Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рисові биточки - рецепт

Рисові биточки - рецепт

17-03-2015, 19:23
1 446
Рисові биточки - рецепт
Коли набридають звичайні каші і хочеться чогось свіженького, радимо вам приготувати биточки з рису. Готувати їх зовсім нескладно, а ось нове блюдо, хоча і зовсім не нове, а скоріше, добре забуте старе, піде зі столу дуже швидко. Биточки з рисової каші можна зробити і основною стравою, а можна зробити і солодкими, тоді вийде смачний десерт. Кілька цікавих рецептів їх приготування ми вам зараз розповімо.

Рисові биточки з фаршем - рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 200 г;

  • рис - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль, спеції, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності, потім відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина скла. Цибулю дрібно кришимо, часник пропускаємо через прес, зелень подрібнюємо. Всі компоненти, включаючи рис, перемішуємо з м'ясним фаршем, додаємо жовток одного яйця, сіль і спеції за смаком. На сковороді розігріваємо олію, з отриманої маси формуємо невеличкі кульки і обсмажуємо їх хвилин по 10 з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Подаємо до столу гарячими.

    Як приготувати рисові биточки з сирною начинкою?


    Інгредієнти:

  • круглий рис - 300 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сир - 100 г;

  • панірувальні сухарі;

  • сіль, перець;

  • рослинна олія для обсмажування.


  • Приготування
    Відварюємо рис, додаємо в нього шматочок вершкового масла, перемішуємо. Кріп миємо, обсушуємо і подрібнюємо, сир тремо на дрібній тертці. Кріп висипаємо в остиглий рис, сіль і перець додаємо за смаком і перемішуємо. Тепер формуємо биточки з сиром: руками, змоченими водою, формуємо кульки, кладемо їх на дощечку, придавлюємо, щоб вийшли плоскі коржі. На центр кожної кладемо трохи тертого сиру і закриваємо його рисом, щоб знову вийшов кульку. Злегка притискаємо його, надаючи форму битка, обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до появи золотистої скоринки. Подаємо до столу зі свіжими овочами або приготованими на пару. Також добре підходить до таких биточкам томатний соус.

    Биточки з рису з червоною рибою


    Інгредієнти:

  • круглий рис - 200 г;

  • вода - 250 г;

  • сьомга або горбуша - 300 г;

  • оливки без кісточок;

  • яйця - 1 шт.;

  • соєвий соус - 20 мл;

  • лимонний сік - 20 мл;

  • борошно;

  • рослинна олія;

  • сіль і перець - за смаком.


  • Приготування
    Щоб биточки з рису було легше формувати, варимо рис для ролів: промиваємо під проточною водою, заливаємо водою, на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і на невеликому вогні під закритою кришкою варимо близько 12 хвилин. Після цього вогонь вимикаємо, але каструлю з рисом не відкриваємо ще хвилин 15. Тим часом готуємо рибу: нарізаємо його невеликими кубиками, заливаємо сумішшю соєвого соусу з лимонним соком і залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. В теплий рис додаємо віджату рибу, додаємо жовток яйця, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо. Якщо отримана маса вийшла рідкуватий, додайте трохи борошна. Формуємо биточки, в середину кожного покласти оливку. Обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо у великій кількості рослинної олії на сильному вогні до золотистої скоринки. Після цього перекладаємо биточки на деко і при температурі близько 180 градусів доводимо їх до готовності. Для цього знадобиться близько 7 хвилин. У даному рецепті рибу запросто можна замінити на курку, теж буде дуже смачно.

    Солодкі рисові биточки з ягідним соусом


    Інгредієнти:

  • рис - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 100 г;

  • свіжі ягоди - 400 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 100 г;

  • компот - 1 ст.

  • Рисові биточки - рецепт

    Приготування
    Рис відварюємо майже до готовності, додаємо яйця, цукор, якщо маса жидковатая, то і трохи борошна, перемішуємо і формуємо биточки. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Готуємо соус: ягоди (можна брати будь-які) злегка розминаємо виделкою, заливаємо компотом, трохи підігріваємо, потім додаємо крохмаль, перемішуємо і варимо близько 10 хвилин, помішуючи, щоб він не пригорів. Отриманим соусом поливаємо солодкі рисові биточки і подаємо до столу.
    А ще ваш стіл можуть урізноманітнити картопляні котлети з грибами або картопляні деруни.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні биточки
    Рибні биточки
    Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші
    Биточки манні
    Биточки манні
    Не знаєте, що робити з манкою, яка залишилася від сніданку? Викинути шкода? Тоді приготуйте найніжніші биточки манні. Як це зробити, ми розповімо вам
    Картопляні биточки
    Картопляні биточки
    Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
    Котлети з сосисок
    Котлети з сосисок
    Якщо ви хочете приготувати що-небудь ситне, оригінальне і на швидку руку - спробуйте зробити котлети з сосисок. Таке блюдо можна подати з будь-яким
    М'ясні биточки
    М'ясні биточки
    М'ясні биточки - це приголомшливе блюдо, яке просто зобов'язана вміти готувати будь-яка господиня. Чому? Робляться вони дуже просто, та ще й швидко.
    Биточки з фаршу
    Биточки з фаршу
    Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна