Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тілапія - рецепти

Тілапія - рецепти

22-03-2015, 08:08
776
Тілапія - рецепти
Тілапія - загальна назва риб різних родів і видів з сімейства Цихлід, об'єкт промислу і розведення. Розведення тілапії в харчових цілях - справа дуже вигідна, оскільки ці рибки дуже невибагливі до умов утримання і харчування, більш того, вони добре пристосовані до перебування у воді різного ступеня солоності.
Як харчовий продукт тілапія вельми популярна завдяки високому вмісту білка і низьким вмістом жирів, а також ніжному смаку білої плоті. Тилапию можна вважати дієтичним продуктом, зрозуміло, якщо готувати її певними способами.
А, загалом, рецептів приготування різних страв з тілапії відомо безліч.

Тілапія в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • тілапія (у вигляді цілої рибки);

  • лимон;

  • ароматна зелень свіжа (петрушка, базилік, кінза та ін);

  • перець чорний і/або запашний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Рибку очищаємо від луски, потрошимо, видаляємо зябра, ретельно промиваємо холодною водою і обсушуємо серветкою.
    З боку черевця трохи приправляємо рибку сіллю і перцем. Закладаємо у черевце кожної рибки кілька гілочок зелені і пару часточок лимона.Запаковуємо кожну тушку у фольгу окремо (таким чином, щоб утворюється при запіканні сік не витікав). Викладаємо запаковану у фольгу тилапию на деко і запікаємо в духовій шафі при температурі 180-200°С протягом близько 25 хвилин. Подаємо з картоплею, рисом, молодий тушкованою квасолею, овочевими салатами. До рибки можна подати світле столове вино.

    Тілапія, смажена на сковороді


    Інгредієнти:

  • тілапія (філе);

  • рослинна олія для обсмажування (краще оливкова);

  • борошно для панірування пшеничне (можна в суміші з кукурудзяною та/або ячмінної);

  • зелень для оформлення;

  • лимон.


  • Приготування
    Якщо рибу купили не у вигляді філе, а цілу, очистіть, випатрайте і обробити на філе. Якщо рибка невелика і поміщається в сковороду, її можна готувати цільними шматками філе, або нарізати на зручні для їжі порційні шматки - як вам подобається. Добре розігріваємо олію в сковороді. Паніруємо рибу трохи присоленной борошні й обсмажуємо з обох боків до золотисто-коричневого відтінку, час приготування - приблизно від 4-х до 8-ми хвилин. Перед подачею скроплюємо соком лимона і оформляємо зеленню. Окремо можна подати часниково-лимонний соус.
    Можна, приблизно слідуючи цим же рецептом, приготувати тилапию, смажену у фритюрі.
    Інгредієнти:

  • тілапія (філе) ;

  • яйце куряче;

  • борошно пшеничне;

  • трохи пива, води або молока;

  • спеції сухі мелені (перець запашний і/або чорний, коріандр, кмин, фенхель, аніс, тертий мускатний горіх);

  • масло рослинне для обсмажування або жир (свинячий, курячий);

  • зелень для оформлення.


  • Приготування
    Готуємо кляр. Змішуємо борошно з яйцем з додаванням невеликої кількості пива або води, збиваємо вінчиком або виделкою. Повинно вийти в'язке рідкувате тісто без грудочок,приблизно як йогурт по консистенції. Розігріваємо масло або жир на сковороді. Тилапию, оброблену на великі шматки, занурюємо в кляр і обсмажуємо з обох сторін. Коли рибка начебто вже добре засмажилась з обох сторін, зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо сковороду кришкою і тримаємо на вогні ще хвилини 4-6 щоб бути впевненим в готовності. Готову тилапию в клярі подаємо з картоплею. Добре подати також який-небудь гострий соус.

    Рибні котлети з тілапії - рецепт


    Інгредієнти:

  • тілапія (філе) - близько 600-800 г;

  • яйце куряче - 2-4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • спеції сухі мелені;

  • білий хліб або батон багетні - 05-1 шт.;

  • трохи води або молока для розмочування батона;

  • масло рослинне або жир для обсмажування;

  • кріп свіжий;

  • сіль;
  • Тілапія - рецепти

  • борошно пшеничне.


  • Приготування
    Замочимо хліб у молоці. Рибу пропустимо через м'ясорубку разом з очищеним цибулею. Розмочений хліб злегка отожмем і додати у фарш. Приправимо спеціями, трохи присолим, додамо мелкорубленний кріп, ретельно перемішати. Густоту фаршу можна коригувати додаванням борошна.
    Розігріваємо масло або жир на сковороді. Формуємо котлети мокрими руками і обсмажуємо з обох боків на середньому вогні. Зменшуємо вогонь, прикриваємо сковороду кришкою і доводимо до готовності протягом 5-8 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні биточки
    Рибні биточки
    Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші
    Тілапія в духовці
    Тілапія в духовці
    Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
    Як приготувати хек на сковороді?
    Як приготувати хек на сковороді?
    Хек - смачна і корисна рибка. В ній містяться вітаміни А, Е, С, РР, сполуки калію, магнію, цинку, фосфору і т. д. Її можна готувати різними
    Як приготувати тилапию?
    Як приготувати тилапию?
    Дієтологи радять, щоб риба як можна частіше була присутня на наших столах. Вона легко засвоюється організмом, і насичує його необхідними вітамінами і
    Тілапія в клярі
    Тілапія в клярі
    Тілапія - досить популярна і доступна в продажу риба. Багато люблять її за смачне і ніжне біле м'ясо. Способів приготування тілапії величезна безліч.
    Тілапія в мультиварці
    Тілапія в мультиварці
    З тілапії можна приготувати багато смачних і цікавих страв. Але включати в свій раціон її часто не варто, із-за здатності цієї рибки накопичувати