Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Коржі на молоці

Коржі на молоці

19-03-2015, 19:35
4 970
Коржі на молоці
Коржі на молоці - прекрасне блюдо, яке можна вживати як у самостійному виді, так і подавати в якості хліба до всіх страв. Вони виходять дуже м'якими, ароматними і, звичайно ж, смачними.

Коржі на кислому молоці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 240 г;

  • розпушувач - щіпка;

  • сода - щіпка;

  • сіль;

  • маргарин - 60 г;

  • насіння кунжуту - для прикраси;

  • кисле молоко - 180 мл


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 230 градусів. У великій мисці змішуємо борошно, розпушувач, соду і сіль. Охолоджене масло рубаємо ножем, поступово додаємо борошняну суміш і вимішуємо все до стану великих крихт.
    Потім вливаємо кисле молоко, злегка збиваємо тісто віночком і викладаємо на стіл, присипаний борошном. Гарненько вимішуємо масу, розкачуємо тісто качалкою до товщини приблизно 2 сантиметри. Після цього беремо блюдце і вирізаємо їй невеликі коржі. Далі перекладаємо їх на змащене жиром деко на невеликій відстані один від одного і випікаємо 15 хвилин до легкого зарум'янювання. Подаємо готові коржі на молоці без дріжджів теплими, посипавши за бажанням насінням кунжуту.

    Рецепт коржів на молоці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 15 склянки;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Борошно просіваємо гарненько в миску і змішати з дрібкою солі. Потім поступово вливаємо тепле молоко і добре перемішуємо до однорідного стану. Далі додаємо куряче яйце, злегка збиваємо і викладаємо порзане шматочками вершкове масло. Замішуємо однорідне круте тісто, підсипаючи при необхідності борошно.
    Тепер збираємо його в клубок і, як слід, відбиваємо об стіл протягом 15 хвилин. Після цього накриваємо тісто рушником і даємо йому трохи відпочити, після чого знову відбиваємо. Повторюємо цю процедуру ще 2 рази, щоб тісто вийшло гладке, однорідне.
    Потім відщипуємо від нього невеликий шматочок, змащуємо маслом і розгортаємо в тонкий пласт. Корж викладаємо на молоці на суху сковороду і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Потім відразу ж змащуємо її вершковим або топленим маслом і складаємо готові коржі стопкою. Накриваємо його рушником, даємо трохи відпочити і подаємо на стіл замість хліба.

    Сирні коржики на молоці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • молоко - 100 мл;

  • сир - 50 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування тіста для коржів на молоці пшеничне борошно просіваємо з сіллю в окрему мисочку. Домашній сир натираємо на дрібну терочку. Розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску з борошном і перетираємо інгредієнти у велику крихту. В отриману масу висипаємо тертий сир і вливаємо молоко. Гарненько перемішуємо все і замішуємо м'яке пластичне тісто. Потім викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і розгортаємо в пласт товщиною 1 сантиметр.
    За допомогою склянки чи будь-якої іншої круглої формочки вирізаємо невеликі кружечки. Деко злегка змащуємо вершковим
    Коржі на молоці
    маслом, або вистилаємо пекарської папером. Далі перекладаємо коржі на деко, змащуємо їх невеликою кількістю молока і посипаємо зверху твердим сиром. Відправляємо все в розігріту до температури 200 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин.
    Коли наші сирні коржики пропечуться і покриються золотистою скоринкою, акуратно виймаємо деко з духовки, перекладаємо коржі з борошна і молока на блюдо і подаємо на стіл. Таке блюдо можна приготувати не тільки в духовці, але і за допомогою звичайної добре розпеченій пательні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Житні коржі
    Житні коржі
    Житні коржі - корисні для нашого організму, особливо оцінять їх ті, хто дотримується дієти або постити. Такі ласощі можна подати до свіжозвареної чаю
    Коржі без дріжджів
    Коржі без дріжджів
    Далеко не всі можуть дозволити їсти різноманітну випічку з використанням дріжджового тесту, так як необхідно стежити за фігурою. І сьогодні мова піде
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Коржі без яєць
    Коржі без яєць
    Коржі - смачне і ситне блюдо. Їх можна подавати до столу як самостійну страву або в доповнення до основних страв. І сьогодні мова піде про пісних
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили