М'ясні биточки
М'ясні биточки зазвичай готують із свіжого рубаного м'яса або фаршу. Спочатку їх робили тільки з баранини, але з часом обраний вид м'яса не став грати настільки важливої ролі. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування ніжних, соковитих і ароматних битків з м'яса.
Інгредієнти:
свиняче філе - 500 г;
яйце - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
помідор - 4 шт.;
майонез - 2 ст. ложки;
крохмаль - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
сир - 150 г;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Рецепт свинячих биточків досить простий. Беремо спочатку ріпчаста цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно-дрібно кришимо. Свиняче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Потім перекладаємо м'ясо в миску і додаємо туди яйця, ретельно перемішуємо. Зверху додаємо подрібнену цибулю, майонез, крохмаль, сіль і чорний перець за смаком. Вимішуємо всю масу до однорідного стану.
У сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо. Викладаємо м'ясну масу столовою ложкою і обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до появи рум'яної скоринки. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник, витираємо, щоб пішов зайвий жир. Помідори нарізаємо кільцями. Свинячі битки кладемо на застелене папером деко, кожен шматочок накриваємо колечком помідора, зверху посипаємо тертим сиром.
Ставимо деко в розігріту духовку на 15 хвилин і випікаємо при 180 градусах, до тих пір, поки сир повністю не розплавиться. Плоске блюдо застеляємо листям салату і викладаємо наші биточки. Подаємо блюдо гарячим! Воно дуже схоже на гнізда з фаршу тому не полінуйтеся і спробуйте приготувати обидва страви - для порівняння смакових якостей.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
черствий білий хліб - 100 г;
молоко - 100 мл;
куряче яйце - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
борошно - 100 г;
сметана - 2 ст. ложки;
томатний соус - 4 ст. ложки.
Приготування
Як приготувати м'ясні биточки? Черствий хліб заливаємо теплим молоком і залишаємо на 15 хвилин розмокати. Цим часом чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. М'якоть свинини промиваємо, дрібно рубаємо і змішуємо з цибулею. Додаємо куряче яйце, трохи сметани і ретельно перемішуємо. Хліб добре віджимаємо і кладемо в м'ясну масу. Солимо, перчимо до смаку і формуємо невеликі, округлої форми, биточки. Паніруємо їх злегка в пшеничного борошні і викладаємо у змащену маслом форму для випічки.
Сметану змішуємо з томатною пастою або соусом, солимо і перемішуємо. Заливаємо биточки приготованою сумішшю і випікаємо в духовці при 180°с протягом 45 хвилин до готовності. Подаємо готову страву з макаронами або картопляним пюре. Гарнір обов'язково поливають сметанним соусом, в якому готувалися биточки.
Інгредієнти:
свинина - 500 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
білий хліб - 200 г;
панірувальні сухарі - 100 г;
яйце - 2 шт.;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Щоб приготувати биточки зі свинини все інгредієнти: цибуля і свинину, дуже дрібно ріжемо і змішуємо в мисці. Додаємо заздалегідь розмочений у воді або молоці білий хліб. Вбиваємо в м'ясну масу яйця, сіль і спеції за смаком, все ретельно перемішуємо.
Потім формуємо невеликі биточки і обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях. Тепер ставимо в мультиварку спеціальну форму для варіння на пару і викладаємо в неї наші котлетки. Якщо відразу все биточки не помістяться, не переживайте, просто приготуйте їх партіями. У стандартну форму будь мультиварки поміщається приблизно по 8 штук котлет. Далі виставляємо режим «Варка на пару» і готуємо страв протягом 35 хвилин до повної готовності. Ось і все, по закінченню часу м'ясні парові биточки готові! Можна закликати всіх до столу і пригощати соковитим і ароматним стравою.
Ну а якщо вам не припали до душі рецепти биточків з яловичиною та свининою, то ви завжди можете приготувати щось з курки, наприклад, пожарські котлети .
