Коли набридають звичайні каші і хочеться чогось свіженького, радимо вам приготувати биточки з рису. Готувати їх зовсім нескладно, а ось нове блюдо, хоча і зовсім не нове, а скоріше, добре забуте старе, піде зі столу дуже швидко. Биточки з рисової каші можна зробити і основною стравою, а можна зробити і солодкими, тоді вийде смачний десерт. Кілька цікавих рецептів їх приготування ми вам зараз розповімо.
Рисові биточки з фаршем - рецепт
Інгредієнти: м'ясний фарш - 200 г; рис - 250 г; часник - 2 зубчики; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; сіль, спеції, зелень - за смаком. Приготування Рис відварюємо до готовності, потім відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина скла. Цибулю дрібно кришимо, часник пропускаємо через прес, зелень подрібнюємо. Всі компоненти, включаючи рис, перемішуємо з м'ясним фаршем, додаємо жовток одного яйця, сіль і спеції за смаком. На сковороді розігріваємо олію, з отриманої маси формуємо невеличкі кульки і обсмажуємо їх хвилин по 10 з кожного боку до утворення рум'яної скоринки. Подаємо до столу гарячими.
Як приготувати рисові биточки з сирною начинкою?
Інгредієнти: круглий рис - 300 г; кріп - 1 пучок; вершкове масло - 50 г; сир - 100 г; панірувальні сухарі; сіль, перець; рослинна олія для обсмажування. Приготування Відварюємо рис, додаємо в нього шматочок вершкового масла, перемішуємо. Кріп миємо, обсушуємо і подрібнюємо, сир тремо на дрібній тертці. Кріп висипаємо в остиглий рис, сіль і перець додаємо за смаком і перемішуємо. Тепер формуємо биточки з сиром: руками, змоченими водою, формуємо кульки, кладемо їх на дощечку, придавлюємо, щоб вийшли плоскі коржі. На центр кожної кладемо трохи тертого сиру і закриваємо його рисом, щоб знову вийшов кульку. Злегка притискаємо його, надаючи форму битка, обвалюють у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до появи золотистої скоринки. Подаємо до столу зі свіжими овочами або приготованими на пару. Також добре підходить до таких биточкам томатний соус.
Биточки з рису з червоною рибою
Інгредієнти: круглий рис - 200 г; вода - 250 г; сьомга або горбуша - 300 г; оливки без кісточок; яйця - 1 шт.; соєвий соус - 20 мл; лимонний сік - 20 мл; борошно; рослинна олія; сіль і перець - за смаком. Приготування Щоб биточки з рису було легше формувати, варимо рис для ролів: промиваємо під проточною водою, заливаємо водою, на сильному вогні доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо і на невеликому вогні під закритою кришкою варимо близько 12 хвилин. Після цього вогонь вимикаємо, але каструлю з рисом не відкриваємо ще хвилин 15. Тим часом готуємо рибу: нарізаємо його невеликими кубиками, заливаємо сумішшю соєвого соусу з лимонним соком і залишаємо хвилин на 20 промаринуватися. В теплий рис додаємо віджату рибу, додаємо жовток яйця, солимо і перчимо до смаку, перемішуємо. Якщо отримана маса вийшла рідкуватий, додайте трохи борошна. Формуємо биточки, в середину кожного покласти оливку. Обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо у великій кількості рослинної олії на сильному вогні до золотистої скоринки. Після цього перекладаємо биточки на деко і при температурі близько 180 градусів доводимо їх до готовності. Для цього знадобиться близько 7 хвилин. У даному рецепті рибу запросто можна замінити на курку, теж буде дуже смачно.
Солодкі рисові биточки з ягідним соусом
Інгредієнти: рис - 2 ст.; яйця - 2 шт.; борошно - 100 г; свіжі ягоди - 400 г; крохмаль - 2 ст. ложки; цукор - 100 г; компот - 1 ст. Приготування Рис відварюємо майже до готовності, додаємо яйця, цукор, якщо маса жидковатая, то і трохи борошна, перемішуємо і формуємо биточки. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Готуємо соус: ягоди (можна брати будь-які) злегка розминаємо виделкою, заливаємо компотом, трохи підігріваємо, потім додаємо крохмаль, перемішуємо і варимо близько 10 хвилин, помішуючи, щоб він не пригорів. Отриманим соусом поливаємо солодкі рисові биточки і подаємо до столу.
А ще ваш стіл можуть урізноманітнити картопляні котлети з грибами або картопляні деруни.