Вернуться назад Распечатать

Биточки манні

Биточки манні
Приготування манних биточків не займе багато часу, тим більше, якщо кашу для них зварити заздалегідь. Вони - відмінне рішення, якщо ваш малюк вчора розкапризувався і не став їсти манку, а його тато навідріз відмовляється «утилізувати» залишки, аргументуючи це тим, що кашею його ще в дитинстві перегодували. Зробіть биточки манні за нашими рецептами, і не зможете за вуха не відтягнути від столу своїх домашніх, поки не з'їдять все, до останнього шматочка. А з чого виготовлені ці чудово рум'яні «колобки», вони ні за що не здогадаються, ми їм просто не скажемо. У господарок свої секрети.

Рецепт приготування манних биточків з киселем


Інгредієнти:

  • молоко - 05 л;

  • манка - 6 ст. ложок;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • масло вершкове - 1 ч. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор ванільний - 1 упаковка;

  • борошно - 100 г;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Для киселю:

  • крохмаль кукурудзяний - 4 ст. ложки;

  • ягоди (асорті) - 300 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Для початку потрібно зварити основу наших биточків - густу манну кашу. У кипляче молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки, всипаємо крупу. Варимо на повільному вогні близько 5 хвилин, поки манка не розбухне. Додаємо цукор, сіль, вершкове масло. Накриваємо кришкою і даємо настоятися ще хвилин 10. Коли каша охолоне, яйце збиваємо з ванільним цукром і з'єднуємо з манкою. Добре все вимішуємо. Вологими руками, щоб маса не прилипала, формуємо биточки і обвалюємо їх у борошні. Для утворення більш хрусткої скоринки замість борошна можна взяти панірувальні сухарі.
    Биточки викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо до золотистого кольору. Перевертаємо на інший бік і смажимо вже під закритою кришкою, щоб страва вийшли більш повітряним і ніжним. Після викладаємо биточки на паперові серветки, тим самим видаливши зайве масло.
    Борці за здорове харчування можуть дізнатися, як приготувати биточки з манки в духовці. Викладаємо сформовані котлетки на застелений пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, підрум'янитися.
    Биточки з манної крупи можна подавати зі сметаною,згущеним молоком або улюбленим варенням. До них відмінно підійдуть солодкі соуси: вершковий, карамельний або ванільний (до речі, рецепт карамельного соусу можна знайти на сайті). Але всі ми родом з дитинства, а в садочках биточки готували саме з киселем, і не було нічого смачнішого. Тому, спеціально для ностальгуючих, сьогодні ми будемо варити кисіль.
    У півтора літрах води розчиняємо цукор (за смаком), доводимо до кипіння і засипаємо вимиті ягоди. Окремо розвести крохмаль в неповному склянці води, і тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо його до компоту. Прибираємо з вогню, кисіль готовий. Коли він трохи охолоне, заливаємо киселем биточки і подаємо до столу. Можна прикрасити листочками свіжої м'яти.

    Як зробити пікантні биточки манні?


    Інгредієнти:

  • молоко - 2 ст.;

  • крупа манна - 1 ст.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • ковбасний сир (копчений) - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кмин - 05 ч. ложки;

  • сухарі панірувальні - 100 г;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Биточки манні

    Варимо густу манну кашу, додаємо вершкове масло і чекаємо, поки вона охолоне. Тим часом збиваємо яйця і дрібно трьом сир. Змішуємо їх з кашею, приправляємо кмином і перцем. Тісто готове. Вологими руками формуємо биточки манні, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на змащене олією деко. А зверху накриваємо кружечками ковбасного сиру. Запікаємо в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин. Подаємо гарячими з зеленим салатом. Також такі биточки можуть послужити незвичайним гарніром до м'яса або риби.
    А ще залишилася від сніданку манки можна приготувати манник в мікрохвильовці . Спробуйте!