Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі на сметані

Коржі на сметані

19-03-2015, 19:37
2 488
Коржі на сметані
Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються досить швидко. А вже якими вони будуть - солодкими або солоними - вибирати вам.

Смачні коржі на сметані в духовці


Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • сметана (жирність не менше 30 %) - 100 г;

  • дріжджі (сухі) - 5 г;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • вода - 2/3 ст.;

  • масло вершкове - 75 г;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Тісто для цих коржів будемо готувати на опарі. З неї і почнемо. Для цього заллємо дріжджі теплою (температури тіла) водою і даємо постояти хвилин 5 а потім розмішуєм вміст склянки до повного розчинення дріжджів. Додаємо борошно так, щоб дуже нагадувало густу сметану, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці без протягів. Спочатку опара підніметься, а потім почне осідати. Ось тепер можна замішувати тісто.
    У просіяне борошно додаємо сіль, цукор, розм'якшене масло і сметану. Розтираємо все в крихту, додати опару і замішуємо досить щільне тісто. Перекладаємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин. Потім остаточно вимішуємо тісто.
    Робити це потрібно досить довго і грунтовно, хвилин 10 поки воно не стане абсолютно гладким. Знову перекладаємо тісто в миску, накриваємо і чекаємо, поки воно не збільшиться в 2 а то і в 3 рази в об'ємі. Ділимо його на 8 частин і розгортаємо в коржі товщиною в 1 см. Накриваємо і даємо півгодини підрости. Потім викладаємо на застелений пергаментом деко. Робимо зубочисткою проколи (як у галетному печиво) і змащуємо коржі жовтком. Випікаємо в духовій шафі при 180 градусах до красивого золотистого кольору.

    Коржі на сметані на сковороді


    Інгредієнти:

  • борошно - 4/5 ст.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • сир твердий (тертий) - 2/3 ст.;

  • кріп - 3 гілочки;

  • сода - на кінчику ножа;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Просіяне з сіллю борошно змішуємо з дрібно натертим сиром, рубаною зеленню і чорним перцем. Сметану гарненько вимішуємо з содою, а лише потім вводимо в борошно. З готового тіста розкачуємо корж величиною з сковороду, в якій будемо її смажити. Сковорідку сильно розігріваємо, а далі - за бажанням. Можна капнути трохи олії, або викладати тісто на суху. Не пристане, особливо, якщо антипригарне покриття. На одній стороні смажимо корж під закритою кришкою і на середньому вогні. Потім перевертаємо, ще трохи прибираємо газ і підрум'янюємо 5 хвилин з іншого бочка. Корж виходить м'якою, з дуже ніжним сирно-вершковим смаком.

    Житні коржі на сметані без дріжджів


    Інгредієнти:

  • борошно житнє - 900 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • масло вершкове - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Яйця (5 шт.) з'єднуємо зі сметаною і розтопленим маслом. Додаємо соду, сіль і цукор. Вводимо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на кульки, розгортаємо в млинці товщиною в півсантиметра. Ножем робимо надрізи у вигляді сітки і змащуємо збитим яйцем. Викладаємо коржики на змащений маслом і присипану борошном деко. І відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Буквально через півгодини житні коржі з сметани будуть готові!

    Прісні коржі на сметані


    Інгредієнти:

  • борошно - 25 склянки;

  • сметана - 1 ст.;

  • маргарин - 50 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Коржі на сметані
    Приготування
    Злегка збиваємо яйце. Додаємо до нього сметану, розтоплений маргарин і цукор. Окремо змішуємо просіяне борошно, соду і сіль. Вводимо їх в тісто. Після замісу накриваємо його рушником і даємо «відпочити» хвилин 20. Потім на присипаному борошном столі поділяємо тісто на «колобки» і розгортаємо їх у коржі. Смажити їх можна як на сухій сковорідці, так і з додаванням масла. А щоб вони вийшли попишнее, готуємо коржі під закритою кришкою.
    Таким простим способом можна приготувати коржі на кефірі або картопляні коржі . Вибір за вами!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житні коржі
    Житні коржі
    Житні коржі - корисні для нашого організму, особливо оцінять їх ті, хто дотримується дієти або постити. Такі ласощі можна подати до свіжозвареної чаю
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці - ситне і смачне блюдо, яке можна вживати в самостійному вигляді, або подавати до основних страв. Давайте розглянемо декілька
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Манні коржі
    Манні коржі
    З манної крупи найчастіше готують молочну кашу, але її можна використовувати і в створенні інших корисних страв. І сьогодні ми з вами поговоримо, як
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили