Коржі на сметані
Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються досить швидко. А вже якими вони будуть - солодкими або солоними - вибирати вам.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
сметана (жирність не менше 30 %) - 100 г;
дріжджі (сухі) - 5 г;
жовток яєчний - 1 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
вода - 2/3 ст.;
масло вершкове - 75 г;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Тісто для цих коржів будемо готувати на опарі. З неї і почнемо. Для цього заллємо дріжджі теплою (температури тіла) водою і даємо постояти хвилин 5 а потім розмішуєм вміст склянки до повного розчинення дріжджів. Додаємо борошно так, щоб дуже нагадувало густу сметану, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці без протягів. Спочатку опара підніметься, а потім почне осідати. Ось тепер можна замішувати тісто.
У просіяне борошно додаємо сіль, цукор, розм'якшене масло і сметану. Розтираємо все в крихту, додати опару і замішуємо досить щільне тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин. Потім остаточно вимішуємо тісто.
Робити це потрібно досить довго і грунтовно, хвилин 10 поки воно не стане абсолютно гладким. Знову перекладаємо тісто в миску, накриваємо і чекаємо, поки воно не збільшиться в 2 а то і в 3 рази в об'ємі. Ділимо його на 8 частин і розгортаємо в коржі товщиною в 1 см. Накриваємо і даємо півгодини підрости. Потім викладаємо на застелений пергаментом деко. Робимо зубочисткою проколи (як у галетному печиво) і змащуємо коржі жовтком. Випікаємо в духовій шафі при 180 градусах до красивого золотистого кольору.
Інгредієнти:
борошно - 4/5 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
сир твердий (тертий) - 2/3 ст.;
кріп - 3 гілочки;
сода - на кінчику ножа;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Просіяне з сіллю борошно змішуємо з дрібно натертим сиром, рубаною зеленню і чорним перцем. Сметану гарненько вимішуємо з содою, а лише потім вводимо в борошно. З готового тіста розкачуємо корж величиною з сковороду, в якій будемо її смажити. Сковорідку сильно розігріваємо, а далі - за бажанням. Можна капнути трохи олії, або викладати тісто на суху. Не пристане, особливо, якщо антипригарне покриття. На одній стороні смажимо корж під закритою кришкою і на середньому вогні. Потім перевертаємо, ще трохи прибираємо газ і підрум'янюємо 5 хвилин з іншого бочка. Корж виходить м'якою, з дуже ніжним сирно-вершковим смаком.
Інгредієнти:
борошно житнє - 900 г;
яйця - 6 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
масло вершкове - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
сода - 1/2 ч. ложки;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Яйця (5 шт.) з'єднуємо зі сметаною і розтопленим маслом. Додаємо соду, сіль і цукор. Вводимо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на кульки, розгортаємо в млинці товщиною в півсантиметра. Ножем робимо надрізи у вигляді сітки і змащуємо збитим яйцем. Викладаємо коржики на змащений маслом і присипану борошном деко. І відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Буквально через півгодини житні коржі з сметани будуть готові!
Інгредієнти:
борошно - 25 склянки;
сметана - 1 ст.;
маргарин - 50 г;
цукор - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Злегка збиваємо яйце. Додаємо до нього сметану, розтоплений маргарин і цукор. Окремо змішуємо просіяне борошно, соду і сіль. Вводимо їх в тісто. Після замісу накриваємо його рушником і даємо «відпочити» хвилин 20. Потім на присипаному борошном столі поділяємо тісто на «колобки» і розгортаємо їх у коржі. Смажити їх можна як на сухій сковорідці, так і з додаванням масла. А щоб вони вийшли попишнее, готуємо коржі під закритою кришкою.
Таким простим способом можна приготувати коржі на кефірі або картопляні коржі . Вибір за вами!
Смачні коржі на сметані в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Тісто для цих коржів будемо готувати на опарі. З неї і почнемо. Для цього заллємо дріжджі теплою (температури тіла) водою і даємо постояти хвилин 5 а потім розмішуєм вміст склянки до повного розчинення дріжджів. Додаємо борошно так, щоб дуже нагадувало густу сметану, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці без протягів. Спочатку опара підніметься, а потім почне осідати. Ось тепер можна замішувати тісто.
У просіяне борошно додаємо сіль, цукор, розм'якшене масло і сметану. Розтираємо все в крихту, додати опару і замішуємо досить щільне тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин. Потім остаточно вимішуємо тісто.
Робити це потрібно досить довго і грунтовно, хвилин 10 поки воно не стане абсолютно гладким. Знову перекладаємо тісто в миску, накриваємо і чекаємо, поки воно не збільшиться в 2 а то і в 3 рази в об'ємі. Ділимо його на 8 частин і розгортаємо в коржі товщиною в 1 см. Накриваємо і даємо півгодини підрости. Потім викладаємо на застелений пергаментом деко. Робимо зубочисткою проколи (як у галетному печиво) і змащуємо коржі жовтком. Випікаємо в духовій шафі при 180 градусах до красивого золотистого кольору.
Коржі на сметані на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне з сіллю борошно змішуємо з дрібно натертим сиром, рубаною зеленню і чорним перцем. Сметану гарненько вимішуємо з содою, а лише потім вводимо в борошно. З готового тіста розкачуємо корж величиною з сковороду, в якій будемо її смажити. Сковорідку сильно розігріваємо, а далі - за бажанням. Можна капнути трохи олії, або викладати тісто на суху. Не пристане, особливо, якщо антипригарне покриття. На одній стороні смажимо корж під закритою кришкою і на середньому вогні. Потім перевертаємо, ще трохи прибираємо газ і підрум'янюємо 5 хвилин з іншого бочка. Корж виходить м'якою, з дуже ніжним сирно-вершковим смаком.
Житні коржі на сметані без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Яйця (5 шт.) з'єднуємо зі сметаною і розтопленим маслом. Додаємо соду, сіль і цукор. Вводимо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на кульки, розгортаємо в млинці товщиною в півсантиметра. Ножем робимо надрізи у вигляді сітки і змащуємо збитим яйцем. Викладаємо коржики на змащений маслом і присипану борошном деко. І відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Буквально через півгодини житні коржі з сметани будуть готові!
Прісні коржі на сметані
Інгредієнти:
Приготування
Злегка збиваємо яйце. Додаємо до нього сметану, розтоплений маргарин і цукор. Окремо змішуємо просіяне борошно, соду і сіль. Вводимо їх в тісто. Після замісу накриваємо його рушником і даємо «відпочити» хвилин 20. Потім на присипаному борошном столі поділяємо тісто на «колобки» і розгортаємо їх у коржі. Смажити їх можна як на сухій сковорідці, так і з додаванням масла. А щоб вони вийшли попишнее, готуємо коржі під закритою кришкою.
Таким простим способом можна приготувати коржі на кефірі або картопляні коржі . Вибір за вами!
Рекомендуємо добрі рецепти
Житні коржі
Житні коржі - корисні для нашого організму, особливо оцінять їх ті, хто дотримується дієти або постити. Такі ласощі можна подати до свіжозвареної чаю
Коржі на молоці
Коржі на молоці - ситне і смачне блюдо, яке можна вживати в самостійному вигляді, або подавати до основних страв. Давайте розглянемо декілька
Коржі на розсолі - рецепт
Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
Манні коржі
З манної крупи найчастіше готують молочну кашу, але її можна використовувати і в створенні інших корисних страв. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили