакан;
пшеничне борошно для панірування;
перець чорний мелений;
сухі спеції для риби;
сіль.
Для соусу:
вершки молочні натуральні - 80 мл;
вино біле або рожеве (вермут) - 30 мл;
гірчиця готова - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
гострий червоний мелений перець
зелень різна.
Приготування
Вчимося, як просто і смачно приготувати рибні биточки. Вимочим м'якоть батона в молоці і отожмем, не занадто сильно. Рибну обрізь (без шкіри і кісток, зрозуміло), вимочений хліб і очищену цибулю пропустимо через м'ясорубку з середньою насадкою. Додамо яйця, приправимо сухими спеціями і трохи присолим. Ретельно перемішати і злегка взобьем отриманий фарш.
Розігріваємо в сковороді олію, формуємо биточки і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистого відтінку. Деякий час (хвилин 5) тушкуємо на слабкому вогні під кришкою. В цей час готуємо соус: змішуємо вершки з гірчицею і вином, приправляємо продавлений часником і гострим червоним перцем. Заливаємо цим соусом биточки в сковороді і тушкуємо на малому вогні під кришкою хвилин 5-8. Готові битки подаємо з відварною картоплею, рисом, гречкою, тушкованою стручкової квасолею і овочевими салатами. Вино можна подати біле або рожеве.
Інгредієнти:
тюлька (або кілька) - 1 кг;
яйце куряче - 2-3 шт.;
борошно пшеничне - 2-4 ст. ложки;
перець мелений чорний;
сіль;
олія рослинна (соняшникова олія для обсмажування) - 50 мл;
зелень різна - за смаком.
Приготування
Розбираємо тюльку: відокремлюємо голову і носиком рибки витончено видаляємо нутрощі, потім виймаємо хребет. Промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк. Змішуємо яйця, борошно, приправляємо сіллю і перцем. Ретельно збиваємо і додаємо підготовлену тюльку (можна подрібнити рибку ножем). Перемішуємо ретельно. Розігріваємо олію в сковороді. Ще раз як слід збиваємо масу. Формуємо биточки і обсмажуємо з обох сторін.
Подаємо із зеленню і гострим томатним соусом. Недорого і дуже смачно.
Биточки рибні - рецепт
Будемо готувати биточки з обрізу філе сьомги або горбуші (недорого, а риба благородна). Звичайно, можна зробити і котлети з сьомги , але це вже інша тема.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Вчимося, як просто і смачно приготувати рибні биточки. Вимочим м'якоть батона в молоці і отожмем, не занадто сильно. Рибну обрізь (без шкіри і кісток, зрозуміло), вимочений хліб і очищену цибулю пропустимо через м'ясорубку з середньою насадкою. Додамо яйця, приправимо сухими спеціями і трохи присолим. Ретельно перемішати і злегка взобьем отриманий фарш.
Розігріваємо в сковороді олію, формуємо биточки і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистого відтінку. Деякий час (хвилин 5) тушкуємо на слабкому вогні під кришкою. В цей час готуємо соус: змішуємо вершки з гірчицею і вином, приправляємо продавлений часником і гострим червоним перцем. Заливаємо цим соусом биточки в сковороді і тушкуємо на малому вогні під кришкою хвилин 5-8. Готові битки подаємо з відварною картоплею, рисом, гречкою, тушкованою стручкової квасолею і овочевими салатами. Вино можна подати біле або рожеве.
Биточки з тюльки по-одеськи
Інгредієнти:
Приготування
Розбираємо тюльку: відокремлюємо голову і носиком рибки витончено видаляємо нутрощі, потім виймаємо хребет. Промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк. Змішуємо яйця, борошно, приправляємо сіллю і перцем. Ретельно збиваємо і додаємо підготовлену тюльку (можна подрібнити рибку ножем). Перемішуємо ретельно. Розігріваємо олію в сковороді. Ще раз як слід збиваємо масу. Формуємо биточки і обсмажуємо з обох сторін.
Подаємо із зеленню і гострим томатним соусом. Недорого і дуже смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Тілапія - рецепти
Багато люблять тилапию за ніжне нежирне філе, яке можна готувати, навіть дотримуючись дієти. Але з цієї рибки можна приготувати і далеко не дієтичні
Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
М'ясні биточки
М'ясні биточки - це приголомшливе блюдо, яке просто зобов'язана вміти готувати будь-яка господиня. Чому? Робляться вони дуже просто, та ще й швидко.
Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна
Рисові биточки - рецепт
Якщо ваші гарніри вже трохи набридли домочадцям, то завжди можна їх урізноманітнити. Наприклад, зробити смачні биточки з рису. Цю страву готували ще