М'ясні биточки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт свинячих биточків досить простий. Беремо спочатку ріпчаста цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно-дрібно кришимо. Свиняче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками. Потім перекладаємо м'ясо в миску і додаємо туди яйця, ретельно перемішуємо. Зверху додаємо подрібнену цибулю, майонез, крохмаль, сіль і чорний перець за смаком. Вимішуємо всю масу до однорідного стану.
У сковороду наливаємо трохи олії, нагріваємо. Викладаємо м'ясну масу столовою ложкою і обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до появи рум'яної скоринки. Потім перекладаємо їх на паперовий рушник, витираємо, щоб пішов зайвий жир. Помідори нарізаємо кільцями. Свинячі битки кладемо на застелене папером деко, кожен шматочок накриваємо колечком помідора, зверху посипаємо тертим сиром.
Ставимо деко в розігріту духовку на 15 хвилин і випікаємо при 180 градусах, до тих пір, поки сир повністю не розплавиться. Плоске блюдо застеляємо листям салату і викладаємо наші биточки. Подаємо блюдо гарячим! Воно дуже схоже на гнізда з фаршу тому не полінуйтеся і спробуйте приготувати обидва страви - для порівняння смакових якостей.
М'ясні биточки в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати м'ясні биточки? Черствий хліб заливаємо теплим молоком і залишаємо на 15 хвилин розмокати. Цим часом чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. М'якоть свинини промиваємо, дрібно рубаємо і змішуємо з цибулею. Додаємо куряче яйце, трохи сметани і ретельно перемішуємо. Хліб добре віджимаємо і кладемо в м'ясну масу. Солимо, перчимо до смаку і формуємо невеликі, округлої форми, биточки. Паніруємо їх злегка в пшеничного борошні і викладаємо у змащену маслом форму для випічки.
Сметану змішуємо з томатною пастою або соусом, солимо і перемішуємо. Заливаємо биточки приготованою сумішшю і випікаємо в духовці при 180°с протягом 45 хвилин до готовності. Подаємо готову страву з макаронами або картопляним пюре. Гарнір обов'язково поливають сметанним соусом, в якому готувалися биточки.
М'ясні биточки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати биточки зі свинини все інгредієнти: цибуля і свинину, дуже дрібно ріжемо і змішуємо в мисці. Додаємо заздалегідь розмочений у воді або молоці білий хліб. Вбиваємо в м'ясну масу яйця, сіль і спеції за смаком, все ретельно перемішуємо.
Потім формуємо невеликі биточки і обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях. Тепер ставимо в мультиварку спеціальну форму для варіння на пару і викладаємо в неї наші котлетки. Якщо відразу все биточки не помістяться, не переживайте, просто приготуйте їх партіями. У стандартну форму будь мультиварки поміщається приблизно по 8 штук котлет. Далі виставляємо режим «Варка на пару» і готуємо страв протягом 35 хвилин до повної готовності. Ось і все, по закінченню часу м'ясні парові биточки готові! Можна закликати всіх до столу і пригощати соковитим і ароматним стравою.
Ну а якщо вам не припали до душі рецепти биточків з яловичиною та свининою, то ви завжди можете приготувати щось з курки, наприклад, пожарські котлети .
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні биточки
Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші
Биточки манні
Не знаєте, що робити з манкою, яка залишилася від сніданку? Викинути шкода? Тоді приготуйте найніжніші биточки манні. Як це зробити, ми розповімо вам
Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
Свинячі рябчики
Свинячі рябчики - таке поєднання слів часто вводить у ступор господинь. Що це таке? Де це взяти? І як це приготувати? Відповіді на всі питання, що
Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна
Рисові биточки - рецепт
Якщо ваші гарніри вже трохи набридли домочадцям, то завжди можна їх урізноманітнити. Наприклад, зробити смачні биточки з рису. Цю страву готували ще