Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Житні коржі

19-03-2015, 19:37
957
Житні коржі
Коржики, випечені з житнього борошна, дуже корисні для нашого організму, а також є прекрасним дієтичним ласощами на нашому столі. Давайте ж розглянемо з вами деякі оригінальні рецепти їх приготування.

Рецепт пісних житніх коржів


Інгредієнти:

  • густий кефір - 350 мл;

  • житнє борошно -300 г;

  • олія оливкова - 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • коріандр - 1 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як спекти житні коржі. Всі сухі компоненти перемішуємо в мисочці. Окремо з'єднуємо домашній кефір з олією і поступово додаємо суху суміш. Замішуємо м'яке тісто липке, залишаємо його на 20 хвилин у спокої. Стіл рясно посипаємо житнім борошном, викладаємо наше тісто лопаткою, обвалюємо його і розкочуємо пласт товщиною в 1 сантиметр. Потім беремо склянку, вирізаємо коржі і викладаємо їх на застелене папером деко. Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою і випікаємо житні коржі на кефірі 15 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці. Подаємо блюдо повністю остиглим, з сиром або вершковим маслом.

    Рецепт житніх коржів без дріжджів


    Інгредієнти:

  • житнє борошно - 2 ст.;

  • кефір - 05 ст.;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • масло вершкове - 50 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 05 пакетика;

  • кунжутне насіння - за смаком;

  • сіль, цукор.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо на слабенькому вогні, розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукровий пісок і гарненько все перемішуємо. В отриману суміш вливаємо кефір, додаємо розпушувач, перемішуємо, а потім поступово всипаємо просіяне борошно житнє, замішуючи тісто.
    Далі загортаємо його плівкою і залишаємо постояти 2 години в теплому місці, щоб воно трохи підійшло. Потім скачуємо тісто в кулясту форму і розділяємо на 9 шматочків. З кожного формуємо маленькі кульки, сплющує руками і в центрі коржі робимо виделкою дірочки. Потім опускаємо їх у кунжутне насіння, скроплюємо водою і залишаємо їх на деку, приблизно на півгодини.8После цього відправляємо коржі з житнього борошна в духовку і випікаємо максимум 15 хвилин при температурі близько 200 градусів.

    Рецепт житніх коржів з медом


    Інгредієнти:

  • сода - 1 ч. ложка;

  • масло вершкове - 125 г;

  • житнє борошно - 4 ст.;

  • мед - 20 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати житні коржі. Соду перемішуємо з борошном і ретельно просіваємо. Вершкове масло розм'якшуємо, додаємо яйце, мед, гарненько розтираємо і поступово всипаємо все борошно, вимішуючи тісто до густої консистенції. Потім розкачуємо його в товстий джгут, розрізаємо на невеликі однакові шматочки, формуем коржі і викладаємо їх на деко, змащене маслом, і готуємо приблизно 20 хвилин в духову піч, розігріту до температури 200 градусів. Після того як коржі будуть готові, акуратно перекладаємо їх у суху емальовану каструлю, накриваємо кришкою і залишаємо охолонути. Готові коржі подаємо дітками на сніданок або полуденок до чаю або молока.

    Рецепт житніх коржів на сметані


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйце - 5 шт.;

  • сметана - 05 склянки;

  • сода - щіпка;

  • Житні коржі

  • борошно житнє - 1 кг;

  • сіль.


  • Приготування
    З усіх перерахованих інгредієнтів замішуємо однорідне, не прилипающее до рук тісто. Потім розділяємо його на однакові частини і розкачуємо кожну в невеликі кульки, формуємо коржі, робимо на всіх декілька хрестоподібних надрізів і промазуємо їх збитим яйцем. Випікаємо житні коржі в духовці при температурі 200-220 градусів за Цельсієм приблизно 25 -30 хвилин. Потім даємо їм трохи охолонути і подаємо страву на стіл теплим зі сметаною і гарячим зеленим свежезаваренним чаєм.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
    Коржі без дріжджів
    Коржі без дріжджів
    Далеко не всі можуть дозволити їсти різноманітну випічку з використанням дріжджового тесту, так як необхідно стежити за фігурою. І сьогодні мова піде
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці
    Коржі на молоці - ситне і смачне блюдо, яке можна вживати в самостійному вигляді, або подавати до основних страв. Давайте розглянемо декілька
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили