Биточки манні
Приготування манних биточків не займе багато часу, тим більше, якщо кашу для них зварити заздалегідь. Вони - відмінне рішення, якщо ваш малюк вчора розкапризувався і не став їсти манку, а його тато навідріз відмовляється «утилізувати» залишки, аргументуючи це тим, що кашею його ще в дитинстві перегодували. Зробіть биточки манні за нашими рецептами, і не зможете за вуха не відтягнути від столу своїх домашніх, поки не з'їдять все, до останнього шматочка. А з чого виготовлені ці чудово рум'яні «колобки», вони ні за що не здогадаються, ми їм просто не скажемо. У господарок свої секрети.
Інгредієнти:
молоко - 05 л;
манка - 6 ст. ложок;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 05 ч. ложки;
масло вершкове - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
цукор ванільний - 1 упаковка;
борошно - 100 г;
рослинне масло - для смаження.
Для киселю:
крохмаль кукурудзяний - 4 ст. ложки;
ягоди (асорті) - 300 г;
цукор - за смаком.
Приготування
Для початку потрібно зварити основу наших биточків - густу манну кашу. У кипляче молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, всипаємо крупу. Варимо на повільному вогні близько 5 хвилин, поки манка не розбухне. Додаємо цукор, сіль, вершкове масло. Накриваємо кришкою і даємо настоятися ще хвилин 10. Коли каша охолоне, яйце збиваємо з ванільним цукром і з'єднуємо з манкою. Добре все вимішуємо. Вологими руками, щоб маса не прилипала, формуємо биточки і обвалюємо їх у борошні. Для утворення більш хрусткої скоринки замість борошна можна взяти панірувальні сухарі.
Биточки викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору. Перевертаємо на інший бік і смажимо вже під закритою кришкою, щоб страва вийшли більш повітряним і ніжним. Після викладаємо биточки на паперові серветки, тим самим видаливши зайве масло.
Борці за здорове харчування можуть дізнатися, як приготувати биточки з манки в духовці. Викладаємо сформовані котлетки на застелений пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, підрум'янитися.
Биточки з манної крупи можна подавати зі сметаною,згущеним молоком або улюбленим варенням. До них відмінно підійдуть солодкі соуси: вершковий, карамельний або ванільний (до речі, рецепт карамельного соусу можна знайти на сайті). Але всі ми родом з дитинства, а в садочках биточки готували саме з киселем, і не було нічого смачнішого. Тому, спеціально для ностальгуючих, сьогодні ми будемо варити кисіль.
У півтора літрах води розчиняємо цукор (за смаком), доводимо до кипіння і засипаємо вимиті ягоди. Окремо розвести крохмаль в неповному склянці води, і тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо його до компоту. Прибираємо з вогню, кисіль готовий. Коли він трохи охолоне, заливаємо киселем биточки і подаємо до столу. Можна прикрасити листочками свіжої м'яти.
Інгредієнти:
молоко - 2 ст.;
крупа манна - 1 ст.;
масло вершкове - 100 г;
сир твердий - 150 г;
ковбасний сир (копчений) - 200 г;
яйця - 2 шт.;
кмин - 05 ч. ложки;
сухарі панірувальні - 100 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Варимо густу манну кашу, додаємо вершкове масло і чекаємо, поки вона охолоне. Тим часом збиваємо яйця і дрібно трьом сир. Змішуємо їх з кашею, приправляємо кмином і перцем. Тісто готове. Вологими руками формуємо биточки манні, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на змащене олією деко. А зверху накриваємо кружечками ковбасного сиру. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин. Подаємо гарячими з зеленим салатом. Також такі биточки можуть послужити незвичайним гарніром до м'яса або риби.
А ще залишилася від сніданку манки можна приготувати манник в мікрохвильовці . Спробуйте!
Рецепт приготування манних биточків з киселем
Інгредієнти:
Для киселю:
Приготування
Для початку потрібно зварити основу наших биточків - густу манну кашу. У кипляче молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, всипаємо крупу. Варимо на повільному вогні близько 5 хвилин, поки манка не розбухне. Додаємо цукор, сіль, вершкове масло. Накриваємо кришкою і даємо настоятися ще хвилин 10. Коли каша охолоне, яйце збиваємо з ванільним цукром і з'єднуємо з манкою. Добре все вимішуємо. Вологими руками, щоб маса не прилипала, формуємо биточки і обвалюємо їх у борошні. Для утворення більш хрусткої скоринки замість борошна можна взяти панірувальні сухарі.
Биточки викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору. Перевертаємо на інший бік і смажимо вже під закритою кришкою, щоб страва вийшли більш повітряним і ніжним. Після викладаємо биточки на паперові серветки, тим самим видаливши зайве масло.
Борці за здорове харчування можуть дізнатися, як приготувати биточки з манки в духовці. Викладаємо сформовані котлетки на застелений пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, підрум'янитися.
Биточки з манної крупи можна подавати зі сметаною,згущеним молоком або улюбленим варенням. До них відмінно підійдуть солодкі соуси: вершковий, карамельний або ванільний (до речі, рецепт карамельного соусу можна знайти на сайті). Але всі ми родом з дитинства, а в садочках биточки готували саме з киселем, і не було нічого смачнішого. Тому, спеціально для ностальгуючих, сьогодні ми будемо варити кисіль.
У півтора літрах води розчиняємо цукор (за смаком), доводимо до кипіння і засипаємо вимиті ягоди. Окремо розвести крохмаль в неповному склянці води, і тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо його до компоту. Прибираємо з вогню, кисіль готовий. Коли він трохи охолоне, заливаємо киселем биточки і подаємо до столу. Можна прикрасити листочками свіжої м'яти.
Як зробити пікантні биточки манні?
Інгредієнти:
Приготування
Варимо густу манну кашу, додаємо вершкове масло і чекаємо, поки вона охолоне. Тим часом збиваємо яйця і дрібно трьом сир. Змішуємо їх з кашею, приправляємо кмином і перцем. Тісто готове. Вологими руками формуємо биточки манні, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на змащене олією деко. А зверху накриваємо кружечками ковбасного сиру. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин. Подаємо гарячими з зеленим салатом. Також такі биточки можуть послужити незвичайним гарніром до м'яса або риби.
А ще залишилася від сніданку манки можна приготувати манник в мікрохвильовці . Спробуйте!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні биточки
Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші
Картопляні биточки
Любите смачні гарніри? Значить ви повинні знати таке чудове і просте блюдо як биточки з картоплі. Їх можна готувати на пару, на сковороді і навіть в
Манні коржі
З манної крупи найчастіше готують молочну кашу, але її можна використовувати і в створенні інших корисних страв. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
М'ясні биточки
М'ясні биточки - це приголомшливе блюдо, яке просто зобов'язана вміти готувати будь-яка господиня. Чому? Робляться вони дуже просто, та ще й швидко.
Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна
Рисові биточки - рецепт
Якщо ваші гарніри вже трохи набридли домочадцям, то завжди можна їх урізноманітнити. Наприклад, зробити смачні биточки з рису. Цю страву готували ще