Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Манні коржі

19-03-2015, 19:10
685
Манні коржі
Страви з манної крупи володіють високою поживністю. Частіше з манки готують кашу, але не тільки кашу можна приготувати з цієї чудової крупи. Сьогодні давайте поговоримо про приготуванні манних коржів.

Коржі з манки на сковороді


Інгредієнти:

  • крупа манна - 500 г;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вода - 300 мл;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    З'єднуємо манку, сіль, цукор, воду, дріжджі і вимішуємо тісто. Чекаємо, поки воно підійде. Коли воно добре підійшло, змащуємо руки маслом, ще раз вимішуємо тісто і ділимо на частини. Розкачуємо коржі. Смажимо на розігрітій, сухій сковороді під кришкою.

    Коржі з манної крупи


    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • манка - 160 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • вода - 300 мл;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Змішуємо манну крупу та борошно, додаємо сіль, цукор і куркуму. У цю суміш поступово додаємо теплу воду і замішуємо тісто. Даємо йому постояти 25 хвилин при цьому накриваємо його плівкою. Потім ділимо наше м'яке тісто на три частини, беремо одну частину, решта знову відправляємо під плівку. Одну частину знову ділимо на дві, і розкачуємо пласти по діаметру сковороди і висотою близько 6 мм. Готовий корж викладаємо на суху, але розігріту сковороду і випікаємо коржі. Готові коржі викладаємо на решітку для охолодження.

    Манні коржики з сиром


    Інгредієнти:

  • молоко - 50 мл;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль;

  • манка - 180 г;

  • сир - 50 г;

  • яйця - 1 шт.


  • Приготування
    Кип'ятимо молоко, додаємо в нього трохи солі, додаємо манку і варимо густу кашу. Готову кашу знімаємо з плити, даємо їй трохи охолонути і додаємо в неї збите яйце і частина сиру, натертого на дрібній тертці. Суміш повністю охолоджуємо. Формуємо коржі, змащуємо їх маслом, зверху посипаємо тертим сиром. Після цього запікаємо коржі в духовці, розігрітій до 180 градусів.

    Коржі з манки з овечим сиром


    Інгредієнти:

  • манка - 500 г;

  • сухі дріжджі - 8 г;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • сіль;

  • вода - 300 мл;

  • рослинна олія;

  • Манні коржі

  • овечий сир - 200 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • зелень - кінза, базилік.


  • Приготування
    З'єднуємо манку, сіль, цукор, воду і дріжджі, замішуємо тісто і чекаємо. Коли тісто підніметься, викладаємо його на поверхню змащену маслом і ще раз вимішуємо його і ділимо на частини. Натертий сир змішуємо зі сметаною і зеленню. З кожної частини тіста розкачуємо корж кладемо начинку, защипуємо краю і злегка розкачуємо, висота коржі повинна бути не більше 07 див. Випікаємо наші коржі на сухій розігрітій сковороді під кришкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
    Коржі з картоплею
    Коржі з картоплею
    Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Манний торт
    Манний торт
    А чи знаєте ви, що з манної крупи можна готувати не тільки каші, але і чудові десерти? І сьогодні мова піде про дивовижному манном торті. Пропонуємо
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили