Вернуться назад Распечатать

Коржі на молоці

Коржі на молоці
Коржі на молоці - прекрасне блюдо, яке можна вживати як у самостійному виді, так і подавати в якості хліба до всіх страв. Вони виходять дуже м'якими, ароматними і, звичайно ж, смачними.

Коржі на кислому молоці


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 240 г;

  • розпушувач - щіпка;

  • сода - щіпка;

  • сіль;

  • маргарин - 60 г;

  • насіння кунжуту - для прикраси;

  • кисле молоко - 180 мл


  • Приготування
    Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 230 градусів. У великій мисці змішуємо борошно, розпушувач, соду і сіль. Охолоджене масло рубаємо ножем, поступово додаємо борошняну суміш і вимішуємо все до стану великих крихт.
    Потім вливаємо кисле молоко, злегка збиваємо тісто віночком і викладаємо на стіл, присипаний борошном. Гарненько вимішуємо масу, розкачуємо тісто качалкою до товщини приблизно 2 сантиметри. Після цього беремо блюдце і вирізаємо їй невеликі коржі. Далі перекладаємо їх на змащене жиром деко на невеликій відстані один від одного і випікаємо 15 хвилин до легкого зарум'янювання. Подаємо готові коржі на молоці без дріжджів теплими, посипавши за бажанням насінням кунжуту.

    Рецепт коржів на молоці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 15 склянки;

  • сіль - щіпка;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 05 склянки;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Борошно просіваємо гарненько в миску і змішати з дрібкою солі. Потім поступово вливаємо тепле молоко і добре перемішуємо до однорідного стану. Далі додаємо куряче яйце, злегка збиваємо і викладаємо порзане шматочками вершкове масло. Замішуємо однорідне круте тісто, підсипаючи при необхідності борошно.
    Тепер збираємо його в клубок і, як слід, відбиваємо об стіл протягом 15 хвилин. Після цього накриваємо тісто рушником і даємо йому трохи відпочити, після чого знову відбиваємо. Повторюємо цю процедуру ще 2 рази, щоб тісто вийшло гладке, однорідне.
    Потім відщипуємо від нього невеликий шматочок, змащуємо маслом і розгортаємо в тонкий пласт. Корж викладаємо на молоці на суху сковороду і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Потім відразу ж змащуємо її вершковим або топленим маслом і складаємо готові коржі стопкою. Накриваємо його рушником, даємо трохи відпочити і подаємо на стіл замість хліба.

    Сирні коржики на молоці


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • молоко - 100 мл;

  • сир - 50 г;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування тіста для коржів на молоці пшеничне борошно просіваємо з сіллю в окрему мисочку. Домашній сир натираємо на дрібну терочку. Розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску з борошном і перетираємо інгредієнти у велику крихту. В отриману масу висипаємо тертий сир і вливаємо молоко. Гарненько перемішуємо все і замішуємо м'яке пластичне тісто. Потім викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і розгортаємо в пласт товщиною 1 сантиметр.
    За допомогою склянки чи будь-якої іншої круглої формочки вирізаємо невеликі кружечки. Деко злегка змащуємо вершковим
    Коржі на молоці
    маслом, або вистилаємо пекарської папером. Далі перекладаємо коржі на деко, змащуємо їх невеликою кількістю молока і посипаємо зверху твердим сиром. Відправляємо все в розігріту до температури 200 градусів духовку і запікаємо протягом 15 хвилин.
    Коли наші сирні коржики пропечуться і покриються золотистою скоринкою, акуратно виймаємо деко з духовки, перекладаємо коржі з борошна і молока на блюдо і подаємо на стіл. Таке блюдо можна приготувати не тільки в духовці, але і за допомогою звичайної добре розпеченій пательні.